XCHAOS: tohle funguje úplně jinak, než jsem myslel. Představoval jsem si, že to má suplovat RSS čtečku tím, že jednotlivé
novinky bude nějaký mastofeed robot tootovat, já je uvidím ve svém feedu, a pokud se objeví něco zajímavého, budu to například moci boostnout.
Místo toho to ale tootuje mým jménem naprosto bez kontroly (natož možnosti notifikace).
Napadlo mě ještě zkusit obejít Facebook, kde nemám účet, že bych převáděl aktuální příspěvky otevřených (a zajímavých) účtů na RSS, a ty bych si nechal "přeposílat" stejným způsobem. Na
https://rss.app/ to funguje překvapivě snadno (ehm, až později jsem si všiml, že za 8USD/měsíc), vygeneruje RSS kanál z URL adresy veřejného fcb profilu, který se dá zadat do mastofeed.org. Ale opět, musel bych tam nastavit nějaký disclaimer
Toto je automaticky generovaný toot mastofeed robotem, možná je to úplná blbost a já to později smažu:, což technicky sice jde, ale prakticky mě to nutí spíš k tomu, abych ti na instanci vytvořil minimálně jeden úplně nový účet/robota, a follownul ho. Spíš ale víc účtů, aby v tom nebyl tematicky guláš. S čímž nevím, jestli bys souhlasil ;)
Možná by mi stačil jenom jeden kumulativní, něco jako "věda populárně", kde bych kumuloval osel.cz, mudrstart.eu (web už ale nefunguje, takže jedině Facebook, pokud bych ho dokázal s nějakým vibecodingem obejít) a vedator.org (přestože na fcb mají víc obsahu).