• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIAchievement unlocked
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    2BFREE: Nějaká dívka včera v Cernosicich taky. Boty už k Vánocům potřebovat nebude.
    2BFREE
    2BFREE --- ---
    Zastavil jsem vlak za jízdy
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    První koupel ve vaně, kam se vstupuje bočníma dveřma, jako do auta.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HOWKING: Však já vím, jenom jsem si chtěl udělat srandu. Každopádně bez záloh to dnes pořádně nejde.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    DELVIT: Většina lidí považuje NAS za zálohu, nezálohuje jej. Ale s 99% bývají věci právě jen tam. (a raid 1 to nezachrání, když nastane SW průser - vir, nebo selhání zápisu do alokační tabulky) a založit 8 TB po gigabitové sítí trvá cca den v kuse. Takže Achievment. (i když si to čurák THAIGRR nemyslí)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    HOWKING: znova Naval Air Station, tak to gratulace >D
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jsem dnes zase po půl roce založil NAS :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    TRISSIE: Stačí průběžně číst Odyssea a paměťový palác zaručen! ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MATEEJ: děkuji, paměť mi tedy slouží. Mohla bych ještě dodat, že tuto scénu jsem četla sedíc na manželské posteli hotelu v Řecku proti zrcadlu, pozdě odpoledne, čekajíc na večeři.

Takový věci já si pamatuju. Bylo by ovšem výrazně praktičtější si pamatovat věci typu "kam jsem kurva schovala sáček s bobkovými listy od švagrové?", protože ten už hledám měsíc :-)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TRISSIE: Jo, pamatuješ si to lépe než já. (Ta scéna se odehrává na 20 stranách, ale myšlenka o malých botách se tam mihne jenom v jednom kratičkém okamžiku.)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TRISSIE: Takhle z hlavy - ano i ne. Mrknu se.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MATEEJ: ty to budeš mít v živé paměti, ta scéna, kdy on je na pláži a vidí tam dívku, která kulhá, a myslí si, že má malé boty, ale když přijde blíž, tak úplně normálně kulhá, to je z Odyssea nebo ne?
    Pamatuju si, že jsem si ho vzala asi v šestnácti do kufru na dovolenou (zdálo se to dostatečně tlusté, aby to vystačilo aspoň na tři dny). Pamatuju si na tuhle scénu z knihy, kterou jsem četla na nějaké dovolené. Myslím, že se obojí odehrálo ve stejný čas, ale brala jsem si k moři vždycky spoustu knížek :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    QUANTI: To sem úplně přehlíd, dík.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SALVATOR: Poslední řádek ;)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    MATEEJ: A co a od koho to je?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MATEEJ: Klobouk dolů. Já toho přečtu hodně, ale tady jsem nedala ani tenhle výstřižek 😅
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Koupil jsem si ho někdy v 90. letech minulého století a nikdy jsem se k němu nedostal. Šel se mnou z garsonky do domu, někde během našeho volného vztahu stihl i zplesnivět. Když mi na něj před pár lety padlo oko, tak jsem si řekl, že bych ho měl přečíst dřív, než mi bude padesát. Že už bych z toho mohl mít pojem.

Bylo to o fous, ale achievement unlocked.

A myslím, že jsem udělal dobře, když jsem těch bezmála 30 let počkal.

IMG-20241028-172743

/Joyce: Odysseus/
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    ARGANNAH: tady by se dalo napasovat přísloví, že, jedna za osmnáct, druhá bez dvou za dvacet
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Jediné možé vysvětlení je, že Howkingovi se ty ponožky nejspíš ztrácejí rovnou po dvou. Jeho ponožkožrout má podle všeho inženýrský titul z Českého vysokého učení ponožkového a správně si spočítal, že když na to půjde chytře, Howking si ani nevšimne, že místo dvaceti párů tahá z pračky jenom osmnáct. Rozdíl mezi osmnácti a dvaceti páry je podstatně menší, než rozdíl mezi mě a mně - a Ing. Ponožkožrout jde na jistotu.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    REONA: Tak upgrade. Dneska stáhl o mikinu už i ženu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam