• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    Auditka v podobném duchu:
    [Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-)]
    [freeganismus bez lásky?, freegan bazar a vlastně všecko (dumpstering, urban exploiting apod.)]
    [Za málo peněz hodně muziky: Tipy a linky na SLEVY, AKCE, VÝPRODEJE, zajímavé služby. Toto NENÍ BAZAR !!!]
    [Second handy, "sekáče" - kde se levně a dobře oblíct?]
    [Domácí rozpočet aneb na čem se dá ušetřit? Vymýšlíme levné dárky!]

Jináč pokusím se to tady ani moc neřídit/nemazat atp., ale před odesláním každého příspěvku zvažte prosím jeho přínos pro ostatní, ať to tady nemáme příliš nepřehledné.
    Díky moc. :)

Jinak témata, které by vás tady nejvíc zajímala, jsou:
    1) individuální tipy jednotlivých uživatelů jak šetřit
    2) doporučení na nejlevnější mobilní a internetové služby atp.
    3) upozornění na oblíbené položky v akci (máslo, papriky, zmrzlina Haagen-Dasz?:)
    4) galerie, muzea a kulturní akce zdarma
    5) zajímavé sekáče a kdy tam chodit
    rozbalit záhlaví
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    GREGI: To pak ale dojdeme k tomu, co mi vrtá hlavou dlouhodobě - jestli takové tyhle výhodné koupě "do mrazáku na později" nejsou ve výsledku, když kvůli tomu člověk má extra mrazák (jako třeba já) "nechci slevu zadarmo"... ona elektřina taky něco stojí.
    A pokud jeden člověk má v bytě dva prakticky plný mrazáky... není tady už něco trošku špatně?
    Původně jsem ten extra mrazák minimálně patnáct let starej (kupovali jsme ho financema napůl s mámou a maminka už tady patnáct let není) používal jako špajz a stojan pod mikrovlnku, protože ideální výška, ale časem se začaly hromadit levné nákupy... kor když v práci dostanete vánoční poukázky v hodnotě pětikilo jedna, celkem za šest tisíc a vracet se na to nedá, musíte to utratit najednou... takže pokud smysluplně, tak zhruba půl krávy a tři čtvrtě prasete, no a kam to pak dát...

Takže se budu muset přemoct a když někde uvidím "levné maso", strčit si ruce za záda a opakovat si "máš toho doma hromadu, máš toho doma hromadu" a místo nákupů využívat zásoby :-)

To jsem si jen tak odložil, že občas se člověk překlopí do stavu "šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí" a uvědomit si to není zrovna příjemné... ale důležité.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    GREGI: Ovšem nesmí se stát elektrický blackout... leda byste měli na střeše soláry.
    Nebo stačí, když mrazák kiksne... to před pár lety vyprávěl táta, že kvůli tomu jeli do místního Planea či kam to, za autem vozejk a když se personál ptal, kdy to chtějí přivézt - "my si to hned odvezeme".
    Jen si nechali pomoct s naložením na vozejk nastojato (aby se to mohlo dřív zapnout, při transportu na ležáka se prý doporučuje plus mínus 24 h počkat, než se usadí chladivo).
    Mrazák na vozejku na stojáka, vedle na vozejku stála tátova manželka a přidržovala... personál prej (a nedivím se) koukal jak vejrové... a potkat cestou policajty, bylo by asi další veselo :-)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GREGI: to máš o jeden velkej víc :-(
    GREGI
    GREGI --- ---
    SCHWAB: me to aspon vzdycky donuti neco zdelat:D mam jeden malej a jeden velkej a je to tak akorat. Kdyby se neco stalo mame doma jidla tak na dva tri mesice i se vsim suchym/konzervovanym. Pul rok by byl ale lepsi musim dokoupit... :D
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    GREGI: rikam furt, ze potřebujeme vetsi bydlení kvuli mistu pro dalsi mrazak :-]]
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: tak konecne vse na mrazaku:) Bujon na omacky je takhle nejlepsi

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    NEI: mi chutnaji docela mini Roma v Kauflandu. A pak české cherry rajčata a nebo jak jsou na váhu.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    GREGI: nádhera 😃
    NEI
    NEI --- ---
    GREGI: Lidl, Tesco, Billa a Penny zatím velký špatný s cherry rajčaty
    GREGI
    GREGI --- ---
    Dneska u nas meliv lidlu cely kurata za 12kc/kg jeste krasne vonavy. Tzn jedno velky kure cca za 23kc.... Sice dochazi misto na mrazaku ale vzal sem 6 za hodku vykostil a je z toho velkej hrnec kosti na vyvar a 5.2kg cistyho masa. Za 140kc not bad:D

GREGI
    GREGI --- ---
    NEI: U nas mivaji v lidlu pravidelne kerikovy za 25kg a sou tak 6/10 zadnej top ale dobry kdyz vyberes spravny:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vejce M z podestýlky plato 30 ks v Globusu za 99,- Kč je dost v pohodě.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    ZIDANE: Jednou mě takhle na pokladně zradila rumbaba, protože jsem ji zahlídla v regálu a protože ji znám z MASHe... A paní musela přijít odpipnout, kvůli pár kapkám rumu ve složení... Ale myslim Billa to taky dělá z velínu u pokladen na dálku...
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ZIDANE: Prvy krat po mne chceli obcanku az po 40 a to som sa u tej pokladne fakt hodne rozosmiala :D
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NEI: Pokud nejste z České Lípy, asi vám to moc platné nebude :-) No a pokud jste, "Prior" je dost návodné, tři čtvrtě města stále chodí "do Prioru" :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZIDANE: alkohol tam beru běžně bez problému😃
    NEI
    NEI --- ---
    ZIDANE: Btw: V jakým krámě?
    Slevička pro nyxí lidi by nebyla, milý pane?
    NEI
    NEI --- ---
    ZIDANE: Mně se v trafice poslední dobou zase ptají a to je mi 39.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NEI: Tak pokud už to maj někde tak vychytaný, že pokud obsluha na dálku vidí "už delší dobu dospělého člověka", nemusí zdržovat sebe ani jeho klusáním k pokladně a odpípne to, je to dobrá vychytávka.

Já tohle moc soudit nemůžu, dělám v krámě, kde samoobslužky nejsou - není to řetězec, ale ani nějaká malá večerka, zabírá to celé přízemí zdejšího bývalého Prioru a je to nezávislý obchod, takže nevím. U nás to kontrolujou pokladní pohledem a když se něco nepozdává, občanku.

A to byl jednou srandy kopec, holka vypadala tak na šestnáct, drobná, štíhlá, tak jsem si řekl o občanku, ta už ji měla napůl nachystanou, pobaveně u toho "já už jsem zvyklá"... kouknu do občanky... osmadvacet.
    No jako v tu chvíli řádné WTF :-)
    NEI
    NEI --- ---
    ZIDANE: Mně to v albáči vždycky nějak zvláštně odklepnou na dálku když si tam kupuju Birell.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ZIDANE: Mna nealko pivo zastavilo :)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NEI: Ovšem, což ví snad každý a kdo neví, velmi brzy zjistí - nechodit tam s alkoholem. Kasa se sekne kvůli kontrole věku a musí naklusat obsluha.
    To radši jdu rovnou k lidské pokladně, tam se pokladní koukne a vidí, ani nemusí zpomalit.

A kdesi jsem četl, že někde prý jsou u samoobslužek problémy i s nealko pivem, protože i v tom je nějaké to málo alkoholu, ale to může být jedna paní povídala.
    NEI
    NEI --- ---
    POHODAVOLE: Samoobslužný v Penny jsou luxus.
    Toho si važ! :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam