Jinak teď pařím Dragon Quest IX, ale nebudu s tím tady moc otravovat, protože se tam skoro nic zvláštního neděje: teď jsem se dostal do nové oblasti a nějak nechápu, co se tam po mně chce, co mám dělat, tak trošku grinduju, protože je to takové uklidňující. Jinak po absolvování soubojů v Personě jsou souboje v DQ fakt hodně jednoduché, ten rozdíl je znát, ale nevadí.
Na jednom fóru jsem se svěřil, že jsem dohrál Personu 5, tak mi poradili zkusit čtyřku, koukám, že taky vyšla pro Switch, hrál to tady někdo? Ale asi bude taky dobrá, řekl bych. Ale nehodlám to kupovat dřív než dohraju ten DQ IX, protože bych to pak zase střídal a to je houby zábava, takhle jsem rozehrál DQ IX, když jsem ještě hrál P5 ale výsledkem bylo, že jsem si to neužil tak dobře, jak jsem mohl.
Co mi vadí v DQ IX jsou akorát technické detaily: je jen jeden slot na uložení hry a text při soubojích lítá hodně rychle a nejde zpomalit. Jinak hra krásně využívá všech schopností DSka, narozdíl od odstatních Dragon Questů na DS to není remake, ale hra přímo dělaná na míru DS a je to poznat.