• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:) Aktuální téma: Máslo v akci a domácí výroba ghí
    GREGI
    GREGI --- ---
    EZOP: neee to se nesmi michat!:D
    SHARKIE: rozehrat pomalu, pak se odparuje voda, odparuju na 6 z 15. Jakmile se odpari voda tzn prestane z toho jit para zacina faze kdy se mlecne srazeniny zacnou usazovat na dne a karamelizovat a zaroven se to zacne cistit prave od tech srazenin protoze se prilepi na dno. Tenhle krok delam na 10 z 15. Trva to cca 5 minut ta posledni faze, odparovani cca pul hodky. Behem celeho se sbira lzickou pena nahore, neni to nutne ale mam to rad je do toho lip videt. Jakmile to tak 5 min karamelizuje je dobre pouzivat nos a jak citis ze uz to ma tu oriskovou vuni a vidis ze uz se v bubalni nepohybujou zadne srazeniny a sou usazene na dne je cast o slejt:) Hrnec hned odmocit de to pak krasne dolu seskrabat. Lepsi delat pomalu nez rychle, aby se to nespalilo ale zase to potrebuje teplotu ke konci aby to karamelizovalo. Pokud si to nikdy nedelala, udelej treba ze dvou kostek na vyzkouseni. Osobne to pak nefiltruju mam to ciste i bez toho, ale nekdo to filtruje.
    EZOP
    EZOP --- ---
    GREGI: Shodou okolností máme doma thermomix který vaří a míchá sám takže je to celkem pohoda. Nastavil jsem to na 105 Celsia a už hodinku si lehce pobublává
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    POZITRON: Nema to cenu. Najdeš nejlepší a za 2 měsíce ti to banka změní
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    DUCATIMONSTER: proto jsem se ptala, jestli to treba ted aktualne nekdo nestudoval, ale vidim, ze ne, tak si to nastuduju holt sama. :)
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    POZITRON: Porad se to mění, je to otrava.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    napr. u mbank se od 9. ledna upravuje limit a 3,61 a 4,01 je rozdil.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GREGI: diky, ale neni to uplne aktualni.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    GREGI: Máš niekde návod, jak na to? (Ideálne pre úplne neschopných v kuchyni)
    GREGI
    GREGI --- ---
    EZOP: tak hlavne radsi pomalu a hlidat hlidat hlidat to idealni okno ke konci je dost kratke aby se to nezacalo palit:))
    EZOP
    EZOP --- ---
    GREGI: Úplně jsi mě inspiroval!! dnes jsem vyrazil do Lidlu s tím že už to asi bude vyprodané a měli ho ještě hromadu… tak akorát vyrábím. Diky moc ta tip
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jaky je ted nejlepsi sporici ucet s co nejmene podminkami typu 10 pateb z bezneho uctu mesicne a podobne, nezkoumali jste ted nekdo? Na stavajicim uz mi to kleslo na 3% a to je malo, tak premyslim o zmene.
    GREGI
    GREGI --- ---
    V lidlu maslo za 25 takze sem se hned vrhnul na ghiii:) 1.6kg ghiiiii za 200 not bad. A jeste ho mam lepsi nez kupovany:) Supr oriskovy.

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Někdy byste si třeba i chtěli maličko zazlobit, ale Billa vás nenechá. Tak jsem ušetřil za hranolky a k večeři bude česnečka od oběda :)

DIVA
    DIVA --- ---
    NEI: v moji nastesti ne, na duchodky trpim ,)
    NEI
    NEI --- ---
    DUCATIMONSTER: Nene, oni je mají v mé velikosti.
    Nenávidím tě.
    NEI
    NEI --- ---
    DOCKINEZ: Zrovna jsem si nestihla vyzvednout balíček z Alza boxu od Lidl a řekla jsem si, že aspoň ušetřím 1000 Kč! :-D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jak jo, někdy je nejlepší šetření právě to, že si danou věc nekoupím vůbec :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    BOREC: Preco? Vsak setri tym, ze nekupuje casti, ktore by nespotrebovala. Nie vzdy je kazda akcia vyhodna uplne pre kazdeho. A je rozumne si uvedomit, ze setrenie, ked kus vyhodim, vobec setrenim byt nemusi.

Tiez casto nekupujem vyhodnejsie velke balenia, ked viem, ze ich nemam sancu sama spotrebovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam