• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    THE_MIRACLEUmělá inteligence, chatboti - vtipné konverzace aneb "Hoří hovno?"
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    XCHAOS: já bych to nebral tak podivínsky. Lidi běžně navazujou intimitu s věcmi, co jim neodpověděj. S fotkama, plyšákama, kytkama, zvířatama, s domem. Ale to už směřujeme někam k Marii Kondo. Naše vyžití není jen sociální interakce a introverti ji v podstatě ani nevyhledávají. A zahrnout do toho ještě navíc AI mi přijde celkem přirozený. Jo, problémy s tím ještě do budoucna budou, ale uvidíme, jak to půjde dál.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GREAT_R: těch divných věcí je tam víc, ale v podstatě... ano, bude to znamenat určitý konec důvěry v online komunikaci jako takovou. bude to trochu odklon od stavu, kdy jsme se na monitorech bavili s lidma, zpět do stavu, když byly počítače offline a bavili jsme se v podstatě s počítači...
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    QWWERTY:...tady máš fleshjack/dildo, mysli u toho na mě...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    GREAT_R: "ti může AI nakecat něco, pod co by se originál nepodepsal."
    coz v nekterych pripadech povede ke vtipnym situacim, kdy jedinec bude preferovat tvoji AI verzi nez tu realnou, protoze ta realna nebude plnit jeho predstavy o interakci s tebou
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    XCHAOS: no, když mě někdo zná a myslí na mě, když u něj nejsem, tak pracuje s nějakým otiskem, co jsem tam zanechal. Ten ani nemusí stopro odpovídat realitě, ale ten otisk je to, kde příště začneme, nebo kde si bude povídat s AI. Divný bude, pokud si bude povídat s AI a pak si bude chtít povídat se mnou, protože já nebudu mít otisk konverzací s AI. U nebožtíka by tenhle problém nebyl. Ale i v případě nebožtíka ti může AI nakecat něco, pod co by se originál nepodepsal.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GREAT_R: mě nejvíc děsí, pokud někomu na týhle úvaze nepřijde vůbec nic divnýho...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //tak to nepůjde, začali se mne ptát oba psové na to samé. Ale ptal jsem jich na to jenom jednou a blbě čuměli, stejně jako já...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VONTRIX: asi se začnu ptát GPT, jestli tuší, proč jí ptají lidi na podobné pičoviny. Jdu na to.
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Ja mam milion kucharek, co nepouzivam. A pak jsou ty Poklady a spol.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SATAI: Já se zbavila 99 % kuchařek, protože se stejně nikdy nepřinutím je otevřít a jdu na net. Vaňka, pravda, nemám, ale stejně si nemyslím, že bych podle něj vařila. Ale mám pár oblíbených blogů, i když hlavně na pečení.
    SATAI
    SATAI --- ---
    QUANTI: Nedovedu si predstavit, ze bych tim nahradil Poklady ceske kuchyne a dalsi dily serie.
    VONTRIX
    VONTRIX --- ---
    Dneska jsem si poprve otevrel GTP3 ... Chtel jsem vypsat vektorovou intepretaci slova slon. A podle najit nejpodobnejsi slova. Zarazilo me, ze jedna z odpovedi byl nosorozec. Na prvni pohled celkem dobre, ale kdyz jsme sli do hloubky, tak cesta k nosorozci byla slon - nosic - nosik - nosorozec :)

A nejlepsi bylo, kdyz jsem se zeptal, jak slovo je od slova slon vektorove nejvzalenejsi:

Podle všech tří metod je nejvzdálenější slovo k "slon" slovo "internet".
    - Podle euklidovské vzdálenosti je vzdálenost mezi vektorem "slon" a "internet" největší: 1.1436.
    - Podle kosinové podobnosti je kosinusová vzdálenost mezi vektorem "slon" a "internet" nejmenší: 0.3324.
    - Podle Pearsonovy korelace je korelační koeficient mezi vektorem "slon" a "internet" nejmenší: -0.0385.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PRAASHEK: wut.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: tak pročs to posílal ty zlomyslnče?! :))
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: já to taky nedoposlouchal
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R: čoveče to je ale sračka, dal jsem asi dvanáct minut a byly to špatně strávené minuty
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: Některým by se nám to hodilo, viz
    South Park - Season 26, Ep. 4 - Deep Learning - Full Episode | South Park Studios Global
    https://www.southparkstudios.com/episodes/8byci4/south-park-deep-learning-season-26-ep-4
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //a ani to nemám v úmyslu. Což se může změnit třeba za tisíc let.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    PRAASHEK: No... Už jsi někdy smalltalkoval s matkou o něčem strašně nezajímavým na autopilota? 40 minut? Nebo s člověkem, se kterým ses jednou vožral a od tý doby se nepřestal občas ozývat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam