• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    FINSON: sportovněji laděný gravel a dvě sady kol, je podle mého názoru nejideálnější řešení. Ale chápu že každý máme jiné požadavky, mě už ta rychlost zas tolik nepálí.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Než půjdu všem doma chystat snídani. Ujel jsem vedru, ujel jsem dusnu, ujel jsem Garmin virtuálnímu "parťákovi", ujel jsem úplně všemu. Kecám, auta mě předjížděla. Většinou... asi dvěma jsem ujel taky :-)

Těch opravených kusů asfaltu mi teď za dvorkem přibylo tolik, že mě začínají napadat kacířské myšlenky na něco s berany, novějšího a o level výš... to svištění v dropech mě taky hodně baví.

FORELLI
    FORELLI --- ---
    Myslel jsem, že dneska nevyjedu, ale odpoledne se zatáhlo a teplota spadla na 29. Slušná "prádelna".

FINSON
    FINSON --- ---
    Jo jo, kolo je na blbou náladu super. Já si včera náladu spravil tak, že jsem večer nebyl schopnej tohle postnout :-)
    Urval jsem si volné dopoledne a jel se podívat na kapli Povýšení svatého Kříže u Bříství, na kterou roky koukám z dálnice z auta a roky si říkám, že bych se chtěl podívat přímo k ní. Trasa suprová na gravel (i když místy byl asfalt tak rozbitý a polňačky tak rozmrdané od traktorů, že bych na tom gravelu přece jenom chtěl mít pěkně nízko natlakované 2.35" XC gumy :-) ) a jediné místo, kde XC bike opravdu kraloval, byl krátký prudký sjezdík od samotné kaple.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Dnesni popracovni. Kdyz mate blbou naladu, tak splhani do nejvetsich kopcu v okoli jednoznacne zabere :)

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOPS: Presne to samy se mi stalo v tyhle aktivite https://www.strava.com/activities/2589909550 :D
    Dojela jsem do Gmundu, roaming vyply, offline mapy nestazene a zadnou jinou mapu sebou. No tak jsem jela po pameti a nejak to vyslo.
    JOPS
    JOPS --- ---
    Jsem teď na dovolené na hranicích s Rakouskem. A že si teda objedu nejhlubší rybník v ČR. Plán fajn, realita trošku jiná. Prvních pár km dobrý, kopíruji rybník po obvodu. Pak se cesta trochu vzdaluje od obvodu až jsem skončil na silnici. A říkám si, ty jo, tady to je pěkné, kde to kua jsem? Otevřu mapy a kuk já jsem v Rakousku. Pak jsem zjistil, že mapy.cz mám v offline pouze ČR, takže v Rakousku vidím akorát bílý flek(je fajn mít zaplý roaming no🤣 tak si říkám, tahle silnice povede někam ke hranicím. Chvílemi mi přišlo, že se od hranic vzdaluji 🤣 kouknu na mapu a říkám si, musím dojet tady do Nové Bystřice a pak vidím cyklostezku až zpátky k chatě. A jako ta cyklo byla úplně boží. Asfalt, štěrk, většina času lesem a letělo to parádně.
    A zjištění, ty vole, žádné segmenty, zda celých 40km trasy 4 segmenty... Mají štěstí, že jsem jel kolem a až si sednu k PC, tak jim tam pár segmentů najebu 🤣 přiznám se, že mě překvapilo, že tu jsou i stoupání 😀

VINC
    VINC --- ---
    Poslední den v Kruškách, už toho máme celkem dost. Chtěli jsme Klínovec, ale nakonec jen vejlet k přehradě a tak...

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Jen foto makoveho pole, ktere neni uplne zajimave, ale nejak se mi dneska nechtelo zastavovat na foceni :)
    Silnicka, prvnich 70 km protivitr, pak vedro a migrena. Lila jsem si pravidelne vodu z bidonu vrskem pod helmu a dopovala se paralenem. Teplomer ukazoval max 39C, povetsinou ale jen kolem 35C. Ale jinak fajn vylet, docela prazdny silnice a cestou zpet s vetrem v zadech se jelo mnohem lip.

OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Myslím, že si na vidinu komplet Singltreku v jednom dni můžu nechat zajít chuť. Mám dost, a těch posledních 5-10km už jsem dělal úplný píčoviny, jak jsem byl vyšťavenej.

Asi by se na těch cca 90km v terénu s mým sportovním antitalentem dalo natrénovat i s 20+ let rozesraným spaním (což teda člověka výkonově shazuje troufám si říct i o nižší desítky %), kdybych začal jíst podle hodinek jen nějaký speciální věci jako kulturisti a shodil deset kilo, ale... proč bych to do píči dělal? I přes nějaký překážky mi to letos jezdí nejlíp za poslední roky, před rokem a půl jsem bez následků zvládnul operaci páteře, a honění rekordů jsem moh řešit před 30 místo honění deprese a chlastu.
    To ego nakonec zase tak moc netrpí - a obzvlášť když si uvědomím, že v dnešní době je Strava na prvních příčkách prakticky jakýhokoli aspoň okrajově zajímavýho segmentu plná časů zajetých na elektrokolech, a nikdo to neřeší. Dneska jsem se neplánovaně směrem dolů snažil dohonit nějakýho šílenýho Poláka, a nahoru jsem šlapal jak psczola na metafecije, zajel si nejlepší čas za čtyři roky (mrdka, ale pro mě dobrý) - nějakých 45 min. celkem, a na Stravě je na prvním místě nějakej kokot, kterej to měl za 27. Ten moped si tam ještě nezapomněl připsat. To je pak celý k hovnu.

FINSON
    FINSON --- ---
    Nečekaný opušťák při otočce v rodném kraji - počítal jsem s gravel zážitkem, ale od mého dětství tady loni poopravovali většinu silnic, po kterých jsem dneska jel.
    Nestěžuju si, popravdě, spíš jsem se asi po cestě párkrát udělal...

JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Dnes by to šlo...

FINSON
    FINSON --- ---
    OCTOPUSS: Loni jsem se plácal na koloběžce do kopce na úzké silnici III. třídy. Před vrcholem nepřehledného stoupání mě dojel chlápek v kombíku s pražskou značkou. Zpomalil, zařadil se za mě a čekal. Já se vyplácal nahoru, viděl, že v protisměru nikdo není, tak jsem zastavil, stoupl si bokem a mávl na něj, že může jet. Chlapík me předpisově objel, mával a děkoval. I jiná auta mě tam objížděla v naprosté pohodě a bezpečně protisměrem.
    Dobře si pamatuju, jak se na téhle silnici kde mně chovali řidiči coby mladíkovi na svém prvním silničním kole (favoritce 🙂) před 30 lety - mnohem, mnohem bezohledněji.
    VINC
    VINC --- ---
    Krušky den II a III

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    OCTOPUSS: Driv me liznuli 15-20 cm od riditek a dneska takovych potkavam jen VELICE male mnozstvi. Naopak za mnou auta cekaji nez maji viditelnost a muzou projet do protismeru. Nekteri nemaji odhad a pri predjizdeni liznou levou krajnici :) A pak jsou taci, kteri predjizdi v zatacce s nulovou viditelnosti do protismeru, ale ten odstup mi daji. Kdyby z protismeru vyletelo auto, tak jsme vsichni na kousky.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    WEWERKA: Lidi těch 1,5m dodržujou? Jako český řidiči? :o
    FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: Jop, všechny tyhle kopce od letoška znám, akorát ty dva kromě přímo toho Kokořína jenom z auta.
    Zatím - líbí se mi natolik, že bych si to tam rád projel na silničce :-) Tak uvidím, kdy se k tomu dostanu, na sólo jízdy teď moc není prostor.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak popojedem :) ráno jsem se do těch deseti stupňů musel trochu přemlouvat, ale nakonec to za to (opět) stálo. A teď už se hybaj sbalit na vlak do Berlína.

JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON: viz prvni foto, muj oblibeny kopec, a az nedavno jsem zjistil, ze segment tohohle kopce konci az ve vesnici Kokorin, kde opravdu ten kopec konci. A ja vzdycky si davam pauzu co opustim ty dlazebni kostky a pak si vzdycky na Strave rikam, ty voe, prumer 10km/h? Do prcic, to jsem rozhodne jel rychleji.... A pak jsem se podival poradne, kde to konci a ono az fakt o pul kilaku dal, nez jsem myslel ja :D Takze v blizke dobe si to musim vyjet cele :)

A po dovolene s brachou si tam chceme zajet takove tri pekne kopce tam. Ráj - Romanov (ten jsem jel pri me letosni nejdelsi jizde a jako clovek si rika, ah, tahle zatacka a bude hotovo a ono hovno, ono to je porad a porad nahoru :D)
    Kokorinsky dul - Kanina (ten jsem jel pri me nejdelsi ceste dolu a jako dolu to bylo strasne super, esicka a parada, fakt to jelo hezky, nahoru me to asi taky bude pekne srat :) )
    No a treti kopec je tenhle ke Kokorinu a oni jsou ty kopce relativne blizko sebe, tak se na ne tesim :D

ALONSY: kdyz jsem jel tu 120km dlouhou trasu, tak jsem jel mistama, ktera moc neznam, nebo nikdy jsem tam nebyl a v jednu chvili jsem se dostal na hlavni silnici mezi Litomericema a Úštěkem. Nevim, kolik jsem po ni jel kilometru, ale mel jsem fakt stazene obe pulky. Kdyz proti nic nejelo, tak me auta hezky objizdela, to bylo v pohode, ale jak byl provoz i v protismeru, nebylo to prijemne a to jsem 90% casu fakt jel po docela siroke krajnici, ale takovej kamion v 90kilometrove rychlosti udela celkem peknej vetrnej kolotoc :D A to samozrejme pouzivam radar od garminu a na tachaci ti to ukazuje, ze za tebou jsou auta, fakt super vec :) Nejlepsi koupe prislusenstvi na kolo.

YAZZMAN: castecne mas pravdu, ale ja jsem trochu hluchej, nosim sluchatka, takze ja to pipnuti uplne vzdycky neslysim, ale ocima na to mrknu kazdou chvili, jako fakt hodne casto. Takze kdyz mas zatacet treba doleva, tak vim, jaka je situace za mnou, protoze to celkem sleduju a vim, ze mi staci setina vteriny jenom sklopit oci dolu a vim, na cem jsem, takze uz to mam hodne automaticke. A kdyz si ho obcas zapomenu, tak si pripadam jako kdyz si zapomenu na ruku dat hodinky :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    YAZZMAN: Ja ho treba nevozim, ale mam ho v planu. Casem. Ted jezdim se sluchatkama (bone conduction) a ohlizim se az moc. Jednou jsem jela s nekym s radarem a byla to moc prijemna vec. Mohla jsem jet uprostred silnice a po pipnuti se zaradit doprava. Asi nutne nemusim sledovat jak moc daleko za mnou to auto je. Staci mi jen to pipnuti, ze tam vubec neco je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam