• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    CADDY
    CADDY --- ---
    TRISSIE: tak někdo má ostrý start, ale zase rychle vychladne :)
    VIDA
    VIDA --- ---
    TRISSIE: Jj, nikdy nevíš, komu stačí jedna dávka a spadne hned do závislosti.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale trochu mě znervozňuje kamarád, kterého jsem zlanařila na duolingo před dvěma týdny (byli jsme na chalupě, naše děti pinkaly, já pinkala, jeho syn pinkal, tak mu to přišlo blbý a připojil se), a už má 20k expů!
    VIDA
    VIDA --- ---
    MAR_TINA: Taky sem zjistila, že je potřeba střídat typy cvičení nebo i ty dva hlavní jazyky, aby to bylo ještě zábavný a ne jako skládat vagon uhlí.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: taky jsem klikala jak zběsilá, jsme všichni skvělí! :-)
    VIDA
    VIDA --- ---
    CROSS: Já teda jak sem ten podporující typ, tak sem včera vesele gratulovala lidem za jejich úspěchy v minulym tejdnu. A když už sem klikala asi na stýho úspěšnýho nyxáka, tak sem začala trochu tuhnout pocitem nedostatečnosti, jak je tu dost achieverů. Dala sem si pak horkej nápoj a bylo dobře, ale fakt sem si na chvilku připadala jak ve škole.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já si dala honění párového questu a tento týden oraz jen na udržení řady. Vysloveně mi učení nad určitý objem nedělá dobře. Pořád ty věty někde vidím (tenhle problém jsem měla i s hrama, proto nehraju) a poměr zlepšení ku počtu cvičení je horší.
    Optimum mám tak 5 cvičení tohoto typu /den.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Když je řeč o honění XPéček... jen taková poznámka, když v pondělí večer má třetí v mojí skupině přes 4000, je mi jasný, že tenhle týden o XP tak moc nepůjde. (Úplný osvobození. :-])
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    https://upsice.blogspot.com/2023/10/vsem-zamyslenym-lidem.html pobavilo

"Včera jsem jela do práce svým oblíbeným autobusem 124 a honila XPéčka ve smaragdový lize v Duolingu jako každý ráno, když si ke mně přisedla nějaká ženská. Těžko bych vám ji v té chvíli mohla popsat, protože jsem se dřela s překladem věty „Jak jsme předpokládali, sloni na nás již netrpělivě čekali v jídelně.“ (jeden z obratů, u kterého jsem fakt zvědavá na příležitost, kdy se s ním budu moct blýsknout ve skutečné konverzaci)."
    SARGO
    SARGO --- ---
    Myslím že tam ty superjednoduché dávají jako čistě motivační bodíky pro případ bezmezného zoufalství po nové lekci, kde je najednou hrozně moc nových slovíček naráz a člověk přestává věřit, že se jimi prokouše... Taková prevence proti vyhoření :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Občas si nejsem jistá.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    DURDIN: já právě zatím poprvé :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: teda já to mám jako přeložit Ukraine, a nabízí mi to právě jen jednu možnost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DURDIN: z nějakého důvodu tohle se mi nabízí pravidelně u "Украина"
    asi tam předtím byl výběr mezi "Украина" a "Россия" a nepřišlo jim to už politicky korektní :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    DURDIN: To mi taky sem tam skočí.
    DURDIN
    DURDIN --- ---
    SARGO: zadarmo? tak já už měl cvičení, kde chybělo jedno slovo a v nabídce těch, ze kterých si můžu vybrat, bylo taky přesně jedno slovo :)
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Třeba ti půjdou líp. :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    IDLE: Tak to se mám ještě na co těšit :-D
    IDLE
    IDLE --- ---
    NELLAS: Jo, taky to občas mívám.
    IDLE
    IDLE --- ---
    SARGO: Tohle je dobrý, ale jinak mám v těch finských citoslovcích dost bordel. Semtam si finštinu na Duu ještě zkusím otevřít a většinou vyhořím právě na nich. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Hope teda v ruštině ještě nebylo.
    VIDA
    VIDA --- ---
    APRILMOUSE: Já sem měla motivační: Hope is not a strategy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam