• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JOPS
    JOPS --- ---
    Tak konecne pokoreno prvni kilo v tomhle roce. Asi to budu muset zkusit na te silnicce, jestli to je o tolik veselejsi nez na biku :D

Jako plan byl cca 60km. Ale dozvedel jsem se, ze synovec hraje fotbal, tak jsem si rekl, ze tam se musim podivat, takze se to trochu natahlo.

- rekl bych, ze bylo bezvetri, takze parada
    - jednou jsem tlacil do kopce v terenu... (chcalo ze me jak z vola, ale proste nejlehci prevod a ani hovno, proste po 50km jsem do toho kopce fakt nemohl
    - pak jsem jeste tlacil asi 2km v mirnem klesani. Stromy pres cestu, blato pres celou cestu, proste neprujezdne a to podlejzani stromu a prenaseni kola pres stromy, uplne super :D
    - trochu jsem podcenil jidlo. Celou cestu jsem prezil na dvou kopeckach zmrzliny (asi 45km) a na cca 80km jsem si dal tatranku. Jako ta tatranka/pivo prisla v pravou chvili uz jsem zacinal citit, ze nastupuje hladak a to by byl pruser tech zbyvajicich 20km.
    - zbyvalo mi cca poslednich 16km, mydlim si to po silnici, po leve strane je chodnik, jde po nem nejakej typek a praskne tam s sebou... rikam si, picooooo, otocil jsem kolo, jel k nemu a vidim, ze typek pri vedomi. Tak dam kolo na stranu a rikam mu, jste v pohode? On, jo, jo jsem a kouka na me jak na andela. Rikam mu, zkusime vstat? Typek (cca 60 let, hubenej) jo, zkusim to a ja mu rikam, Vam trochu pomuzu. Zvedl jsem ho a rikam, co se deje? Pil jste? Nevedel jsem jestli je ozralej, ale je fakt, ze z nej vubec netahlo, a typek rikal, ne, nepil jsem. Mam Vam zavolat zachranku? ne, to je v pohode, nepotrebuju zachranku. Ok, potrebujete cukr? Mam tamhle v lahvi coca colu. A on, ze ne... Rikam mu, kam jdete? A on mi rika, no domu to mam jeste 6km. Ja si rikam ty voleeeeee, to neee. A ptam se ho, kam jdete? A on rika, ze do Hnevic '(vesnice je vzdalena cca 500m). Rikam mu, hele, jezdi tu spousta aut, jedno Vam zastavim, at Vas v te vesnici vyhodi. A on, ne, to je v pohode, to dojdu. Tak jsem se s nim rozloucil a jel svoji cestou. Tak snad dosel...

FORELLI
    FORELLI --- ---
    A jà jedu předposlední den s doxybene...
    FINSON
    FINSON --- ---
    Tak dneska teda to kolo... chtěl jsem na něj už v úterý, ale po prvním úspěšném půlhodinovém testu se mi vypustil nový tubeless silniční plášť, včera jsem se s tím ještě drbal a když se mi to pak v rámci akce "znovu a lépe" nepodařilo nahodit do patek už vůbec, tak jsem to umyl, utřel a vrazil tam duši. Takže dneska poprvé na hybridu / muletu, vepředu tubeless, vzadu duše :-) Ale chtěl jsem si spojit takové dvě oblasti, které obvykle jezdím odděleně, a v obou jsou úseky s novým hladkým asfaltem, vyloženě silniční pošušňáníčko - a nebyl jsem zklamán. Jenom mi teda místy chyběly těžké převody :-)

A jeden sobecký motorista mi pokazil jeden Strava segment, ve výjezdu do kopce, kde jsem šel ze sedla, mě strašně nutně musel ani ne 100 metrů před vrcholem předjet, přičemž silnice je tam tak úzká, že když se v protisměru objevila dodávka, musel zastavit, aby se vyhnuli - a já musel zastavit za ním. Že budu v prudkým stoupání brzdit tak, že smýknu zadním kolem, to jsem v dnešním bingu fakt neměl :-) No ale ubrzdil jsem to, nikomu se nic nestalo a náladu mi to nezkazilo - ani fakáče jsem tomu plesnivcovi nemyslícímu neukázal.

JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON: ja zatim nic jineho nemam, ale poslednich cca 25km uz bylo naprosto luxusne proti vetru a to uz mi nechutnalo. Ne ze bych nemohl, sil bylo dost, ale proste to bylo strasne k nasrani, jak to nechce jet :D

HELVETE: panove, je mi z Vas zle...

WEWERKA: aaaa, moje domovska oblast :) a jako ty kilometry... masakr, to ja mam za 3 tydny :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    HELVETE: No tak ale! OMG! Délka, převýšení, čas...
    Klobouček, pane!
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Den jak korálek 😁 ale bolí mě všechno

FINSON
    FINSON --- ---
    PROSTE_LO: Tak to je pársekundová špička, ale jinak 4:00 / km už chvilku udržím :-) Hlídal jsem si došlap, těžiště, držel ten seběh pod kontrolou, ale nechal jsem pracovat gravitaci a jak mě to táhlo přes kořeny dolů, tak jsem prostě valil. Musely to teda pobrat chodidla, kotníky a stehna, ale těm jsem věřil.

Půlmaratony jsem před tím běžel čtyři, všechny v Praze, Hervis Prague International Marathon, poslední z nich před 14 lety :-)
    Tenhle byl první v přírodě a kopcích.

JOPS: Tenhle fičák jsi jel na tom tvým biku?
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    FINSON: 3.01 je neuvěřitelně tempo ;) Kolikrát jsi už běžel půlmaraton?
    JOPS
    JOPS --- ---
    Já se jel jenom mrknout na Ježíše. A dokonce tam psali, že to je největší Ježíš v republice 👍🏻

FINSON
    FINSON --- ---
    PROSTE_LO: Díky, mákl jsem si, not gonna lie :-) Tajně jsem doufal, že se vejdu do dvou hodin - no tak třeba příště :-)
    Nevím, jak běželi borci vepředu s časy 1:30 - 1:50, ale mně šly hodně dobře seběhy. Čím prudší a techničtější, tím líp - kadence přes 200, všechny, co jsme se spolu po rovinách a ve stoupáních pomalu ztěžka navzájem naháněli, jsem tam nechal daleko za sebou, předbíhal jsem po horších a členitějších stopách celé skupinky naráz - koukám, že best pace mám 3:01 /km, tomu jsem v jednom nebo dvou sebězích i ochoten věřit. Sám jsem byl překvapen. Do prudkých kopců mi zafungoval "power hike", tím jsem sice nikoho nepředběhl, ale taky ti, co to přede mnou vybíhali, mi neutekli. Daní tady za ty technické srandy teda bylo to, že mi pak nezbyly síly na zrychlení po rovině :-)
    PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    FINSON: Wow! Dobrá práce!
    FINSON
    FINSON --- ---
    Krásný počasí, krásná trasa, kapánek náročná, ale krásná.

JOPS
    JOPS --- ---
    FINSON: oh, drzim palce :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Poslední tréninkový výklus před ostrým startem do bahna a kaluží zítra...

PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Běh terénem (i přes pole) a jako to jsem si taky mákla ;) Navíc jsem měla déšť v zadech, tak jsem nefotila.. Příště se polepším a vyfotím krajinu ;)

PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Běh s kočárkem (Uff, jsem zapomněla, jaká je to makačka), fotit jsem zapomněla..

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Jelo se hezky, ale teda potkala jsem cestou par debilu.

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Dnes konečně pvní letošní kilo. Vůbec nemám formu, takže to bylo hodně opatrné, ale počasí přálo.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam