• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    AETHER
    AETHER --- ---
    Vzdor ruznym dovolenym mimo signal😎

NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE:
    Dr Strangelove (1964) Doomsday Device HD Clip
    https://www.youtube.com/watch?v=pmK7SXy2JrU
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Vi moje duolingo neco, co ja ne?

NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: To nevím, uvidíme do budoucna. Tenhle obrázek mi jednou lekcí už proběhl, ale bylo tam něco o placení kreditkou (nic o kočkách). Tentokrát to má tematický i ten text. Budu napjatě sledovat, co dalšího kočka podnikne.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: a je to kocka Barriga ? Ta stejna, co chce byt servirkou ?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: To už je ale pozdě bycha honit.
    VIDA
    VIDA --- ---
    QUANTI: Krok za krokem. Na pumpě brali koruny, v rádiu hrála Hanka Zagorová... I když to ny mohlo bejt o sto let pozdějc taky.

A abych jen nekecala. Duolingo dává dobré rady:

SARGO
    SARGO --- ---
    VIDA: Dokonale ti rozumím! :-D :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VIDA: A jak se kontroluje časová realita? 😅
    VIDA
    VIDA --- ---
    SARGO: Přesně, příjemně mě to překvapilo. Myslela sem, že je to tak na den a ejhle. Jinak Duolingem nepostižené okolí si trochu klepalo na čelo, že jdu na terapii tmou a řeším hlavně svoji řadu... Tomu nerozuměj, že jo. A to sem jim ani neříkala, že to byla jedna z prvních věcí, co sem po východu ven kontrolovala. Úplně první bylo, jestli sem ve stejný časový realitě, kterou sem opustila. Just in case.
    SARGO
    SARGO --- ---
    VIDA: Vida, tak to se zmrazení protáhne už na pěkně dlouho! To je od nich ohleduplné. Rovnou by mohli přidat, že si sám předem zadáš dovolenou :-D

Taky vás tak potěšila ta duolingová miniscénka v Barbie? To bylo tak... výstižný :-D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: A-hůůů, a-hůůůů? Přinejhorším můžeš předstírat, že jsi vlkodlak.
    VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Jo taaak :)

Ano, jednou sem v neděli večer čekala na letišti a nějaká starší pani říká svýmu partnerovi: "Je to dobré, nevypadla jsem z diamantové ligy, ale bylo to těsně." V tu chvíli mi chybělo, že nemáme nějakej zvláštní pozdrav. Bratrstvo vlezlé sovy nebo tak něco.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: já tím spíš myslela, když sedneš v metru, a zatímco čekáš, až se ti načte tvoje duolingo, tak zjistíš, že tvůj vedlesedící taky paří slovíčka :-)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    QUANTI: Tak hlavně bacha na faux amis.
    VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Ano! Sledujeme se s bejvalou kolegyní z práce a s jejím synem! Jsou pracovitý, takže teamové úkoly jsou radost!
    Je to fajn koncept. Já nejsem soutěživá, ale funguje na mě spolupráce a vzájemná podpora.
    VIDA
    VIDA --- ---
    VSICHNIMAME: Tohle sem teď řešila, když jsem šla na týden do tmy, takže sem měla pochopitelně celou dobu vypnutej mobil. (Poprvé na tak dlouho od roku 2007.) Nakonec sem se smířila se ztrátou řady.
    Když sem vylezla na světlo, zjistila sem, že se použilo nějaké zmrazení, takže řadu jedu dál, akorát se nezapočítalo těch šest dní. Udělalo mi to velkou radost. Mám 1337 dní a jak ste tu už psali, je to fakt pěkně motivační.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    APRILMOUSE: Mně to neva. Zjistila jsem, že mám radost, když vím spoustu slov tak nějak zadarmo 😅 angličtina mě jako mezistupeň neruší, asi už jsem zvyklá. I na kobiety. Mě spíš teda odpuzuje mężczyzna, to je strašný slovo 😁
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: Nejspíš 😂
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam