• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: mně sere, že jak jsem si udělala rozřazovací test na němčinu, tak se mi to na začátku zaseklo na 1391 a od té doby nic. Demotivující!
    Teď se to pár dní hýbalo, myslela jsem, že s ruštinou, ale teď koukám a mám zase zpátky 1391. Takže očividně tobě to spravili a mně rozbili :-(
    VIDA
    VIDA --- ---
    ELISEBBAH: Klikni si na hlavu, zaroluj k Achievements, ty otevři a pak knikni na vybraný badge. Pokud nejni dodělanej, tak na dalším stepu uvidíš, kolik ti chybí ke splnění.

ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    ELISEBBAH: uz to vidim, mam splneno.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    A kde to muzu videt?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA: aha, to se mi seklo někde na 1600 před víc než rokem a pak už jsem to přestala sledovat. A mám splněno ty 2000.
    VIDA
    VIDA --- ---
    TL;DR asi něco opravili

Mám v Duolingu dlouho bug, že se mi několik let nepočítají nově naučená slovíčka. Je na to badge. Za prvních 9 měsíců učení (jak symbolické), v září 2020, sem se podle Duolinga naučila 1500 slov, což je úroveň 9/10. Jela sem na začátku jen angličtinu a tu sem po nějaký době dodělala a už sem jen opakovala. Cílových 2000 slov sem ale ani po několika letech nedosáhla. Nemám bugy ráda, tak sem Duolingu napsala. Samozřejmě nic.

Dělání francouzštiny nepomohlo. Vystoupením z vozu a znovunastoupením, tj. odinstalováním a novou instalací aplikace, sem aspoň upravila to, že se mi nepočítaly týdny v Diamantový lize a asi rok sem tam furt měla stejný číslo. Ale nový slovíčka nic.

Jak furt nemám ráda ty bugy, tak sem na to občas hodila voko. Zvlášť poté, co do angličtiny přidali další lekce. Ale furt tam viselo, že sem se naučila 1950 slovíček z 2000. Viselo to tam dlouho. A dneska... 1953! Země se pohnula a zelená sova na mě milostivě shlédla.

Jo a osobní život mám. Myslim...
    VIDA
    VIDA --- ---
    MAR_TINA: Jj, moje motivace u FrJ a RJ je koukat na filmy a číst knížky. A Duolingo je myslim dobrý na rozhejbání a pak si doplnim slovní zásobu už v akci při koukání a čtení.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TRISSIE: na to teď ruština úplně nefunguje :D
    Radši mám všude sluchátka, aby lidi nepoznali, co poslouchám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: k chlubení v hospodě. to tak asi nejvíc :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jdu dotáhnout ten náš padesátkovej quest (a nevím, jak to napsat česky číslicí správně) a říkám si, že žádný další jazyk, že naopak dodělám ruštinu a zkusím si najít živé lekce, i kdyby soukromé 1:1. Motivují mě obrázky z postsovětských zemí, kam stojí za to se vydat, a až bude možné, tak i Rusko - třeba Kamčatka. (Snad se tam, až ji bude možné navštívit, nebude mluvit čínsky.)

Člověk má s tím duem tendenci sklouznout k návyku "hraní her", ale k čemu mi budou pasivní základy tří obskurních jazyků?
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Než jsme letěli zpátky.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: tak jasně, pokud je mám... ale já to obecně v terénu moc nepoužívám :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    A tady pobavila nápověda s vykřičníkem. V oblečení je to teda úplně pekelnej jazyk: blůza je mikina, spodnica je sukně a sukienka jsou šaty. A spodnie jsou kalhoty. Normální, ne spodní. (Kalhotky jsou majtki.)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jako... Jo, ta polština je i normálně skoro zadarmo, ale že až tak? 😂

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CADDY: poslechy jsem vyřešila sluchátky. V hluku kavárny stejně slyším sotva půlku bez nich.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: jako to taky nechápu, když už nejedu někde poslechy, mám to vždy potichu úplně
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: on má někdo ty zvuky zapnutý? Eew
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: nojo, tak se to musel ještě rychle naučit, než tam přiletí 😁
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Mimochodem, před odletem letadla někdo jel hodně intenzivně Duolingo. Sice bez poslechu a mluvení, ale vážně jsem měla chuť přelézt přes sedačky a za to vžum vžum vžum tadaaaa pořád dokola mu to narvat do prdele :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam