SHEALA: Nevím, jestli cyberware vyřeší všechny problémy se zrakem, pokud je třeba problém od narrození v mozku, ale oko předpokládám, že půjde úplně obejít.. a asi to i zažijou různý AR/VR fans, co budou chtít mít interface rovnou do mozku oko úplně obejít?
Ad autonomie... nešlo by to vyřešit nějakou barvou hole, která říká okolí "všechno v pohodě.. nesahat" ? :) nebo to je ta bílá? chápu teda, že pokud se člověk c hce cítit samostatně, tak ho může ponižovat neustále snahy lidí mu pomáhat
Já jsem relativně nedávno zjistil, že táta kdysi v mládí přišel o zrak v jednom oku... při práci s pilou mi tam vletěla špona.... řekl to, když jsem mu zmiňoval, jestli by ho nezajímaly VR čočky na mobil, a on že preej by mu to bylo k ničemu, protožee nevidí prostorově.
Hlavou mi rychle projely různé scény z dětství jak nás veze na dlouhé střeky autem... :)
Divil jsem se, jak teda může fungovat... mě nikdy nenapadlo , že nevidí prostor.. nikdy to nebylo znát
Prej se to naučil
Jako chápu, že při závodění v gamesách na monitoru taky chápem i s 2D, kde jsme v vprostoru... tam to možná j de snáz než třeba při normální pohybu, chůzi.. člověk musí intelektuálně si ten prostor nějak vysvětlit ze známých n aučeených faktů, jak fungují schody, dveře... předpokládám by bylo náročnější nebo možná nemožné pro někoho kdo nikdy neeviděl.
Ale viděl jsem videa lidí, co prej nikdy neviděli, a dostali nějaký treatment , který jim umožninl zrak
(Já jednou asi 15 minut neviděl prostorově a začala mě zachvacovat panika.. jak j sem se uměl pohybovat mi není úplně jasný doteď)