• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    Včera jsem se konečně hecnul a vydupal na Černou horu. Jen jsem si klasicky špatně rozložil síly a v euforii přepálil začátek, takže ty finální serpentýny nad Jánkama docela bolely. Nahoře odměna v podobě krásného lesa a úplného ticha. Spadnul jsem pak na druhou stranu, vyděšeně projel kolem lunaparku jménem Kolínská bouda a napojil se na krásný traverz vysoko nad údolím Kotelského potoka. Doporučuji velice, úchvatné výhledy. Ve výjezdu na Strážné ještě závod se zhrzeným silničářem a pak už vlastně jen dolů. Super odpoledne.

FINSON
    FINSON --- ---
    RICK: Krásný číslíčka! 👍
    RICK
    RICK --- ---
    dobře vy tady, dataři :-D
    já TSS beru ze Stravy, kde mám plugin Sauce.. včera zas po 14 dnech něco delšího.. tak první 4 hodiny jsem docela šetřil síly, zkusil jsem jinou strategii - vařit se až ke konci, než na začátku :-D takže i po 5 hodinách jízdy, jsem ještě mohl vyprodukovat watty, jaké jsm chtěl, to mě bavilo... trasa ale zkrácena, původně měla být skoro 190 km, přiznivý profil jen s malými brdky
    v Bukovnu jsem si popovídal s místním holubem

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Puvodni plan bylo ctvereckovani, ale nejak mi to nejelo. Tak jsem u Kutny Hory zmenila plan a zahla na druhou stranu.

FINSON
    FINSON --- ---
    Jinak teda jsem debil. Zapomněl jsem si hruďák, tak jsem si nechal tep broadcastovat z hodinek, ať ho mám v Edge aspoň takhle, a když už jsem to nastavoval, nechal jsem si tu včerejší jízdu změřit i hodinkama - takže jsem pak měl dva .gpx inputy. Z Garmin Connectu a ze Stravy jsem tu duplicitu smazal, ale v Intervals jsem na to zapomněl - takže ten šílenej graf je tak šílenej proto, že je v něm ten včerejěk započtený dvakrát 😆
    Vůbec mi nebylo divný, jak jsem naráz skočil na to Fitness 100 😅

Správně to vypadá "jenom" takhle:
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Aha. Tak ten lookback ovlivňuje křivku Fatique, tj. zprostředkovaně i Form, ale není to metodicky správně 😅 Jinak mně přijde, že Garmin a Intervals mi Load ukazují docela blízko sebe, ale proč se to nepatrně liší, jsem nějak neřešil, celkově jsem se s tím za celou dobu nenaučil pracovat, mám to spíš jenom jako post hoc reporting 😊 Zasekl jsem se už u definice TSS... FTP mi odhadl Garmin a eFTP mi Intervals nastřelily taky dost podobně, tak to beru, že nějak plus mínus to tam někde je... ale víc jsem se v tom fakt nevrtal.

SSTTAANNAA: Jo, tak to bylo bez šance 😕
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    WEWERKA: právě že tam je zrovna ve výhledu křoví...viděli jsme se až na poslední chvíli...
    Tohle je směr odkud jela dodávka a já projížděl z leva po hlavní...https://maps.app.goo.gl/fCvLbyLDjwpTMkpHA?g_st=ac
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SSTTAANNAA: No zazitek teda nic moc :( Podle ortomapy to pritom vypada i jako prehledne misto.

FINSON: Ne, to neni ono. Me jde o policko Load, coz je TSS - training stres score. Ja mam treba na 200 km kolem 600 a Ozogan ted na 1000 km mel 1200. Treba u te vcerejsi vyjizdky mi plugin na Strave hlasi, ze mas TRIMP 343 (metrika zalozena na HR) a ja mam TSS 378 na 106 km. Vim, ze TSS by se porovnavat nemelo, ale proste mi to prijde, ze mam nekde neco spatne. Pro vypocet by se mel pouzit FTP, ale ten jsem si nedelala uz hrooozne dlouho. Misto toho pouzivam eFTP, co mi intervals sem tam odhadnou. Tak mozna v tomhle bude zakopany pes.
    No a podle loadu bude klesat krivka Form.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    WEWERKA: vlítnul mi tam zprava. Já jsme se mu pokusil vyhnout myškou vlevo a on šel na brzdy, taže mě v podstatě lehce nabral na kapotu a tím jak jsem byl v tom náklonu, tak jsme se nejspíš nějak roztočil a šel z té kapoty hlavou dolů - to si moc nevybavuju....vnímal jsme jen tu kapotu a pak už jsme se sbíral ze země...
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Tu lookback periodu klouzavého průměru si můžeš nastavit podle sebe, jestli jsem tě pochopil...
    Jinak formu už jsem měl mnohem horší, to jsem ti iirc taky posílal, ale takovouhle rampu jsem ještě neviděl, to je poprvé 😲 No a na fitness 100 jsem taky poprvé 😊
    Budu toho muset nějak šikovně využít na ten běh na 5 km za dva týdny, co mě do něj uvrtali kolegové 😁
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: No pekne v cervenem jsi :) A rampa taky pekna.

Ja se ted placam v cervene zone taky, ale IMO mi to divne pocita TSS.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    SSTTAANNAA: Podle fotek to ale nevypada na srazku s autem. To te nejak shodil a sel si na helmu?
    FINSON
    FINSON --- ---
    LOL, tohle sem dám pro Wewerku, ať se pobaví 😁 Pro srovnání s tím dneškem jsem naklikl hodnoty po tom svém ultra výklusu.

Naproti tomu Garmin tvrdí, že po dvou měsících maintaining šontání (včetně toho ultra) jsem dneska konečně zase trénoval produktivně 😆

(Kdyby vadilo, že to není Strava, tak to pak máznu z compu.)

FINSON
    FINSON --- ---

FINSON
    FINSON --- ---
    SSTTAANNAA: Hustý 😕 Tak hlavně ať jsi brzo v pořádku...

Na konci té své minulé jízdy jsem při návratu ve městě takhle plácal po kapotě na čumáku bílou Hyundai, borec vyjížděl ze dvora, přes auta zaparkovaná na ulici neviděl, ale to mu nebránilo vyjet do té ulice dost zostra na celou její šířku až do protisměru, odkud jsem zrovna přijížděl já - nechal mi tak půl metru, ubrzdit to samozřejmě nešlo, tak jsem se tou rukou od toho auta v podstatě za jízdy odrazil, naštěstí mě nedrcnul do nohy, tak jsem se kolem něj prosmekl...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    FINSON: vyzvala mě bílá dodávka z vedlejší...na místě kde jsem ji vůbec nečekal a kde nebylo vůbec vidět...
    FINSON
    FINSON --- ---
    SSTTAANNAA: A co teda bylo za duel, prosímtě? Jestli to teda můžeme vědět...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Tak se mi vrátilo kolo z Italie i s tachometrem...je tam teda i ta část, kdy já už jsme ležel v sanitce a kolo vezli směrem na barák...asi poslední dva km

FINSON
    FINSON --- ---
    Dneska jsem si Z2 nemohl dovolit, to bych do těch Vodochod vyjížděl ještě teď.

ALONSY
    ALONSY --- ---
    JOPS: na kopcích mě předcházejí důchodci, kolo je pro mě o potlačení ega celkově. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam