• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIJAK UŠETŘIT (aneb doba je zlá!:)
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Škoda že by mi vajíčko česnek a brambory nestačily, já v tý polívce potřebuju vždycky ještě minimálně mrkev, celer a petržel.
    NEI
    NEI --- ---
    Minulý víkend jsem si dělala na řízky vlastní strouhanku ručně na struhadle z tvrdých rohlíků a cítila jsem se u toho jako královna úspory, teď jste mi to připomněli. :-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZIDANE: tohle neni Nesnezeno (nutno mit aplikaci), tohle je Neplytvame (vezmes si tasku z regalu a odneses si ji k podladne)
    Neplýtváme s PENNY | penny.cz
    https://www.penny.cz/neplytvame-s-penny
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: Ale jo, až Penny u nás znova otevřou, mrknu tam.
    Jen jsem tím chtěl říct, že samotné Nesnězeno zřejmě funguje i bez nutnosti aplikace, to je pro mě novinka.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZIDANE: vzdyt pisu, ze penny pouzivalo nesnezeno pres aplikaci drive a pak preslo na svou vlastni verzi podobneho.
    ted jsou tasky v regale, muzes do nich nahlednout a rozhodnout se, jestli si to koupis. plati se s nakupem na pokladne.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: O existenci Nesnězeno vím, ale měl jsem za to, že to funguje pouze přes aplikaci - pro nás "tlačítkáře" nepoužitelné, ale teď to zkoumám a ono to snad jde si vybrat i bez toho... když je něco dostupné, což zrovna v mé lokalitě není.
    Inu, asi si to hlavně řetězce už dělají samy, což je, jak píšeš, lepší - člověk přijde a může se podívat, co tam je.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ZIDANE: nejdrive meli nesnezeno pres aplikaci a pak zacali delat tohle svoje vlastni neplytvame - tasky v regalu. tohle je imho lepsi, protoze vidis dovnitr a muzes se rozhodnout. u nesnezena naslepo jsem byla casto zklamana.

rozpecene pecivo jsem jedla jako mala u babicky a milovala jsem to. ona vubec varila hodne zero waste. treba delala cesnesku z vody z brambor, kdy se po uvareni brambor ve vode par nechalo, prdlo se tam vajicko, cesnek a do talire pak treba jeste strouhany syr. to si delam doted. :)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    POZITRON: V Penny tohle mají taky? No tak to abych to vzal v potaz, až tady Penny znovuotevře - byl tu, zbourali (a to jako fakt), postavili totál novej a větší a brzo to má otvírat.

A i kdyby samé pečivo... pamatuju, jak jsme v dětství občas mívali v neděli k snídani rohlíky rozpečené v troubě, ukouslo se, na ukousnuté máznout máslo, zase ukousnout, zase máslo... akorát se to muselo jíst rychle, pač jak to vystydlo, už to bylo zase gumové.
    Ale pokud by se něco takhle "neplýtváme" urodilo, minimálně za zkoušku by to s tím rozpečením stálo. Co se může stát horšího než že si zanadávám, že jsem si naběhl a maximálně to pečivo rozemelu na strouhanku - už naše babičky zahušťovaly starým chlebem, tak nějaká plundra by se snad taky použit dala, pokud v tom nebude sýr, marmeláda či dačo také.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    U nás ty tašky většinou obsahují nějaká balená jídla typu “svíčková se šesti”, což jako rodina nevyužijeme, protože nám to jednak nechutná, jednak co s jednou porcí, když je nás víc a ještě si vaříme. Tak to tam nechávám potřebnějším.

Tohle složení naopak vypadá luxusně.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GEISHA: u nas jsou tasky otevrene a muzes nahlednout dovnitr. tohle je po dlouhe dobe, kdy se mi obsah libil, jinak uz to taky byva hruza.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Dneska se mi po dlouhe dobe podarilo ulovit tasku Neplytvame v Penny se super obsahem.

2,5 kg bananu
    200 gr cervena paprika
    250 gr cherry rajcata
    500 gr mrkev
    500 gr petrzel
    340 gr mango
    salatova okurka
    2 chleby
    3 divnopecivo, ale v tasce je ho prekvapive malo a myslim, ze 2 kousky z toho pujdou snist a do kose poputuje akorat to s tim zapecenym syrem. Chleb neni jak kamen, zazrak. :)

Cena 79.

ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    OBLINA: Při tomhle si vždycky vzpomenu na jeden. K tématu klubu moc není, ale k tomuhle se hodí:

"Tak copak by sis dal k večeři? Byla by tam roštěnka, svíčková, španělský ptáček..."
    "Svíčkovou bych si dal," ozve se z gauče.
    "Ty mlč! Ty tam máš gothaj! To si povídám s kocourem!"

A že jsem za svůj pracovní život po obchodech veškerých potkal lidi, co se sami odbydou nějakým "výrobním salámem" za 59 Kč prodejní cena (nekecám, prodáváme to, to musí bejt chuťovčička...), ale kočce nebo psovi koupěj dva tři plátky nejlepší šunky, to jsem potkal.

Ale tak jejich věc, to jsem si sem jen odložil.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    SCHWAB: Třeba to bylo moc kořeněný, zvířata to poznaj a lidem to divný nepřijde.
    U nás taky fungoval systém "zbytky polívky se vždycky daly kocourovi" - nebo čehokoliv, třeba troška zbylýho vejce po obalování řízků atd.
    A když v devadesátkách začaly bejt k dostání polévky Knorr, kocour to prostě nežral.
    Nefungoval ani systém "tak asi nemá hlad", zůstalo to v misce do druhého dne, kocour se moh somrováním umňaučet, ale té polévky se ani netkl.
    Inu, důkaz toho, co za chemii a podobné šmakulády v takových instantních věcech bylo, je a bude.
    KOX
    KOX --- ---
    NEI: Při streamování všeho videoobsahu přes appku přímo v televizi se dá ušetřit pokud používáš KODI resp. add-on StreamCinema 🙂24€/rok
    OBLINA
    OBLINA --- ---
    SICKBOY4000
    SICKBOY4000 --- ---
    Hrabání v Lidl Outletu a kupování věcí za 10 Kč, které vlastně ani nepotřebuji, např. štětce, vrtáky, špachtle. sedlo na kolo, nožíky, žárovky se senzorem pohybu, držáky na rajčata, lepidla na kachličky, plovák na vodu, nůž s křesadlem, ten ale byl za 20 Kč, stejně jako dva nerez kuchyňské nože.
    Kdo však má lokty a chuť, může si počkat na příjezd paletového vozíku na plac. Tam se lidi mačkají a “loví”. To pak taháte velký mixér za 200, smoothie maker, ponorný mixér nebo led lampičky interiérové za 70.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    ZIDANE: jeje, je tomu uzž nějaký čas, co jsem jako malý dostal od babičky k obědu nějakou omáčku s těstovinami a masem.
    Si tak čvachtam a ona si utrousí "no a pes to nechtěl..."
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    DOCKINEZ: Jste-li jeden a spokojeně sám, auto nevlastníte a jste z okresu Česká Lípa......rada poněkud na baterky, resp. takové to "šetřit se musí, ať to stojí, co to stojí!"
    B3TL
    B3TL --- ---
    NEI: https://www.najserialy.io/
    Tam to pustíš. Doporučuji si před tím stáhnout Brave browser ať nevidíš žádný vyskakovací reklamy.
    BTW Silo není na amazonu, ale na Apple tv
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MOIRAIN: coz bohuzel neplati mimo Prahu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam