• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMMastodon 🐘 / Fediverse - decentralizovaná sociální síť / #joinmastodon
    • @USERNAME@HOSTNAME - jako u e-mailu historicky. Activity-Pub kompatibilní službě provozované na HOSTNAME se ve Fediverse říká instance.
    • obecné tipy (aplikace na android apod.) | úvod a tipy v angličtině https://fedi.tips/ | odemčený článek Petra Koubského
    • mastodex.cz je seznam nejaktivnějších českých účtů, do Mastodonu lze jednoduše importovat přes webové rozhraní
    • aktualizované veřejné české instance otevřené novým uživatelům: mastodonczech.cz, witter.cz, f.cz, mamutovo.cz
    • aktivace přemostění mezi Fedi a Bluesky: follow @ap.brid.gy v Bluesky / follow @bsky.brid.gy@bsky.brid.gy ve Fedi
    • Viditelnost po přemostění: @USERNAME.HOSTNAME.ap.brid.gy v Bluesky / @BLUESKYID@bsky.brid.gy ve Fedi (pouze pro účty, které si přemostění aktivují)
    • některé účty lidí z tohohle klubu - další přidám na přání (nápověda: copy+paste id do vaší webové či mobilní Fedi aplikace):

@idle@hlad.org @jiri_beran@mas.to @satai@mathstodon.xyz @sudetype@typo.social @vitex@f.cz @xchaos@f.cz

rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: v české politice převládli Dlouhý, Široký a Tlustý... #offtopic
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    AQUARIUS: ale já ho používal... když už, stačí mi webové rozhraní, mě ty překrývající se okna vždycky spíš mátly. ale když si člověk zvykne na to CLI, tak je všechno rychlejší... doplňování tabulátorem a tak. Myslím jsme tady offtopic. Bylo by ale hezké, kdyby další IT firmy následovaly příkladu Mikrotiku a snažily se o nějakou přítomnost ve Fediverse.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam