• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    SSTTAANNAA: Jé, tos už byl kousek v mým revíru! :-) Kde je ta krásná cesta na té třetí fotce, prosím?
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Tak už mě svrběly nohy na nové kolo a tak jsem dnes vyrazil kolem Jizery. Jsou tam ještě zaplavené úseky a tak jse si i pochodil po provizorních cestičkách. Dál Milovice a Mordové rokle. Pak návštěva v pivovaru Tahoun a přes Svatořiský les a Chlum zpět.
    Zjišťuji, že ten radar (Bryton Gardia) od Štěrby zdarma byl danajský dar, protože asi nepůjde jinak, než si koupit něco co to umí zobrazovat.
    Zatím zvažuji Sigma ROX 11.1 EVO.
    Do teď jedu jen na hodinkách na ruce (Garmin Instinct) a radar by asi řešila i novější verze těchto hodinek, ale na té ruce je to za jízdy fakt o dost horší.
    Co si o té volbě myslíte, je to blbost?
    Zatím jsem našel, že umí Garmin radar a předpokládám, že ten protokol snad bude stejný. Jako čidlo tepu bych nechal hodinky, to by snad mělo taky jít. A Stravu by to mělo taky zvládat.

FINSON
    FINSON --- ---
    No a teď ráno jsem ten včerejší běh v "easy pace" byl trochu vyjezdit :-) V tomhle počasí, když to zase jde, jsem prostě musel - jenom už to chce zimní rukavice.

FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak modří vědí: [FINSON @ Běh, běžecký trénink]
    Aktivoval jsem ze zvědavosti koučku Amy pro běhání, ale teda nevím, jestli se necpu do moc vysoké ligy :-)

FINSON
    FINSON --- ---
    JOPS: Mám trénink od dětství s padesátikilovými dobrmany, ale i tak dobře rozumím lidem, co se bojí patnáctikilového psa. Sám teď jednoho takového chodím venčit a majitele, co svými psy ohrožují okolí, upřímně nenávidím.
    JOPS
    JOPS --- ---
    vcera jsem se jel projet. Cesta vede kolem piskovny Dobříň. No a tam jsem potkal takove dve hovadka. Rekl bych, ze Husky. Oba psi na volno, panicka za nima. Ten vetsi sel po takovem vyssim miste a ja radeji zastavil, protoze tam by se mi dost blbe ujizdelo a dostal se ke mne a koukali jsme si z oci do oci asi z pul metru (jeho hlava na urovni me hlavy :) ), ten druhej mi ocuchaval levou nohu a pred sebou vidim trochu vydesenou panicku. Rikam ji, sezerou me? A zase nenapadne koukam na toho psa, co je pul metru odemne a cumi mi do oci. Panicka odpovida, snad ne :D To me celkem uklidnila a asi to je tim, ze prece jenom celej zivot nase rodina mela nemecke ovcaky, parkrat jsem i pokousanej byl, takze jsem byl docela v klidu. A za touhle panickou jeste sla pani s belgickym malinakem. Ten se aspon nepretvaroval, nastesti na voditku a ten me rovnou chtel sezrat. Jeho panicka zapichle paty v pisku nasponovane voditko a pes se mohl posrat. Ale dobry, nesezrali me :D

Ale jako poslednich deset kilometru jet podel vody proti kurevskemu vetru. To bylo fakt za trest...

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SSTTAANNAA: Karbon sedlovky se nemusis bat. Akorat bys tam mel mit pastu proti zajeti. Bez ni to taky muze pekne prirust k ramu. Kdyz tam mas pastu, tak nemusis utahovat na max moment, staci treba o 1,5 Nm mene.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SSTTAANNAA: Packa na GRX je clutch, spojka, ale spis logicky asi brzda. V on pozici drzi kloub raminka vic sepnuty, aby nelital retez. Pokud nemas problemy s padanim retezu v off pozici, klidne to nech off. Jednou za par let je to taky treba rozebrat a namazat, protoze se to muze seknout a pak to bude spatne radit.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Rozjizdim se po zrejme covidu. Ty nocni jizdy jsou bezva :)

VITI
    VITI --- ---
    MARASAN: potrebujes Microspline orech
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    MARASAN: Štěrba tvrdí, že je tam 11, ale všichni ostatní prodejci udávají 10.
    Jinak jsme normálně našel, že se prodává 10/51 - Shimano CS-M7100
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SSTTAANNAA: Shimano uz dela desitkovy kolecko v kazete?
    FINSON
    FINSON --- ---
    SSTTAANNAA: Gratuluju! 🚴❤️
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Tak po pěti letech a cca 25000km nastal čas na upgrade. Zjistil jsem, že Gravel je to co chci a Merida mi taky dost sedla.
    Merida Sillex 200 2016 za Merida Silex 700 2024
    Sora za GRX (co prosím dělá ta páčka ON/OFF a jak se používá?)
    Dvouplacka 48/32 na 11/34 za jednoplacku 42 na 10/51
    Mechanické kotouče za hydraulické
    Větší průchodnost plášťú

Trošku mám strach z karbonové sedlovky, ale prostě tam je, tak se uvidí.
    Dnes mi přišlo od Štěrby (mají slevy) i s radarem (bryton), který zatím testuju akusticky s telefonem a uvidím jestli si ho nechám, nebo pošlu dál.
    Opět jsem musel výrazně doladit řazení i když tvrdí, že kolo posílají sežízené.
    Jinak zatím velká radost a nadšení...myslím že na podzim to bude super kolo do lesa:-)

FINSON
    FINSON --- ---
    Kolo jsem s sebou na východ netahal, stejně by bylo zadělaný jak jetel a ještě mě z něj mohl shodit vítr. Takhle jsem si jenom lehce zašpinil botky a jinak si to moc užil.
    Naprosto luxusní trasa. Fakt krásná. Náročnější, než při plánování vypadala, ale k Mariánskému obrazu, kde seděli v přístřešku trampíci, jsem k nim z toho prudkého stoupání fakt *vyběhl* 😎 Na hřebeni super horské počasí: zima, mokro, mlha, jemné mrholení a vichr 👌 Paráda. Určitě se to skvěle poběží znovu, až budu mít líp natrénováno 😆

HELVETE
    HELVETE --- ---
    Letos určitě poslední 100km na kole. Ráno zima, pak příjemně. Přibylo pár čtverečků ;)

FINSON
    FINSON --- ---

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    JONAS3: jasně že to je málo...ještě jsem po cestě ulovil burčák, abych doplnil energii:-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    SSTTAANNAA: Není 58 km na tohle málo?

Zdenek Izer - Cyklista
    https://youtu.be/dWqegRrQlWs?si=OlyuDnqc3MTPdsh6
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Dnes nešlo odolat:-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam