Já s tím začal už před víc než rokem. Za mne je základ šetření jasnej – vařit si. A k vaření používat pokud možno základní suroviny. A ty do mrtě využívat.
Z jednoho kuřete mám po rozbourání prsa (tj. jeden oběd minimálně), stehna (další oběd) a skelet s křídlama (hromada vývaru a obraný maso, lze využít na rizoto, polévky... spousta dalších porcí).
Když kuře upeču celý v troubě, tak skelet nevyhazuju, ale použiju na vývar. Vývar z pečených kostí je super a krásně čistej.
No a samo si děláme kimči, kysaný zelí, v sezóně si nakládáme okurky a další zeleninu. Fakt nedám 65,- za sedmičku okurek, když si ji jsem schopen vyrobit nejen mnohem levněji, ale hlavně chutněji. Skvělá je třeba i sterilovaná řepa. Ta je furt docela laciná a dostupná i v zimě, takže lze doplňovat zásoby průběžně.