• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Co se nám doma opravu vyplatilo byla koupě elektrického mlýnku na maso - ve slevě nakoupím větší množství vepřového masa (kýtu/plec/pečeni) a poměr masa a tuku ještě doladím bůčkem. Následně vše semelu a odvážím na 300g šištičky. Ty zatočím do potravinářské fólie a šoupnu do mrazáku. Jeden balíček nám akorát vystačí na přípravu jídla pro dva lidi. Je to ekonomický a dělá mi radost, že zhruba vím, co pak jím. Stejně melu i hovězí (pupek, krk atd.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Což mi připomnělo, že když jako já člověk jezdí v takových džínách na kole a nechce, aby se mu za půl roku prošoupaly, tak dost pomůže tenký textilní návlek na sedlo. Dost výrazně to snižuje tření a kalhoty vydrží déle.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    NEI: V Tescu F&F si kupuju džíny - často mají slevu a docela velký výběr. Obvykle se mi podaří koupit džíny za 300-400 CZK a ty pak nosím denně 3-4 roky. Je tedy pravda, že si koupím rovnou dvoje, troje a točím je, takže průměrná výdrž jedněch kalhot je tak rok, dva. Jo a džíny by se správně měly prát co nejméně často, na co nejnižší teplotu a naruby - pak vydrží opravdu dlouho než se prošoupou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEI: jako takhle; určitě lepší než Primark :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEI: taky C&A mělo docela slušný a cenově přijatelný hadry, zvlášť třeba to prádlo nebo i džíny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: heled kdybych věděl že je do týdne neztratím nebo nezničím, tak si klidně radost udělám :)

    Já ani tak moc sluneční brýle nenosím, jsem spíš na kšiltovky :) - když to tak vezmu tak většinou je nosím na řízení
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    SCHWAB: pracovni jsem mel jen nejake zakladni a ty se docela zamlzovaly, ted jsem koupil RP Stratofly a proste parada, jak clovek ani nevi, ze ma neco na ocich.

    Ale at nejsme tak mimo tema :D Pokud chce clovek usetrit za sportovni vybaveni, vyplati se kupovat v Nemecku (kolo, skialpy, ...), pripadne v kamennych prodejnach zkusit otazku "a slo by jeste nejak pohnout s cenou?". Dost casto se da neco vymyslet ku spokojenosti vsech.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PAJAOVA: ty jo na kolo se mi uplně nejvíc osvědčily pracovní brýle bollé

    něco jako toto
    BOLLÉ CONTOUR ochranné pracovní brýle - brýle - Promex
    https://www.promex.cz/ochranne-pracovni-pomucky/bolle-contour-ochranne-pracovni-bryle-p27056/204058/
    a ty nepolarizační/kouový za 400 jsou taky fajný jak vzhledově tak nezničitelností.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    JOPS: ja roky jezdil na kole s brylema za par stovek, s tim, ze lepsi beztak nekde ztratim nebo znicim a ze ten rozdil za ty prachy nestoji. Pak jsem teda poridil bryle za 4k (v akci za 3k :D) a ted jen lituju, ze jsem to neudelal uz driv :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEI: ja to zkusim jinak a lip: presto, ze jsem moudry muz zijici ve Svycarsku a mohl bych si koupit vicemene cokoli bych chtel, od prvniho modelu IP jsem nikdy nemel potrebu koupit si neco jineho. Nekupoval jsem ty nejnovejsi modely ale vetsinou o jednu generaci starsi, ale to je asi tak vsechno.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADAMIRA: ono s tema brylema se to ma ruzne :D dat dvojku za slunecni brejle? Bych byl kokot. No a pak jsem takhle sel kolem kramu, kde meli OAKLEY :D Ty vole, brejle za ctyri litry? To si aspon zkusim. Ty vole, to je najednou super obraz :D Bohuzel prodavac nebyl moc sdilny, tak jsem tam ty brejle nechal a doma sednu k youtube, dam si vyhledat OAKLEY a pak tam na me vyjela videa, kde ukazuji odolnost, to jsem na to cumel s otevrenou hubou a rikam si, MUST HAVE a uz jsou doma no.

    A jako kdyz jedete autem a mate tyhle bryle nasazene, to je zivot najednou takovej hezci, barevnejsi, optimistictejsi. No nejsme tak bohati, abychom si kupovali levne veci :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEI: Vzhledem k tomu ze nic jinyho nez iphone neznam ti muzu doporucit pouze iphone. Kazdopadne, za ta leta jsem zjistil, ze baterky iphonu je obcas potreba nabijet.
    STEVIE
    STEVIE --- ---
    LACIF: teď jsem kupoval ženě na Swappie baterie 95% jako novej za 3,5k.
    LACIF
    LACIF --- ---
    ADAMIRA: dostupnyiphone.cz
    Nevěřil jsem, ale ne za 12, ale za 5K přišlo SEcio 2020 s adapterem, kabelem a —nekecam—100% kapacitou baterie. Bez skrabnuti. Proste novej foun. A dle recenzi, co jsem až pak koukal, je to u nich standard.
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    MRKEVREDKEV: pokud jako ja*
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    NEI: pokud jako nemas prilisny naroky, tj. nepotrebujes uplne novej telefon/novy vydani, nevadi ti, kdyz je trochu skrablej atd, tak doporucuju jit po iphonech z mobilni pohotovosti www.mb.cz. davaji i nejakou zaruku.

    kupoval jdem dvakrat. vzdy spokojenost. u jednoho jsem jen po par mesicich menil baterku. ale to byl furt maly vydaj v porovnani s cenou novyho kusu.
    DREEK
    DREEK --- ---
    NEI:
    NEI: Ale značky nic moc https://versus.com/en/phone/battery-life :)

    ADAMIRA: Jj, ale tam bude problém asi s tou váhou. :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI: šmarjá radši jo, ještě by jsme zasrali audioto o šetření šetřením.

    POkud ti jde o výdrž kouknul bych na CAT ;)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NEI: tak to je otázka co je pro tebe moc často :)

    Já nabíjím přes noc, během dne mi vydrží (ale mám ho opravdu na telefonování, sem tam nějaká ta zpráva/mail a sem tam juk na nyx, sem tam si pustim muziku) - což je pro mě dostačující.

    Pokud nepustíš telefon celej den z ruky tak to pro tebe nebude (nebo teda minimálně SE2020 - nevím jak jsou na tom ostatní modely), to by jsi asi nabíjela hodně často.


    SCHWAB: jo pro mě to není "základní výbava" proto na to nedávám moc pozor a okamžitě je rozbiju


    NEI: já už vlastně ani ty za 100 o kterejch jsem psal, mám od kamaráda asi 5 typově stejnejch různobarevnejch reklamních brejlí :´)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ADAMIRA: s těma brejlema mám spojenou myšlenku, proč se nebát pořídit iPhone za desetitisíce.
    Jsem si jednou koupil omylem sluneční brejle za necelý dva litry (a to někým před 15 lety) a vydržely mi asi 7 let :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam