• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHDragon's Dogma: Dark Arisen
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: určitě to tak je.
    Nicméně na PC se ti pravděpodobnost porušení save zvyšuje úměrně tomu, jak začala řada lidí modovat.

    například na oficiálních stránkách s mody: https://www.nexusmods.com/dragonsdogma2/mods/trending/


    asi nemusím říkat, co se stane když si někdo nafejkuje nějaký krámy a dává to jako dárky pawnům, se kterejma je pak posílá k jejich majitelům, nebo si čekne sejv a takovýho pawna pak při tvrdým save nechá nahrát do databáze...
    jo, technické mody, upravující problém s optimalizací má polovic stažení, než číty. A to jsme na ofiko stránkách jen jedný stránky s modama. Stránky s čítama na tom jsou o hodně "lépe".
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Jj jde, zajedeš do options a dáš "Save and Continue". Problém je, že to je jen obyčejný autosave, přičemž hra tě hned na počátku varuje "na autosavy se nemůžeš spolehnout, jestli chceš spolehlivé sejvy, musíš pravidelně odpočívat v hospodách". A vzhledem k tomu, co se mi stalo, je to dost užitečné varování :D
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Neslwdoval jsem debatu, ale on nejde udělat manuální save kdekoliv jako v jedničce?
    AIAX
    AIAX --- ---
    Bylo by super, kdyby hra udělala sejv při vstupu do riftu a kdyby udělala velký "inn" save při restu v kempu.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    HONZA09: áno
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HONZA09: imho ne, cleanup je standardní postup. Když někde nebude hrát např. 90+ dni nebo hra vygeneruje nové id postavy u tvého profilu, tak se to smaže. Tohle je common sense. I když neudělali menu na vytvoření nové hry, museli jim být jasné, že to technicky smazat jde. Takźe když si hráč zapne hru s novým profilem, dogma cloud smaže nebo zaarchviuje ten předchozí. To je všechny řešitelný
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    VIRIK: jo, přesně. městský save asi řeší i další věci jako integritu save a vrátí ti data o tom, co tvůj pawn získal a nahraje jeho novou verzi. Podle mě dostává hra data z cloudu průběžně, takže když dáš save, jsou uź data vycachovyný u tebe na stroji, a hra ti řekne, jak si někdo s tvým pindíkem hrál (srry, nemohl jsem si pomoci;-) Checkpoint save je nejdříve lokální a steam ho následně posílá do cloudu. Když se ti vysere integrita při vytvářeníní save, pushne se to do cloudu. Ale tohle by se mělo dít, jen pokud ten procesu zápis byl přerušený.

    Kdyby někdo hrál na steamu, dejte vědět, můžeme si porovnat pindíky. Na ikonce mám hitlera. Tak si může porovnat pindíka s hitlerem.

    Steam Community :: Rudolf
    https://steamcommunity.com/id/westfood
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VIRIK: Jestli udělali takovýhle pravidlo a čekali, že to lidi budou dodržovat, tak to jsou fakt naivní.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    V tom bytě, co si koupíš ve městě, se můžeš vyspat zadarmo. Počítá se to jako Inn Save nebo ne?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    RUDOLF: no řekl bych, že v hospodách se ti vytváří "velký" save, jako kompletní, který srovnává data se serverem a na tvém disku vytvoří kopletní kopie i aktuálních pawnů. Záloha. A současně upgrade twého pawna s aktuálníma hodnotama na server.

    Ale autosave je jen rychlej save, kterej potřebuje data a ty stahuje, dědí z nějaký databáze. A pokud tam došlo k nějaký radikální zeměn dat k tvejm aktuálním postavám, může to crashnout.
    Jako pravidla zakazujou mazat save s postavama a pawnama.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FRIZER: nevím, ale doufám, že si koupím stejný brnění jako oni a sundám visor. Dtto. i prachatý oblečení.

    VIRIK: hele, podle mě je to jen checklist co udélal u druhého hráče. Ale máš pravdu, oni mají patterny na to, co dělal jiný hráč. Protože k moji mají obecný popis. Já mám ve hře čtyři buchty, každá jiný class a chrochtaj diverzitu. Zajímámě jak vypadá hláška sausage party.


    FRIZER: automaticky;-) když se vyspíš ve městě, vrátí se po kalbě s historikou.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: ten sejv v inn máš určitě v cloudu a svý postavy máš někde na serveru, ale ten autosave zjevně dědí nějaký data ze serveru a někde nastal problém.
    Je to blbé obousměrně, protože ty ses pak přihlásil a hrál od sejvu, kde tvůj pawn nemá už tolik znalostí a tedy se jeho upgrade na server pak zase změnil, to je taková řetězová reakce.

    Vlastně masové mazání sejvů a násilné odstraňování postav ze hry u DD má podobný dopad, jako vytváření časových paradoxů :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    FRIZER: jo, chodí i v ostatních světech a ano, ukazuje se v riftech.

    Mého pawna na XBOX už vzala do party cca 12 hráčů, level 20.

    Je ale otázka, zda sis pro něj nevybral nějaký zeměření, které ostatní neznají, nebo nevyužívají. Teď je to ve fázi, kdy to lidi teprve poznávají, co je co.
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: No já to prozatím odinstaloval, ale počítám, že sejvy mi někde na disku zůstaly, tak to většinou bývá. To jsem asi nebyl já.
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    Mojeho Pawna si muzou ostatni pujcovat automaticky?! Nebo musim nekde neco potvrdit....zatim nebyl vyuzit...(
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    JO, ta hra vyžaduje určitý dodržování pravidel a sebedisciplínu. Jo, je japonská.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jako ten save, co si vytváříme ve hře, není vlastně náš osobní.

    Pawni josu jeho součástí. A vpisujou se do toho i jejich znalosti a to, co se jejich AI učí jak ve skupinách, který sebou tahají hráči, tak i jejich vlastní hráč, v jehož skupině jsou pořád.

    Je to hromada dat, statistika. kombinací, který pak vytváří jeho "osobitost", reakce. Znalost věcí co zná na mapě, způsoby jak hráči se dostávají k nějakým věcem, v kombinacích nějakých buildů a výbavy. Jo, něco prioritizují, znají nějaké přístupy (ale ne všechny) jak věc nebo quest řešit, nebo se i dostat do blbé jeskyně. Mají neustálý update svých vědomostí.

    A taky inventáře. Někteří vás umí léčit i lahvičkama a jinej rovnat inventáře.
    Také apwni u sebe můžou mít důležité předměty, v inventáři.

    A teď si představte, že máte pawna a v partě, v sejvu a přijde chytrák z nyxu, nextgenu, kterej si myslí že jde jen o dvě tabulky co se nějak kombinují, a svůj save i s pawnem prostě vymaže. A vy jste ho zrovna měli v partě a měl u sebe něco důležitýho.


    Začíná být jasnější, že jde o komplexní systém a proto má jen jeden slot pro hráče, jeden pro postavu a za mazání sejvů jsou soft nebo při opakovaném hard bany?
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: no, protože se mi stalo, že mi zmizel pawn ze skupiny. Řikám si, aha, umřel mi, jdu k riftu, tam nic, Nedá se najít, najednou neexistuje.
    Stalo se mit o za hry, ale nejspíš že právě se někdo rozhodl si smazat save, natvrdo. A servery udělali aktualizaci dat, nebo tak něco.
    Mně se to stalo ale při hraní, nicméně si dovedu představit, že když to nejsou pawni capcomu, ale hráčů a ti si radikálně zruší save, že pak můžou crashnout právě sejvy jiných, protože pawni najedou NoData.
    AIAX
    AIAX --- ---
    VIRIK: Měl jsem myslím jednu lvl 6 (nebo 7?) magici a dva pawny, které jsem si pět minut hry předtím naverboval z toho spešl rifstounu u Berena.

    No a ten inn save byl o tři, čtyři hodiny zpátky, to jsem měl ještě původní pawny (lvl 2), které jsem si vzal hned po začátku hry v Border Outpostu. Proč?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam