• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NEI: má drahá polovička po mně občas hodí něčím z takka, nebo mě tam dotáhne. Že ji chodí pravidelně jakožto registrovaný celkem slevy. Za sebe můžu říct, že to drží. A k oblečení se fakt nechovám jako k dámě... :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Ano.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NEI: Ano, akorát nevím, zda fruugo není jen tzv. nákupní galerie a člověk nebude čekat měsíc na dodání.

Web rajdelikates.cz je oproti tomu normální shop.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LUSINDA: třeba tady:

Forma na pelmeně Пельменница
    https://www.rajdelikates.cz/3271-forma-na-pelmene
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    SLANINKA: jj máme součástí robota, že pro hovězí maso jezdíme přímo k malochovateli na vysočinu, dává nám vědět, kdy poráží a berem od něj 20kg balík, kde jsou různé druhy, většinu namelu, udělám balíky a zamrazím. Má to tam o něco levnější než v krámu + člověk vidí, kde a jak ty zvířata žijou.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    DOCKINEZ: asi blbě hledám, ale kde se to dá koupit? :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Když už byla řeč o mlýnku a mletým mase, tak je fajn i domácí výroba pelmení. Pelmeňovač stojí pár stokorun, za jedno odpoledne lze ve dvou vyrobit hromadu produktu (postup práce s formou popsán tady), produkt vrznout do mražáku a mít vždy jídlo dostupné během 10-15 minut. Finanční úspora značná, chuť oproti kupovaným výrazně lepší. No a k tomu ten faktor "vím co jím" zmiňovaný kolegyní Slaninkou jako bonus.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    SLANINKA: A ano, vím, že lepší řezník mi maso namele a nemusel bych mít doma mlýnek, ale tam zase neseženu maso za 90 CZK/kg. A taky by měl brzy infarkt z mých požadavků na poměr masa/tuku, jemnosti mletí atd. :D
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    Co se nám doma opravu vyplatilo byla koupě elektrického mlýnku na maso - ve slevě nakoupím větší množství vepřového masa (kýtu/plec/pečeni) a poměr masa a tuku ještě doladím bůčkem. Následně vše semelu a odvážím na 300g šištičky. Ty zatočím do potravinářské fólie a šoupnu do mrazáku. Jeden balíček nám akorát vystačí na přípravu jídla pro dva lidi. Je to ekonomický a dělá mi radost, že zhruba vím, co pak jím. Stejně melu i hovězí (pupek, krk atd.)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Což mi připomnělo, že když jako já člověk jezdí v takových džínách na kole a nechce, aby se mu za půl roku prošoupaly, tak dost pomůže tenký textilní návlek na sedlo. Dost výrazně to snižuje tření a kalhoty vydrží déle.
    SLANINKA
    SLANINKA --- ---
    NEI: V Tescu F&F si kupuju džíny - často mají slevu a docela velký výběr. Obvykle se mi podaří koupit džíny za 300-400 CZK a ty pak nosím denně 3-4 roky. Je tedy pravda, že si koupím rovnou dvoje, troje a točím je, takže průměrná výdrž jedněch kalhot je tak rok, dva. Jo a džíny by se správně měly prát co nejméně často, na co nejnižší teplotu a naruby - pak vydrží opravdu dlouho než se prošoupou.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEI: jako takhle; určitě lepší než Primark :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NEI: taky C&A mělo docela slušný a cenově přijatelný hadry, zvlášť třeba to prádlo nebo i džíny.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    JOPS: heled kdybych věděl že je do týdne neztratím nebo nezničím, tak si klidně radost udělám :)

Já ani tak moc sluneční brýle nenosím, jsem spíš na kšiltovky :) - když to tak vezmu tak většinou je nosím na řízení
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    SCHWAB: pracovni jsem mel jen nejake zakladni a ty se docela zamlzovaly, ted jsem koupil RP Stratofly a proste parada, jak clovek ani nevi, ze ma neco na ocich.

Ale at nejsme tak mimo tema :D Pokud chce clovek usetrit za sportovni vybaveni, vyplati se kupovat v Nemecku (kolo, skialpy, ...), pripadne v kamennych prodejnach zkusit otazku "a slo by jeste nejak pohnout s cenou?". Dost casto se da neco vymyslet ku spokojenosti vsech.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PAJAOVA: ty jo na kolo se mi uplně nejvíc osvědčily pracovní brýle bollé

něco jako toto
    BOLLÉ CONTOUR ochranné pracovní brýle - brýle - Promex
    https://www.promex.cz/ochranne-pracovni-pomucky/bolle-contour-ochranne-pracovni-bryle-p27056/204058/
    a ty nepolarizační/kouový za 400 jsou taky fajný jak vzhledově tak nezničitelností.
    PAJAOVA
    PAJAOVA --- ---
    JOPS: ja roky jezdil na kole s brylema za par stovek, s tim, ze lepsi beztak nekde ztratim nebo znicim a ze ten rozdil za ty prachy nestoji. Pak jsem teda poridil bryle za 4k (v akci za 3k :D) a ted jen lituju, ze jsem to neudelal uz driv :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEI: ja to zkusim jinak a lip: presto, ze jsem moudry muz zijici ve Svycarsku a mohl bych si koupit vicemene cokoli bych chtel, od prvniho modelu IP jsem nikdy nemel potrebu koupit si neco jineho. Nekupoval jsem ty nejnovejsi modely ale vetsinou o jednu generaci starsi, ale to je asi tak vsechno.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADAMIRA: ono s tema brylema se to ma ruzne :D dat dvojku za slunecni brejle? Bych byl kokot. No a pak jsem takhle sel kolem kramu, kde meli OAKLEY :D Ty vole, brejle za ctyri litry? To si aspon zkusim. Ty vole, to je najednou super obraz :D Bohuzel prodavac nebyl moc sdilny, tak jsem tam ty brejle nechal a doma sednu k youtube, dam si vyhledat OAKLEY a pak tam na me vyjela videa, kde ukazuji odolnost, to jsem na to cumel s otevrenou hubou a rikam si, MUST HAVE a uz jsou doma no.

A jako kdyz jedete autem a mate tyhle bryle nasazene, to je zivot najednou takovej hezci, barevnejsi, optimistictejsi. No nejsme tak bohati, abychom si kupovali levne veci :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NEI: Vzhledem k tomu ze nic jinyho nez iphone neznam ti muzu doporucit pouze iphone. Kazdopadne, za ta leta jsem zjistil, ze baterky iphonu je obcas potreba nabijet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam