• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GURBONHraju hru a chci se vypovídat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    JUTA: ajo, 2019 bude asi ten switchovej port, kterej vypadá stejně
    JUTA
    JUTA --- ---
    DANIELSOFT: v google play vidim : datum vydání 2014
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    já teda furt hraju tu 1 HD ale zas tak moc mě to nebaví, myslím že proto, že mám jenom jednu postavu

na redditu někdo psal, že dvojka je podle něj lepší, že je tam interakce mezi postavama v družině

chci to mít popořadě, protože nějaké věci asi budou navazovat, myslím že je blbost s dvojkou začít

taky jednička by neměla být zas tak dlouhá
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DANIELSOFT: Well, tak podle vseho mas anglictinu na trochu jine urovni nez ja 😂
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    JUTA: to máš tu verzi z roku 2019?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    REDSNAKE: ta stará angličtina v remaku mi tedy potíže nedělá

v současné angličtině zmizela druhá osoba jednotného čísla a všichni si vykají (you) - proto se například za ekvivalent tykání dneska bere oslovení někoho křestním jménem, tzv. "first-name basis"

remake nás přivádí do doby, kdy anglické "ty" ještě existovalo: "thou", přivlastňovací způsob "thy" nebo "thine", skloňováno "thee"

podobně jako třetí osoba jednotného čísla v současné angličtině přidává příponu ke slovesům "s", tak druhá osoba má příponu "-st" například "thou hast" je ve druhé osobě "you have" a ve třetí "she has"

to je asi všechno, když si tohle uvědomíš, dají se texty ve hře číst celkem normálně
    JUTA
    JUTA --- ---
    BOBESH: no tam právě mobily nejsou bych řekla. Ale já hraju všechno přehnaně dlouho. Dq1 mi koukám trvalo skoro 13h
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    JUTA: btw kdyztak je tu jeste toto .) ale vlastne nevim, estli se tam pocitaj i hry dojety na mobilu. na druhou stranu proc by nemohly
    [Dohrál jsem ...... (PC,XBOX,PS,NS games) HALL of Game na nástěnce!!!]
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    JUTA: ja uz musim takyyy! hezkypekne!
    JUTA
    JUTA --- ---
    Já jsem skrz váš tip stáhla dq1 na mobil a už i dohrála. Ale ta angličtina mi přišla nějaká divná :-D dvojku si dám až dohraji nějaké jiné rpg co tu mám. Každopádně dík za tip.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    DANIELSOFT: faaakt? s tou hudbou je to velikaaanska chyba teda, ale co delat ze, kdyz je mistr po smrti :/
    jinak preju prijemny hrani, skoda ze ti to nevyslo s tim vejkendem!

ja sem na Miyoo pred tim koncem SNESovy jednicky! a nemuzu se dokopat to dojet! :D jinak uz mam na Nintendo DS stazeny nejaky dily, ale asi si dam ted od DQ pauzu a pak se vrhnu na tyhle remaky, estli to teda stoji za to. buhvi jak teda dopadne ta VII co se chysta...

jinac hraju od konce prazdnin samy "survivaly". v zari sem slapal hodne do No Mans Sky, pridavaj furt novej obsah. ja to dycky zapnu na jiny konzoli,takze od zacatku. bavilo hodne. ted naposled pridali do PS Extra nebo kam V-Rising! uz v tom mam cca 60 hodin. ted 30.10. vysly Arc Raiders a toe velika parada, ac tenhle zanr nehraju. etraction shooter z treti osoby, PVPVE. me to prijde jako hodne dobre namichanej koktejl. grafika super, ozvuceni, mechaniky. zadny strachy vokolo. vybal bagl a bez! vrat se zivej, vybal bagl a bez! :)) sem zvedavej jak to bude zivy, pac ty vyvojari ted rikaj, ze by to chteli podporovat 10 let
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak už mám první věc: rozehrál jsem 1 HD a nesedí mi některá hudba, což se mi zatím u Dragon Questu nikdy nestalo

on původní tvůrce hudby všech DQ relativně nedávno zesnul, ve 3 HD ještě byly jeho melodie:

a teď to dělá někdo jinej a postrádám tam nějaké to "kouzlo" nebo "duši" neumím to nazvat, prostě není to "ono" :(

třeba soubojová melodie je mi vyloženě nepříjemná
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    dočkal jsem se! mám nový DQ remake! inspiraci na psaní ale zatím moc ne...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DANIELSOFT: Tezky mi to neprijde, ale mam v tom par hodin. Bavi me to, jedinou vytku bych mel k designu enemaku ktery je pro mne trochu zklamanim, ale original neznam asi mu je to verne.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    na redditu mezi tím všichni brečí, jak je DQ I HD moc těžká

možná bych ji stejně nehrál celý víkend...

tak uvidím
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DANIELSOFT: Dik za inspiraci. Dej pak vedet jak se tam peres s tim anglickym prekladem. Ta staroanglictina mi dela teda dost problemy nutno priznat.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    tak do herního maratonu mi hodili vidle pračuráci ze zásilkovny: "nepodařilo se jim doručit" zásilku do místa pár kroků od baráku, přičemž slečna tam normálně je a hodí mi to na druhej konec čtvrti ve 13:15 do provozovny která v pátek zavírá ve 13:30, takže jsem neměl žádnou šanci se tam stihnout dostat

takže místo pařby Dragon Quest I+II celý víkend budu dělat něco jiného holt
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    _KOFILA_: vtipálku :) díky
    _KOFILA_
    _KOFILA_ --- ---
    DANIELSOFT: snad ti to s písničkou uteče:
    dq by Poručík větru | Suno
    https://suno.com/song/a1581373-bc16-4042-82c5-b0caf2e3384e?sh=i2w8U9nerQEj7RHS
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    ještě... tři... týdny...a... DQ I+II HD2D

kurnik šopa..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam