YBUKO: gpt3 v češtině je opravdu jen pro zábavu.. ve srovnání s gpt4 v angličtině.
obzvlášť když to používáš způsobem, ze ho nutis fabulovat. ono to nic jinýho než fabulovat neumí, akorát lepší model, lepší pre-training i post-tuning způsobí a správně mířené otázky způsobí, že ty fabulace jsou kvalitní.
dobrý use case správně mířené otázky je "třeba doporuč mi filmy na základě mého eklektického vkusu, tady máš seznam co se mi líbilo" navrhoval mi jednak další které jsem viděl a taky se mi líbily, nebo takové, které vypadaly že se mi líbit budou.. ta kvalita doporučení byla fakt dechberouci. (samozřejmě americké/mezinárodně známé, ne české)
ale tím spíš je to riziko, když na to lidi zacnou spoléhat. protože to vypadá důvěryhodně. i v případě firemních modelu na základě firemních dat to může občas vyplodit nesmysl, kterým je velká chyba se řídit.. na druhou stanu firmy / lidi v nich dělají nesmysly i tak.
a s tou češtinou to bude nafurt, protože ten pre-training proběhl na datech převážně v angličtině, to ladění po tréningu už je jen malý přínos. (a kromě toho probíhá v angličtině, protože je víc uživatelů a protože to je to co provozovatelé řeší primárně)