• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    VIDA
    VIDA --- ---
    SARGO: Přesně, příjemně mě to překvapilo. Myslela sem, že je to tak na den a ejhle. Jinak Duolingem nepostižené okolí si trochu klepalo na čelo, že jdu na terapii tmou a řeším hlavně svoji řadu... Tomu nerozuměj, že jo. A to sem jim ani neříkala, že to byla jedna z prvních věcí, co sem po východu ven kontrolovala. Úplně první bylo, jestli sem ve stejný časový realitě, kterou sem opustila. Just in case.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VIDA: Vida, tak to se zmrazení protáhne už na pěkně dlouho! To je od nich ohleduplné. Rovnou by mohli přidat, že si sám předem zadáš dovolenou :-D

Taky vás tak potěšila ta duolingová miniscénka v Barbie? To bylo tak... výstižný :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: A-hůůů, a-hůůůů? Přinejhorším můžeš předstírat, že jsi vlkodlak.
    VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Jo taaak :)

Ano, jednou sem v neděli večer čekala na letišti a nějaká starší pani říká svýmu partnerovi: "Je to dobré, nevypadla jsem z diamantové ligy, ale bylo to těsně." V tu chvíli mi chybělo, že nemáme nějakej zvláštní pozdrav. Bratrstvo vlezlé sovy nebo tak něco.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: já tím spíš myslela, když sedneš v metru, a zatímco čekáš, až se ti načte tvoje duolingo, tak zjistíš, že tvůj vedlesedící taky paří slovíčka :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    QUANTI: Tak hlavně bacha na faux amis.
    VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Ano! Sledujeme se s bejvalou kolegyní z práce a s jejím synem! Jsou pracovitý, takže teamové úkoly jsou radost!
    Je to fajn koncept. Já nejsem soutěživá, ale funguje na mě spolupráce a vzájemná podpora.
    VIDA
    VIDA --- ---
    VSICHNIMAME: Tohle sem teď řešila, když jsem šla na týden do tmy, takže sem měla pochopitelně celou dobu vypnutej mobil. (Poprvé na tak dlouho od roku 2007.) Nakonec sem se smířila se ztrátou řady.
    Když sem vylezla na světlo, zjistila sem, že se použilo nějaké zmrazení, takže řadu jedu dál, akorát se nezapočítalo těch šest dní. Udělalo mi to velkou radost. Mám 1337 dní a jak ste tu už psali, je to fakt pěkně motivační.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    APRILMOUSE: Mně to neva. Zjistila jsem, že mám radost, když vím spoustu slov tak nějak zadarmo 😅 angličtina mě jako mezistupeň neruší, asi už jsem zvyklá. I na kobiety. Mě spíš teda odpuzuje mężczyzna, to je strašný slovo 😁
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Nejspíš 😂
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    QUANTI: polštinu chvíli zkoušel syn, ale zjistili jsme že učit se slovanský jazyk přes angličtinu je fakt hardcore, navíc je to samá kobieta :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Mně teď naskočila sekce o škole :D (ale dá se to vztáhnout i na pracovní život, když si odmyslíš názvy předmětů)
    Poláci jsou Santové?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Asi přejdu na španělštinu. V polštině akorát všichni nonstop pijou mlíko a žerou cookies.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jak říkám, samé užitečné fráze.

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    VSICHNIMAME: Hele, když si vezmeš tady kamarádku SARGO, tak jestli měla řadu 2500 dní, tak kdyby byla na tom Islandu 14 dní a dělal to za ní brácha, tak to znamená, že po jejím návratu za ní 0,55 % z tý řady udělal někdo jinej. To by mi fakt žíly netrhalo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    XBAHNO: přesně!
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    VSICHNIMAME: Když takhle dělám dětem duolingo protože jsou třeba se skautem pryč, tak jim tam šoupnu jedno jediný procvičování - řada splněna, dvacet XP je jako nic a nová znalost na ně počká, já jim ji nevyfouknu, protože lekce nedělám - nestuduji za ně.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: já Duolingo znám, právě proto mi přijde divné, když by někdo studoval za mě. A ty body, co by mi nasbíral, by mě nepotesily, protože jsem je 1. Nenasbirala já, 2. Tu znalost bych taky nezískala. To je celé.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VSICHNIMAME: jenže v těch "jiných hrách" jen sbíráš body, v téhle sbíráš znalosti. A body :-)
    když neuděláš lekci, nemáš žádnej bod. když tomu nedáš dost času, nesplníš denní quest (dost často je třeba "15 minut čistého času na procvičování"). Motivace je ve finále jedno, důležitý je to, že pravidelně a každodenně se věnuješ procvičování jazyka.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    TRISSIE: ok, mně právě přišlo divný, že když ho baví se to učit, tak to nechá za sebe dělat někoho jinyho. Právě mi přijde, že se to pak zvrhava na sbírání bodů atd. místo toho původního cíle, tj. učení se jazyků. A pak nemá smysl se crcat s Duolingem, ale na sbírání bodů jsou jiné hry, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam