• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLIStrava photo, aneb co není na Stravě, jako by nebylo :)
    Klub pro uživatele aplikace Strava. Pochlub se zajímavou fotkou s údaji o aktivitě. Až nám to jednou zatípnou, jako když to najdeme :)
    rozbalit záhlaví
    MAEQ
    MAEQ --- ---
    HOLAKAC: Neumí. Nebo teda aspoň já to ještě loni musel dělat ručně přes tool nějaké třetí strany. :-/
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    Snad tu nebudu OT, ale fakt ani v roce 2026 neumí ani Strava, ani Garmin Connect nativně sloučit dvě aktivity v jednu ? Jsem myslel že to bylo v pipeline tak 10let zpět :(
    FINSON
    FINSON --- ---
    BOD1E: Tak já drobím krok i po rovině, což pak o to...
    Ale jo, tak jak popisuješ, jsem trénoval na kopečku v parku, převýšení asi 10 metrů 😆
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    FINSON: Kuju. Musíš se do kopce naučit drobit krok. A hlídej si tepovku. Jak vyletí třeba nad 140, přejdi do chůze, jak klesne, začni zase cupitat. Hodně prudké kopce, už jen vycházej. Je to efektivnější. Tepovka opět napoví.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Byl jsem dnes na otočku u Seče, vůbec jsem to tam neznal, tak jsem si tam naplánoval poznávačku. Nejdřív 50 km na kole, ale pak jsem si rozmyslel, že se mi kolo s sebou nechce tahat, a přeplánoval to na 20 km běh.
    No... náročné by to bylo tak i tak 🫣
    V lese mi vypadlo GPS i mobil, došla mi data a úplně normálně jsem zabloudil 😅
    Co se mi ale povedlo: Předběhl jsem cyklistu - není v tom finta, prostě v tom prudkém stoupání po kamenité cestě mu to rychleji nejelo. Pak mi ujel po rovině, pak šel na kraji lesa čůrat a tak jsem ho předběhl podruhé - další kilák k první odbočce už mě nedojel. A jednu paní na XC biku jsem pozávodil ve stoupání po asfaltu - ta mi teda nakonec ujela, ale až úplně nahoře, a bylo vidět, jak moc se snaží 😆

O Železnohorské 100 jsem věděl, ale ta v plánu nebyla a na část její trasy jsem se přimotal čirou náhodou.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Trosku vetrno.

FINSON
    FINSON --- ---
    BOD1E: OK, dobře ty!
    Já mám aktuálně něco přes 1300 km, na tu R60 jsem se připravoval pár 4- až 5-hodinovými běhy, v peaku jsem si týdně párkrát sáhl i na 90 km, ale ty kopce, ty mi vůbec nejdou.

Nohy jsem posiloval v pondělí a ještě dneska jsem to cítil 😅
    Dnešek byl ale zrovna kapánek náročnější.
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    zde jsem clovekem

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    CHESS: specifikum mywhosh...
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Letos mi odpadá dilema jestli jít na kolo a nebo koukat na TdF. Budu koukat a toho šlapat. První etapa je na Rouvy, tak nešlo odolat:-) Taky je to asi jediná, kterou aktuálně usedím na kole:-)

BOD1E
    BOD1E --- ---
    FINSON: Tréninkový plán mi psala umělá inteligence ale mám pocit že mě dost šetřila. Předtím jsem si nechal psát od Garmin trenéra ale s ním je to hop nebo trop. Buď tě na závod supr připraví, nebo tě úplně zničí :)
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    MRKEVREDKEV: Ahoj, moc děkuju, díval jsem se do statistik a od začátku roku mám naběháno 1417 km, takže žádná darda. Týdně jsem to držel na 70, výjimečně 80 km, takže taky ne moc. Dával jsem hodně dlouhé pomalé běhy, hodně kopce (mám za domem takovou nakloněnou rovinu 800 m a 150 m převýšení) a cca jednou týdně jsem prošťouchl trubky intervalem nebo tempem. O víkendu jsem dal 30 - 40k běh někde v kopcích za Brnem, nebo v Bílých Karpatech. A v dubnu a v květnu jsem si dal dvě stovky. Istrii - protože jsem nevěřil že mi vyjde losovačka na Lavaredo a Otrokovickou - protože to je srdcovka. Na lepší čas to chce kilometráž navýšit, zlepšit a zrychlit stravování na občerstvovačkách, začít posilovat střed těla a nohy (sháním trenéra) a shodit cca 5 kg :) Co mě potěšilo - druhý den po závodě jsem chodil ze schodů normálně popředu a v sebězích jsem i nějaké lidi sbíral. Na minulých závodech sbírali lidi mě. A to i nemocní a staří :)
    FINSON
    FINSON --- ---
    MRKEVREDKEV: Nebo ať sem rovnou hodí svůj tréninkový plán 😁 Určitě bych se inspiroval - strukturou, objemy nedám 😅
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    BOD1E: super, gratuluju k dokonceni! taky bych si chtel nekdy zkusit neco takovyho zavodne. kolik jsi nabehal od ledna? nebo jaka byla obecne priprava?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BOD1E: Frajer!
    BOD1E: Děsivý 😅
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    JOPS: A za povšimnutí stojí u závěrečných 9km a -1000m výškových. To je na rozsekané kvadráky jak dělané 😀 Ale už je vidět Cortina, tak to běží samo.
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    JOPS: 10 km a 1600 m výškových. Ale to jsi ještě plný sil a vyhajpovaný. Navíc se jde ve štrůdlu, takže stejně musíš jít podle ostatních. Až nahoře se to roztrhá.
    JOPS
    JOPS --- ---
    BOD1E: no, tak mne by srazil moral uz jenom ta prvni "vlnka" :D je to tak, ze ten prvni kopecek je cca 10km jenom nahoru?
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    JOPS: Kuju. Tady to je. Hlavně třetí kopec byl z ranku “nikdy neskončí” 🙂

Popř. ještě video z relive:
    Lavaredo 80K by UTMB 2026 | Relive
    https://www.relive.com/view/vPOpk9VjmRv

JOPS
    JOPS --- ---
    BOD1E: ty voe :D jako dobry :D muzes dat jenom treba profil trati? To by me fakt zajimalo :D
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    Tož pěkné to v té Itálii mají. Čas nic moc, sebekriticky přiznávám, že jsem nebyl připravený na takové stojky. A vedro. Znovu a lépe.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam