• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELLAS: Zkoušela si opustit kult? :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VIDA: nojaj, pořád mám v telefonu nějaké vzkazy.
    Ale to si vy šprti nezasloužíte, liebesbriefy od Zari a Lily.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: U dveří? Když ho máš v telefonu?
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELLAS: Slyšela sem, že když se člověk neučí, tak posílá nějaký citově vyděračský zprávy. Ale asi sem poslušná členka kultu, tak zatím nic.

Uvidíme, co budu muset udělat, až budu chtít s Duolingem skončit. Jestli bude stačit změnit online identitu nebo jestli mi zazvoní u dveří.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Narovnej se!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: moje vnitřní sova je tato:

NELLAS
    NELLAS --- ---
    VIDA: Teď jsi ho viděla, a půjde po tobě taky. Jako bys viděla špatnou videokazetu...
    VIDA
    VIDA --- ---
    NELLAS: Já sem o "melting Duolingo" zatim jen četla a neměla sem osobně tu čest. Asi jako všichni hujeři mám sovu poměrně vyrelaxovanou.

Filozofická: je sova odraz naší osobnosti? Je projekcí naší vnitřní sovy? Co na to Jan Tleskač?

CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: Vtipkuju jedině po řádném ověření faktů :-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Dávám si teda větší cíle! :D Ale je fakt, že to vypadá, že už se to chystá (a že ty máš očividně větší přehled o tom, kolik mám, než já :D).
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: Tobě to bude kňourat 210 :-]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ALI: Jen aby to po vzoru Samary nevylezlo z displeje, pokud ztratím streak. Bude to kňourat "tři sta dní tři sta dní".
    ALI
    ALI --- ---
    NELLAS: halloween neasi
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Nevím, co se stalo, ale od včerejška jsem si všimla tohohle (dneska jsem i aktualizovala appku a nic) a vypadá to mírně strašidelně.

DURDIN
    DURDIN --- ---
    CROSS: u mě zatím první má jen něco málo nad 1k. Jenže stejně jsem to měl minulý týden a v pátek večer a sobotu přes den všichni v lize bouchli několik tisíc a já byl rád, že jsem skončil někde na konci tabulky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    OMIKRONN: úplně stejně je na tom ukrajinština. Ale nejsem teda přesvědčená, že mi lekce z daily review přidává double minuty
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já mám teď otázky v ruštině.
    Čí je tahle moucha?
    Nevíme, čí je tahle máma.

A podobně.
    IDLE
    IDLE --- ---
    OMIKRONN: Jo, finština je tam bohužel kratičká, na rozdíl od jiných jazyků stihla jen jednu iteraci - kurzy, které tam existují dlouho, stihly narůst do celkem obřích rozměrů. A teďka, když jsou tvůrci kurzů placení, celkem pochybuju, že se do těchhle okrajových jazyků bude nějak významněji investovat.
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    MAR_TINA: Jo a kdo by měl problém se žraloky, tak můžu doporučit právě finštinu - tam žralok zásadně rád hraje poker (a často je ještě navíc americký).
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    Jinak teda přiznám se, že ta finština (jako můj první "dokončený" jazyk na Duolingu) mě rozsahem malinko zklamala - už ve třetí sekci (čtvrtá je ten závěrečný Daily refresh) už vlastně nebyla nová slovíčka a zejména ke konci mi přišlo, že už se to dost opakuje; některé věty jsem ani nedočítal a už jsem to doklikával podle paměti (je pravda, že jsem měl díky tomu poměrně velkou úspěšnost i rychlost). Ale zdaleka teda nemám pocit, že bych z toho uměl nějak rozumně finsky:). Nicméně vysvětluju si to tím, že je to poměrně nový kurz, tak je to asi spíš takový "nástřel", který se třeba ještě někdy časem rozšíří...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam