• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CERMI_FOX: popravdě nevím, mám to tak automaticky, ale dřív to tak nebylo...možná je to daný kurzem, v čínštině se mi nikdy nestalo, že bych to psal, vždycky vybírám z nabídky, ale u jiných kurzů jsem dřív psal běžně
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WENOUSH: a jak si nastavim, že chci vybírat? občas tam nějaká klikací je, ale málokdy
    TUILE
    TUILE --- ---
    CERMI_FOX: pisu na mobile pomalu a s preklepama. mam jednoduchej jazyk, kde nemusim moc premejslet. vetsinou skoncim v pulce druhyho zebriku.
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    CERMI_FOX: match madness se dá, v zásadě vždycky to dotáhnu na nejvyšší level, protože je to jen klikání (pravda, krom čínštiny, tam čtu pomaleji)

a ten ramp mi přijde jednoduchej taky, ale ty věty nepíšu, ale vybírám ze slov, takže to bude asi ten zásadní rozdíl
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    CERMI_FOX: To je nějaký zvláštní. Ramp-up sem dělal v ukrajinštině, latině a i teď v němčině naprosto bez problému O.o
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    WENOUSH: a ty ramp xp jsou reálně dělatelný? Zkoušel jsem to minulý týden, dokonce jsem se přepnul na výuku angličtiny, kde ty věty datluju v podstatě plynně jako třeba čestinu, zvláště ty jednoduché, co jsou v duolingu; a stejně jsem se nikdy nedostal za půlku toho žebříčku. Prostě se to nestíhám napsat; po půl hodině mě už chytaly karpály zase, tak jsem toho radši nechal.
    To ty lidi mají nějaký nadlidský skill na psaní nebo mají externí klávesnici nebo jak se to dělá? Jasně, občas to cvičení bylo spíš klikací, ale většinou to bylo o psaní celých souvětí.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Italstina je regulerne trapna, tam nemam vtipnyho nic :-/
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    btw sleduju to tady nějakou dobu a jste dobrý tryhardi :D

já se so-so držím v obsidian league a jsem rád, že jsem rád....hlavně mám často pocit, že mě to tlačí k těm ramp xp a match madness eventům, za který je sice dost xp, ale člověk se tam nic moc nenaučí
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Tak si po půl roce dávám pauzu od premium Duolinga, protože přecházím na Memrise. V Duolingu si budu udržovat streak, ale Memrise je pro mě momentálně lepší - má videa s procvičováním slovní zásoby, celé fráze a věty vč. videí a nově např. konverzaci s chatbotem na předem dané téma. Celkově to člověka tlačí mnohem víc v tom jazyce přemýšlet.

Ale je to daný taky hodně tím, že jsem potřeboval oprášit čínštinu a Duo má hodně nízký level. Ostatně to je stále problém řady jazyků - o covidu jsem dělal ruštinu, projel jsem celý kurz a nějak extra moc jsem se toho nenaučil. Naštěstí se můžu vždycky vrátit ke španělštině, protože tam je fakt z čeho brát.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    KASUMI: Jo, ta cestina je vtipna. V jinych jazycich tam toho tolik na zasmani nemam.
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    MAR_TINA: No praveze nejsou a tak jsem si vzdycky rikal ze mam trochu nevyhodu, ze lusteni japonskyho kanji proste zabira vic casu nez jazyky s latinkou. Souperi v portfoliech japonstinu nemaji, takze to asi takhle neshlukuje. Proste jsem mel jen tentokrat kliku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Nejsou.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TOM_TOM: myslíš, že ty žebříčky jsou po jazycích? Dávalo by to teda smysl.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já jsem omylem z desátého místa postoupila do turnaje.
    TOM_TOM
    TOM_TOM --- ---
    Cekal jsem od Dua trochu vic ovaci se priznam… Ale mel jsem asi fakt velkou kliku na soupere, vyhral jsem s temi 3900 body, druhy misto bylo za 2900. Na druhou stranu delam japonstinu a ta je oproti jazykum v latince o trochu pomalejsi si myslim… Takze je to nakonec cely fer..:)

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsem si včera na chvíli pustila češtinu, abych trochu nahrála body (vtipný je, že se mi nezapočetly) A musím říct, že oproti italštině jsou tam vtipné věty. Viz obrázky. + Mě teď teda pobavilo ve feedu tohle od eli

KASUMI
    KASUMI --- ---
    CROSS: Slusny
    CROSS
    CROSS --- ---
    Vtipná bitva.

TUILE
    TUILE --- ---
    TOM_TOM: ja dala 6k, abych se udrzela v lize. na tournament bych potrebovala 9,5k.
    v diamantu sem sest tejdnu a na prvni nedosahnu ani omylem a to mam kazdej tejden 5k+.
    ale koukam, ze na tom jeste nejsem tak zle.
    CROSS
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (jsem patnáctá, deset pozic nad sestupem, a už na to neplánuju sáhnout)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam