• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Quell/quello
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    QUANTI: Ty jo, to je zajímavý, protože já taky jedu řečtinu, ale učila jsem se jí před pár lety klasicky s lektorkou, a celou dobu si říkám, že někdo řečtinou nepolíbený se v tom vůbec nemůže orientovat :)
    Každopádně je fakt, že taky celou dobu přemýšlím, jestli mi naopak ty pracně naučený tabulky teď celou věc nekomplikují. Stále mám totiz tendenci si v duchu správný tvar hledat v tabulce, kterou mám v hlavě, místo abych si to vybavovala z těch konkrétních spojení z Duolinga. Přičemž mám dojem, že právě na memorování už konkrétních tvarů v konkrétních spojeních je celý Duolingo postavený. No uvidíme, k čemu to povede až pokročím k něčemu složitějšímu, co vubec neznám :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: jaky slova?

hele ja mela desnej problem s piacce.. gli piaccino gatti.. proc je tohle kurva ma rad kocky :D
    a dost bojuju se zajmenama.. ti le ci.. ale uz pomalicku pronikam
    ale kdyby mi to nekdo vysvetlil na zacatku, bylo by to lepsi.. a jak pises.. koupila jsem si IT pro samouky a trochu si tam ty zajmena nacetla, aby mi to davalo smysl..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    RUTHLESS: já jsem začala s řečtinou bez jakýkoli znalosti gramatiky a docela brzo jsem na to přišla - jasně, jedu furt přítomnej čas, ale už znám patern. V první osobě jednotnýho je na konci -oo, v první množnýho -my... paradoxně mi to asi dělá menší problém, než proniknout do gramatiky a struktury věty v němčině. Ale zase to beru jako dobrodružství.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ja mam takovej pocit, ze kdyz delas jazyk v duu (zkusenost prave s italstinou) uplne bez jakyhokoli zakladu, tak se proste ucis slovicka a premylet v tom jazyce je desne tezky. Protoze mu nemuzes vlastne rozumat. Ale je pravda, ze staci fakt malo, pripadne si proste vedle toho cas od casu neco otevrit. Ja ted mam problem se dvema slovama, ktery proste netusim, proc jsou tak jak jsou a musim si to hledat vedle v gramtice.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KASUMI: Jo jo, to bude ten rozdíl, já zatím nezkoušela nic úplně od začátku, vždycky vlastně nejdřív osvěžuju a teď už i stavím na těch základech. I když ten minulý čas mi dává trošku zabrat.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NELLAS: I v it byla nejaka zakladni gramatika
    Ale po poslednim update to zmizelo
    Jinak ja it delala jen v duolingu, nikdy jinak 🤷‍♀️
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    KASUMI: Já zatím vlastně nedělám jazyk, který bych už kdysi nezačala, takže ten gramatický základ, na kterém můžu stavět a dostavovat, ten mám. A dost teď klikám na vysvětlující poznámky v Duolingu, dokonce mi sem tam dá lekce, kde to nejdřív vysvětluje (minulý čas) a pak má cvičení, kde je vedle odeslání i tlačítko na opětovné zobrazení vysvětlení gramatiky. Ale dělá mi to jen ve španělštině.
    TUILE
    TUILE --- ---
    KASUMI: na ten chybejici gramatickej vyklad taky narazim hodne.
    nakonec sem se rozhodla vyzkouset italki s rodinnym mluvcim v anglictine, ale jeste sem se neodvazila zarezervovat si prvni hodinu.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Ok. Tak po vic jak roce na duolingu jsem se odhodlala na institucionalni kurz italstiny
    :)

Wish me luck
    Je to úplně základní úroveň, takže já doufám, že to zvládnu i s miminem, protože tam nebude moc učení navíc, ale nechtěla jsem to přeskočit, protože to Duolingo přeci jenom nedává pořádné gramatické základy a ne všechny věci chápu, proč se dělají, jak se dělají
    Dost se na to těším a vlastně mi vadí, že to je až od konce února 😂

WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    Tak mě to nakonec tady motivovalo a zkouším španělštinu přes čínštinu.

Hned první věta dobrá ;-)

SHEALA
    SHEALA --- ---
    Hlásím se do klubu. Učím se švédský, protože osobní asistence má nejlépe udělanou podporu ve Švédsku. Jo a zatím mě to baví, i když umím asi jenom Min mor ar vín och mjolk.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    hm a je to

RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: to je zlo, tydle navazujii bonusy... :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Jsme si to ted zapla, kdyz spi mimino, a uz mam asi 70 min konstantni bonus 🤦‍♀️
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    MAR_TINA: to je nejlepší start! Zbylé stovky až tisíce znaků už jdou skoro samy ;-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WENOUSH: tak moje čínština se skládá z právě jednoho znaku pro čaj :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: kydž najedeš na žebříček, tak to tam někdy nabízí. Já to dělám většinou ve španělštině, v ruštině tam vídám spíš taková ta krátká cvičení na čas, ale párkrát jsem tam už viděla i Match madness, jednou jsem to zkoušela, a byl to mazec :)
    WENOUSH
    WENOUSH --- ---
    MAR_TINA: to by se mi hodilo dost, bohužel Čínština vs Ruština není a na cokoliv jinýho si netroufnu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: ty jedeš tu webovou verzi, co? Tam tyhle soutěže nejsou, pokud vím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam