• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: Koukam, ze to, ze jsem to udelala chvili po 21, nemelo tento tyden vyznam
    Naopak to lidi udelali na zacatku a ted tam nikdo nebyl 🤷‍♀️
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    TRISSIE: To jsem presne ted ja 😂
    U nas ma prvni 609
    Ale ja spadla do ametystu
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Jenže ty standardně jedeš o řád jinak než já :D
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja zacinala v pondeli kolem desaty dopoledne a nejlepsi ma 11k.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já nakonec začínala v neděli před půlnocí.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CADDY: hm, já jsem byla asi jedenáctá, začínala v pondělí v půl jedenácté večer a jsem na tom podobně jako NELLAS :/
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CADDY: Aktuálně má první v mé lize přes 1000, já se svými cca 150 jsem v "demotion zone". Uvidím, jestli se mi během týdne podaří zabrat, nebo jestli si na chvilku spadnu do Obsidiánové.
    CADDY
    CADDY --- ---
    NELLAS: to dává smysl, protože někdy ani začátek v pondělí před půlnocí nezaručuje úplnou pohodu :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Jinak k tomu rozřazení.. někde proběhlo, že by to mělo být podle toho, kdy začneš, a taky na kterém místě jsi skončil/a. Takže pokud skončíš mezi top3 v lize, hodí tě to mezi ostatní, co začali v podobný čas a skončili top3 v lize. A tak.
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: o ježkovi v mlze a čeburaškovi si rozhodně nepopovídáš s mateřskou školou, spíš s vrstevníky. :-]

Ale když jsme u těch 6 stop hlubokých jam, fun fact je že ruština rozlišuje masový hroby: братская могила vs массовое захоронение. No ale radši nebudu zabrušovat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    CROSS: dva metry siroky a dvacet metru dlouhy?

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS: tak záleží, jestli hodláš konverzovat s mateřskou školkou, nebo v Moskvě stavět jídelny :-)

(jo, byly časy, kdy by se mi bylo hodilo vědět, jak se řekne "potřebuju dva metry široký stůl", neb jsem tam jezdila nakupovat nemovitosti... to už je ale fakt hodně dávno, teď už si spíš potřebuju přeložit v zpravodajském článku "dva metry dlouhá a šest stop hluboká jáma" )
    CROSS
    CROSS --- ---
    TRISSIE: to by měl být ve výuce ruštiny standard. :-] (Což si teda o větách typu "potřebuju dva metry široký stůl" zrovna nemyslím.)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Přemýšlím, co tohle říká o mně 😂

HELOUN
    HELOUN --- ---
    TRISSIE: Tak jestli hledáš dětem nějaký pohádky, tak se Ježek v mlze vyloženě nabízí! :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    akorát teda nevím, kde jsem přišla na ježka v mlze a Čeburašku s krokodýlem!
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    QUANTI: Ano, obě Android, ještě si ho zkusíme aktualizovat.
    CROSS: No, je to tak. Ale zatím mě to dost baví, tak mu trochu toho šmírování odpustím :))
    CROSS
    CROSS --- ---
    HELOUN: tak to je až trošku... creepy ;-]
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    TRISSIE: Díky! Pro mě je novinkou i fakt, že to kromě těch personalizovanych lekcí má skutečně každý jinak.
    Asi by to skutečně mohlo být i z nějakého prohlížeče či jiných app, protože sestře to furt nabízí větu "Helena pije pivo", což je asi nejčastější aktivita, na které se se sestrou domlouváme :))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    HELOUN: máte stejný OS? neděláme teda stejné kurzy, ale dceři na ios vypadá spousta věcí jinak než můj android.
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ještě k tomu rozřazování do skupin podle výkonu (xp). V mojí současný skupině má první 17k, pátej 4k, desátej 3k, už třináctej 760, a poslední postupový místo (25.) má 152. To mi přijde jako dost divná distribuce teda.

Pointu to nemá, jen mě to tak zaujalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam