• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    VIDA: s tou mluvenou rustinou mam problem s číslovkama (jen a vyhrafne), par mi jich to proste nevezme, at se snazim jak chci.
    A to mam na jazyky sluch dobrej, takze o blbe výslovnosti to nebude :-(
    VIDA
    VIDA --- ---
    MACSKA: Jak se experimentu účastní kočka, je možný úplně všecko:) (A jeho znalosti bych nepodceňovala.)
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    VIDA: mně to včera vzalo i kocoura dožadujícího se pozornosti… Z čehož vyplývá, že buď Čenda vrká španělsky, nebo můžeš něco nesrozumitelně mumlat a projde to taky
    VIDA
    VIDA --- ---
    Fun bug: při cvičení na výslovnost můžete přehazovat slovosled a některá slova úplně vynechat.

Když se pokouším o tato cvičení, zaujalo mě, jak se postupně zabarvují jednotlivá slova (a některá po skončení zůstanou nevybarvená). Tak sem si řekla, že vyzkouším, jestli si aplikace skutečně kontroluje a odškrtává jednotlivá slova. A hlavně, jestli sleduje pořadí. Et voilà. Nasadila sem slovosled jako Yoda, takže sem třeba větu "May I invite you to dinner?" přečetla jako "To dinner you invite I may" a prošlo to v celym cvičení.

Dále sem zkoušela vynechávat slova - jde to. Neodhalila sem přesně princip, co ještě projde a co vadí, ale přišlo mi, že zájmena a předložky Duo netankujou. Možná to sleduje nějaký procento srozumitelnosti.

Vyzkoušeno na: angličtině z češtiny, francouzštině z angličtiny a ruštině z angličtiny.

Každopádně na mluvení jiný rozměr dostala cvičení.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    SALVATOR: Fskutecnosti “broadcast”, but “broadcasted” also possible :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Nemůžu soudit, tvé vytí jsem ještě neměla tu čest slyšet.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    NELLAS: Já náhodou zpíval v kapele a zpívám dost dobře, což se o zvucích, který sem většinou slyšel vyluzovat papoušky, říct moc nedá.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: Chceš říct, že nikdy neslyšel tvého papouška zpívat tvým hlasem?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Myslím, že autor nikdy neslyšel papouška

NELLAS
    NELLAS --- ---
    SALVATOR: To mají určitě od Francouzů, ti jsou v tom ještě horší :D
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    No i když, když budeme počítat i různý dánský a bůhví jaký jazykový substráty, tak pravděpodobně víc, než tři...
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CADDY: Angličtina není jazyk. Sou to tři jazyky naskládaný na sebe v trenčkotu, co se tvářej jako jeden.
    KASUMI
    KASUMI --- ---

jaky jazyk se aktualne na D ucite?

Instrukce:
    aktualne = udelali jste v tomto mesici aspon jednu lekci

v zavorce je pocet ucicich se podle nejake statistiky, nechce se mi to mazat :D
    zdroj zde: https://duoplanet.com/duolingo-languages-list/

nektere ty dole rucne doplnene jazyky tam nejsou, ale nechce se mi zkoumat, jestli to uz spustili nebo ne
    30 hlasu (vic snad nepotrebujete :D)

VEREJNE vysledky

52 hlasy od 29 respondentů

NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Duolingo je hlavně nekonzistentní. Desetkrát mi uzná "White cat", ale po jedenácté mě vyhodí, že je to "a white cat". Takhle bez kontextu. Bělaja koška.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: sorry za překlepy a nesmyslná slova, jsem blbou náhodou chtěl odpovědět na iPhone, to je další věc na třîsknutí o zeď...
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: srozumitelný pravidla má němčina :) Angličtina mě někdy tlačí k přihození oknem...žádná pevná pravidla čtení, slovosled nelogický a někdy úplně přeházený...a o těch clench nemluvě...nedá se niky na nic spolehnout...a když už si člověk myslí, že trochu tuší, někde ho to zase rychle vyvede z omylu :)) A to nemluvím o vyjádřeno přítomnosti minulým časem a další lahůdky s časy spojené.. :)

Hlavně, že mi to pak neuzná v češtině větu "já něco udělal", trvá na "já JSEM něco udělal"...a v angličtině je to přitom jak náhodný generátor slov...a o rozumění mluvenému už raději nemluvit vůbec :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CADDY: má to docela srozumitelný pravidla :)
    Volný slovosled slovanských jazyků mě trápí víc.
    CADDY
    CADDY --- ---
    MAR_TINA: no, nevim...kdyby to aspoň melo nějakou logiku...angličtina je příšery jazyk :))
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    TUILE: to je přesně můj problém, když už trefím člena, tak dojedu na slovosledu. Nedej bože mi tam ted přidali nějaký předpřítomný a minulý časy a to teda... :D :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam