• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    JONAS3: tady na Vysočině pršelo chvilku dopoledne a od té doby už ne, takže to je v pohodě, jinak teploty mezi jedním a třemi stupni.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    FORELLI: U nás to taky šlo, akorát pršelo, sněžilo, byla nula,a byla tma (po práci)...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    A dneska to šlo, alespoň na chvilku po práci.

    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    MARASAN: Blby je, ze to je zdrhaci pes, takze musime byt pevne svazani voditkem :/
    FINSON
    FINSON --- ---
    MARASAN: No tak to budu muset ještě trochu potrénovat :-) Jako pes vypadá většinou spokojeně unavený, ale je poznat, že by zvládl víc. Včera se to na to druhé kolo hodilo, pak už mi přišlo, že je rád, že končíme :-) Zase chodit s ním nějak častěji nadoraz taky nechci.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    YAZZMAN: ted mas sanci v hlubokym snehu - ty pobezis po vyslapane pesince a nekde v polich se pes vydovadi a unavi driv nez bys cekal. Pak bude rad, ze za tebou ma peknej chodnik ;-)
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    MARASAN: zkousim to s borderkolii, zatim to je spis naopak :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    FINSON: psa musis ubehat, pak k tobe bude vzhlizet. Jednou se mi to povedlo se zlatym retrieverem, coz nastesti neni zadnej bezec. Utahal jsem ho uz po 15 km a od ty doby jsem byl jeho guru. Akorat tahat tak velkou unavenou mrchu domu je teda trochu fuska.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Jsem byl zase venčit psa, těch pět kiláčků je pro mě zatím tak akorát, je cítit, že lýtka si zvykají, tělo dostává nějaký impuls, ale není to nic náročného. Pro psa to teda vypadá, že je to málo :-) Dneska jsme na louce za plotem viděli nějakýho velkýho ptáka:



    No a o kousek dál, když se pes v bodě obratu vykakal a já to po něm sbíral do pytlíku (na louce na kraji Prahy! Takovej jsem já!), jsem si při lovení toho pytlíku vysypal do sněhu klíče. Přiklušeme domů, doma nikdo, protože je Mikuláš a žena se snaží dítě udat v kulturáku nějakému čertovi, takže co... takže si to dáme ještě jednou a pro ty klíče si zaběhneme!

    FORELLI
    FORELLI --- ---
    WEWERKA: rozumím, já to beru asi jako úplně poslední možnost :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FORELLI: Taky bych rada chodila tury, ale nemuzu. Muzu jezdit na kole, s tim moje telo problem (relativne) nema. Takze pokud si mam vybrat zda v zime cucet do zdi, tak radsi ten Zwift.

    FINSON: BTW existuje verze bez hrotu.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Než zwifz a spol. tak to se raději projdu nebo proběhnu :) ale ať si každý dělá co chce.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Jo tak, tak s vyšším vzorkem samozřejmě souhlasím, to by pomohlo. Já se soustředil jenom na ty hroty.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Mam vepredu tohle: https://www.koloshop.cz/Hans-Dampf-Super-Gravity-TLE-E-25-29,0x2,35--plast-kevlar/76526?v=151619
    Taky mi to plavalo (resp. smykovalo), ale kdyz jsem hodne ufoukla, tak to bylo pekne stabilni. Az teda na jednu cestu, kde to bylo hodne neprojete. Myslim, ze ten vyssi vzorek dela hodne a diky nizkemu tlaku se to pekne rozvali. Trosku si pohravam s myslenkou koupit nejaky 2,6" jen na snih, ale nakonec to dopadne, ze stejne zustanu u Zwiftu :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: To by myslím nepomohlo. Plaval jsem v hlubokým sněhu bez kontaktu s podkladem, problém taky byla polňačka s navátým sněhem - nahoře to bylo rovné, ale pod tím byly ty vyjeté koleje od traktoru, nebyly vidět a když jsem trefil jejich hranu, tak mi to po ní ujelo do strany. Ale to by se mi stalo s jakýmkoliv kolem a nejsem si jist, že by tomu pomohly hřeby - ono to neklouzalo, ale sunulo se mi to pod kolama. Jinak po zmrazkách na prohrnuté cyklostezce nebo na udusaném sněhu na frekventované pěšině mi to taky neklouzalo, tam to jelo v pohodě. Na vyloženě náledí jsem nenarazil.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    DYNK
    DYNK --- ---
    FINSON: Při včerejší vyjížďce jsem zrovna na ten tvůj fatbike myslel. Když jsem jel v pátek, tak se v tom sněhu ještě jelo úplně skvěle. V sobotu jsem už nebyl schopnej v lese vyjet delší kopec mimo ušlapanou/uježděnou stopu. Tak jsem vlastně rád, že na fatbiku to zase asi není až takový rozdíl:)
    FINSON
    FINSON --- ---
    A kdyby to někoho ještě zajímalo, jak se tady řešilo to oblečení: Podle palubní avioniky bylo -7°C, měl jsem kalhoty s fleecem na rubu, nahoře to funkční triko s dlouhým rukávem a přes něj softshell bundu, na krku zimní šátek, na hlavě pod helmou podzimní šátek a na rukách softshell rukavice, všechno Force, a bylo mi dobře - nebyla mi zima ani když jsem zastavil, ani jsem nebyl splavený, celou dobu jsem cítil maximálně takové to "mírné zapocení", které na první vrstvě oblečení ani nedělá vlhké mapy - fajn změna po létě, kdy ze mě pot tekl proudem :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    FORELLI, SMOKY: Tak jasně, čerstvý sníh je pro lyže, šanci tomu ještě dám. Nicméně tam, kde bylo toho sněhu do 10 cm, by se užší kolo nejspíš prořízlo a drželo směr, tohle strašně plavalo (jakože místy jsem jel fakt jak loď, plavala obě kola a zadní se točilo 2x rychleji, než se v téhle rychlosti točí na pevné zemi :-) ) a stejně to plavalo i na pěšině prošlapané pěšími, tam jsem si jistý, že na 2.2" kolech bych byl jistější. No a nejlíp to jelo po prohrnuté cyklostezce, na které by ale imo stejně dobře držel i "normální" bike nebo gravel na 40 mm gumách s patřičným vzorkem. Nebo cyklokroska, že jo.
    Don't get me wrong, jak jsem psal někde dřív, vždycky je dobré vyjet, ale coby kolo dedikované primárně na sníh mě fatbike takhle napoprvé z ponožek nevystřelil.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    FINSON: Z mojí zkušenosti je na fatbike ideální uslapanej nebo ujezdenej sníh . Jakmile to je hlubší tak se v tom stejně jezdit nedá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam