• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    NEI
    NEI --- ---
    GREGI: Já jsem IT antitalent.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JINX: Já tam jezdím v podstatě jen pro pár věcí:

- šunku (kupujeme po celých cca 3kilových štanglích, oproti šunce na váhu na pultu v marketu úspora patrná)

- čaje (žena má v oblibě Ahmad a v Makru koupím balení od 2 kusů za cca 130,- (na krámě bez akce běžně cca 200 za krabici)

- a hlavně, jak už mě stihnul předběhnout pan kolega, slevové koutky! Miluju nakupovat drahý francouzský a švýcarský sýry se 60% slevou. Miluju kupovat plata cottage sýrů, kde jeden cottage vyjde v přepočtu na 8 Kč. A občas se podaří vyloženě trefa typu „kolo Nivy á 79,- Kč za kg“. Kdo by odolal.

No a kdo se nebojí, tak bere ve slevě i třeba chlebíčky (baleno v ochranné atmosféře, tak jakýpak strachy) a ti ještě kovanější i ryby :D

Na mistrovský level „tepelně neupravený seafood ve slevě“ jsem ještě neuzrál. A asi to ani riskovat nebudu :D
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    JINX: v makru jsou fajn ty zlevněný oddělení.

DOCKINEZ: z Polska se vyplatí i objednávat. Beru tam mouku a rajčata na pizzu.
    JINX
    JINX --- ---
    DOCKINEZ: hele to Makro mi prijde zajimave. Prestal jsem tam jezdit úplně po tom co jsem zjistil ze tam nakoupim to same zboží draz než v normálním supermarketu (a ano sleduju ty jejich letáky na webu).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZIDANE: Blbý je, že z toho našeho Kocourkova se už vyplatí jezdit na nákupy i do Německa, který máš blíž.

No a jasně, pro jednoho to až takový terno bejt nemusí. To se zas vyplatí si zařídit třeba Makro kartičku a rabovat slevy v Makru :)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    DOCKINEZ: Z Českolipska mám Polsko poněkud z ruky a jsa sám, autem nedisponuju, čili by s tím byly dost komplikace.
    NEI
    NEI --- ---
    MUXX: Právě že už ne.
    GREGI
    GREGI --- ---
    NEI: fuck amazon.
    stahni si https://www.utorrent.com/ muzes portable verzi nepotrebuje instalovat
    tady najdes co chces ve formatu nazev serialu s01e01 (serie 1 dil 1) kliknes na magnetek otevre se ti to v utorrentu das ok stahne se to. https://thepiratebay.org/index.html
    MUXX
    MUXX --- ---
    NEI: Nemas narok na 30 day trial zdarma?
    NEI
    NEI --- ---
    Mám čerstvou informaci, že vyšlo nové Silo!

Protože neumím s torrenty, zkouším se optat zda byste se mnou někdo za nějaký měsíční poplatek nesdílel Amazon prime.
    NEI
    NEI --- ---
    JINX: Byla jsem tam nedávno a ty rozdíly v cenách jsou.

Akorát se to kvůli projetému benzínu nejspíš nevyplatí tam z Prahy jezdit nakupovat.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    JINX: Cenově moc ne. A nebo neumím nakupovat v těch správných akcích, popř. nejsem ochoten objet tři čtyři supermarkety, aby se rodinný nákup poskládal jenom ze zboží v akci. Ale občas se krkovice za 37,- atd. podaří.

U mě je to hlavně otázka dobrého pocitu, že nedávám líznout Babišovi víc, než je potřeba.
    JINX
    JINX --- ---
    Pokud se clovek chce vyhnout nakupu zbozi od AB tak je Polsko super varianta. Ale cenove? Opravdu? Zda se mi ze ty ceny uz jsou vicemene stejne...
    MUXX
    MUXX --- ---
    DOCKINEZ: Mam Polsko dost z ruky, ale byl jsem minuly tyden poprve v Biedronce zjistit o cem to vsichni mluvi. Carrefour se mi taky libil. Jeste nejaky obchody stoji za to?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    ZIDANE: Polsko. Polsko je odpověď. Je dobré jezdit nakupovat právě tam.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    DOCKINEZ: Tak Babiším výrobkům se taky snažím vyhýbat, ale bohužel to občas nejde a hlavně se to ani nedá uhlídat, čert ví, co všechno je jeho. Byť na to existuje či aspoň existovala aplikace, ovšem problém je v tom, že už nemusí na výrobku být uveden přímý výrobce, takže se člověk občas dočte, že např. "vyrobeno pro Makro" a čert ví, kdo to vyrobil.
    Ale těm provaleným typu Kostelec, Vodňany, Penam, Olma atd. se vyhýbat snažím.

A jeden k tématu:

Dychtivě jsem šel do Alberta vyzkoušet aplikaci Bez Andreje.
    Po půl hodině jsem si k večeři smutně odnášel pastu na zuby.

Ono to totiž vypadá, jaká je tu konkurence, jakej je výběr, ale když člověk zjistí, že devět desetin věcí je JEHO, to se ten výběr dost smrskne.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Přesně, mě to taky baví. Plus se počítá každá koruna, kterou nedostane Babiš a řetězce.
    GREGI
    GREGI --- ---
    ZIDANE: Ja nesetrim protoze vylozene musim jen me to bavi a uspokojuje a vzdycky se ty penize daj investovat nejak lip at jich ma clovek sebevic:) Mrazak sezere zhruba 1kw elektriky denne, takze vyjde na nejaky 3500 rocne cca coz se za to ze kvuli nemu nemusim tak 80x rocne do obchodu vyplati. A mrazeni masa je jen jedna vec, dalsi je ovoce z leta na zimu tim vetsinou tretinu naplnime, mam tam hromady sunky ktera jinak rychle podleha zkaze, mam tam naporcovany 2kg parmazanu, zase jen staci vytahnout a nemusim na nej myslet, mam tam testo koule na pizzu hotove a k tomu mozzarellu na pizuu, mam tam domaci kostky vyvaru na omacky, vyvar kdyz je nekdo nemocnej a hlavne tam mam hotova jidla jako segedin treba kterej staci dat do hrnce a mam za 15min "uvareno" kdyz se mi ten den nechce... Ale souhlasim ze obcas na neco zapomenu a najdu to tam po roce, obvzlast tim ze mam nofrost me nenuti to jednou za rok odmrazit. Kazdopadne s malym mrazakem si zivot nedovedu predstavit.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    GREGI: To pak ale dojdeme k tomu, co mi vrtá hlavou dlouhodobě - jestli takové tyhle výhodné koupě "do mrazáku na později" nejsou ve výsledku, když kvůli tomu člověk má extra mrazák (jako třeba já) "nechci slevu zadarmo"... ona elektřina taky něco stojí.
    A pokud jeden člověk má v bytě dva prakticky plný mrazáky... není tady už něco trošku špatně?
    Původně jsem ten extra mrazák minimálně patnáct let starej (kupovali jsme ho financema napůl s mámou a maminka už tady patnáct let není) používal jako špajz a stojan pod mikrovlnku, protože ideální výška, ale časem se začaly hromadit levné nákupy... kor když v práci dostanete vánoční poukázky v hodnotě pětikilo jedna, celkem za šest tisíc a vracet se na to nedá, musíte to utratit najednou... takže pokud smysluplně, tak zhruba půl krávy a tři čtvrtě prasete, no a kam to pak dát...

Takže se budu muset přemoct a když někde uvidím "levné maso", strčit si ruce za záda a opakovat si "máš toho doma hromadu, máš toho doma hromadu" a místo nákupů využívat zásoby :-)

To jsem si jen tak odložil, že občas se člověk překlopí do stavu "šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí" a uvědomit si to není zrovna příjemné... ale důležité.
    GREGI
    GREGI --- ---
    Maji jeste klecovy vubec? neni to iligl? dneska sem videl v kaufu za 2.99
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam