• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    OK, první má 1370. Ale minulý týden měla 3000 v úterý a pak nuly až do dneška :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Liga neni nic podstatnyho, ale nekdy to proste cloveka namotivuje k soutezeni - vice uceni, proc ne..
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Vcera vecer jsem ve ctvrt na devet mel pred sebou 45 minut double xp, prvni byla prede mnou o 200, ale furt se snazila, tak jsem se na to vykaslal a po 10 minutach se venoval necemu prijemnejsimu. Druhej jsem skoncil tak jako tak, finale vyhrat nehodlam.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LAUNCHER: jak to tak poslouchám, tak s trochou studia bych tu A2 už možná dala taky 😂
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    K čemu se upínám já a v co doufám je udělat si z té němčiny certifikát na B2. Tím vůbec nic proti snaze o pokoření diamantové ligy v Duo u ostatních níže, ostatně se to ani nevylučuje. A napadlo mě, že bych si na mé cestě za B2 nejdříve zkusil udělat A2 a později B1, prostě abych si udělal radost a měl papír, že to u mě někam směřuje.

Goethe-Zertifikat A2 - Goethe-Institut Česko
    https://www.goethe.de/ins/cz/cs/spr/prf/gzsd2.cfm
    OMIKRONN
    OMIKRONN --- ---
    QUANTI: Já se před pár měsíci smířil s tím, že je zbytečné se za tím honit a že se bez toho obejdu. Ale pak se může sejít pár příznivých okolností (viz OMIKRONN) a najednou mi to přišlo reálné - a ejhle, fakt jsem to dal. Druhý měl tuším něco přes 1900, což mi přijde za ten týden datelné i bez nějakého extra odříkání ostatních životních činností:) (reálně mi stačilo tři dny po večerech trochu víc zabrat a pak už to jen trochu hlídat).
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jako přiznám se, že bych někdy ráda vyhrála tu diamantovku, ale to je fakt ve hvězdách, jestli a kdy na to najdu prostor. Letos teda už určitě ne.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já se teda přiznám, že jsem se vyhecovala a skončila minulý týden tuším druhá (nebo třetí? teď u to nemůžu zase ověřit). Prostě jsme se tak nějak přetahovali o 2. a 3. místo (že jsem vždycky udělala ještě lekci, ale tak ještě, když se mi u toho tak hezky válí) a první vždycky viděl, že ho někdo dotahuje, tak o nějakých 500-600 odskočil.
    Takže se ještě "potřebuju" udržet v lize tenhle týden a získám pohár a pak už to zase můžu jen tak šolichat?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LAUNCHER: přesně tak.
    A domnívám se, že ta křivka naučení se x množství času bude chvíli stoupat strmě a pak se skoro srovná (logaritmická fce). Když k tomu připočteme, že počet lekcí je konečný, může být celková efektivita naučení se jazyka pro intenzivní hráče nižší.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    ELISEBBAH: Uff. Ja teda dělám Duo, aby to doplnilo mé online hodiny NJ s lektorem o appku, kterou mám kdekoliv - typicky když čekám s autem na děti, nebo je někde hlídám. Že mě to někdy pochválí a někdy se to připomene, je moc fajn. Že se tam mohu namotivovat tím, že realní lidé které znám mají více bodů, je také fajn.

Ale proč se trápit tím, že někdo, kdo možná ani neexistuje, má tolik či tolik bodů? Nebo tím, že nejsem v nějaké lize? Jestli vám to pomůže, teď jsem postoupil z Ruby a jestli zase sestoupím, so be it. Stredobod mého studia to není, to by přeci nebylo efektivní.

Pro lidi mimo obor připomínám, že v mnoha různých online games jsou virtuální users, které tam má výrobce hry jen pro motivováni ostatních do utrácení. Jestli to dělá i Duo netusim a neřešením, ale vůbec by mě to nepřekvapilo.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ELISEBBAH: Já se celkem pohodlně zachránila v obsidiánu a teď se jen rozhoduju, jestli si udělám lekci 11:55, nebo se vykašlu na truhlu a nechám to až před spaním 😁
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    Tak doufam, ze do takovy skupiny me to nehodi.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tvl... Mně je jasný, že v polštině se procvičování tohohle slovesa člověk nevyhne, ale sakra, tím výběrem, kdo koho hledá, tomu teda jdou výrazně naproti 🤣🤣🤣

VICSYL
    VICSYL --- ---
    CROSS: Validni points s psanim nebo poslechem, ale zase kdyz mas primarne vizualni pamet, tak bez textu vubec nevis, co se deje
    CROSS
    CROSS --- ---
    IDLE: Co jsem viděl v DL, mi nepřijde jako ten hovorovej (sic :-]) styl, co zjednodušuje a zrychluje psaní.

Jinak souhlasím.
    IDLE
    IDLE --- ---
    CROSS: Myslím, že od dob online diskusí a jiných Facebooků se hranice mezi mluveným a psaným celkem rozmazává.
    CROSS
    CROSS --- ---
    VICSYL: Mluví tak plno lidí, ale málokdo tak píše, tím spíš cizincům. Smysl to má jako poslechový a konverzační cvičení. Ne jako psaná lekce.
    VICSYL
    VICSYL --- ---
    CROSS: Jaktoze nedava? Skoro nikdo v Cesku nemluvi spisovne a bohuzel ano velka cast tech, co si to o sobe mysli. Tohle je minimum, co muze Duolingo udelat pro to, aby te pripravil na ceske a moravske zoo ruznych koncovek.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CROSS: i ruština má pár lekcí lidové mluvy.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já se dneska v ruštině učila nové číslovky a rovnou s nima i počítat. Šest koček, třicet koček, čtyřicet koček, padesát koček. Mám padesát koček.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam