• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELLAS: 😂
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: To nám pak v pracovním zbyde zase jen brněnské počasí...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Sorry za spam, ale jestli někoho bavěj Connections, přispějte... ;) [nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade]
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SARGO: ono to tak je i v reálu :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: ne úplně, některé mám jen v němčině, některé jen v angličtině, některé v obou jazycích (a pak nemusejí být obsahově totožné, liší se v detailech typu v němčině je otec herec, v angličtině spisovatel)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BALAENA: Tam já v němčině holt nelezu, ale ty příběhy jsou tuším stejné ve všech jazycích (ve kterých jsou).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: tohle je ve Stories pod činkou. Sice nejsou moc bodovaný, ale když potřebuju rychle uzavřít párovku, která počítá bezchybná cvičení, Stories se hodí
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BALAENA: Já v němčině jen přeskakuju a dělám přeskakovací testy (někdy teda napodruhé, protože z nepozornosti či neznalosti členů dělám blbé chyby). Nejedu to lekci po lekci :)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: Ty nemáš v němčině ten příběh s Lin na procházce? Lin je Automechanikerin, ne nějakej králík
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Jenom v němčině králík nebo co to bylo :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    SARGO: ve francouzštině taky opravuje auta nějaká madam
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SARGO: Jak jsi psala stará a laciná, říkala jsem si, že jsou to dost divné charakteristiky žen...
    SARGO
    SARGO --- ---
    Finština má řadu vtipných momentů. Například nádobí myjí zásadně muži (občas je zaskočí babička), auta opravují zásadně ženy, ať už jsou stará, laciná nebo jenom obecně rozbitá, na malování domu se střídají, úklid je ovšem také zcela v rukou chlapů - zkrátka - vychovávat je nutno i v maličkostech :-D
    SARGO
    SARGO --- ---
    TOM: Dost mi vadila přepálená cena a nepřišlo mi to tak super (neumí zase tak dobře česky), aby mi to stálo za to. Některé mechanismy mi vyloženě vadily (ale už si nepamatuju které, je to nějaký pátek :-)), ale to je samozřejmě silně individuální. Kombinuju Duolingo s Lexilize Flashcards (jednorázová platba navždy, sympaťáci), kde mi ty způsoby memorování naopak vyhovují velice, nahraješ si tam hrozně jednoduše vlastní sady slovíček a jedeš. Sami tam mají na různé jazyky už tématické sady. Chápu tě ale velmi, taky bych ocenila u Duolinga řadu změn - i když zrovna to zpestřování mi nevadí, pomáhá mi soustředit se :-D
    IDLE
    IDLE --- ---
    IDLE: Ale jela jsem to jednu dobu paralelně, pro zpestření to posloužilo.
    IDLE
    IDLE --- ---
    TOM: Nevím, jak je na tom teď, zkoušela jsem ho před pár lety, a moc mi nevyhovovalo, protože ty kurzy byly podle jedné šablony pro všechny jazykové kombinace, takže vůbec nezohledňovaly specifika toho jazyka, který se učím. A bylo to plné takových těch frustrujících momentů, které známe i z Duolinga, kdy se něco dá vyjádřit více způsoby a aplikace vyžadovala konkrétní variantu - ale to už mohli od té doby vyladit, nevím.
    TOM
    TOM --- ---
    používáte někdo Mondly? dokážete porovnat s Duolingem?
    mně Duolingo přijde víc pro děti, neustálé vyskakování animací mě jenom otravuje, tak zkouším Mondly, které je ... střízlivější
    a nabízí jazyky přímo v češtině (např. EN-DE mi v Duolingu vůbec nevyhovovalo)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    "brácha si dává pryznic" je v polštině a v češtině docela rozdíl :))

NELLAS
    NELLAS --- ---
    Duolingo asi odhalilo můj věk. Už žádné věty o tom, že půjdeme za školu, nesmíš rušit učitelku a jak se připravuješ na zkoušku nebo píšeš domácí úkoly!
    Dnes jsem se naučila německy zvracet (možná jsem to i kdysi věděla a jen zapomněla).

APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Juchu :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam