• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    SHEALA: Reklamy na duu nemam, ale korejci - oni ten tendr na JE mysli dost vazne
    Uz jsem se v praxi setkala s jinym odvetvim, kde se snazili pusobit, aby pozvedli povedomi o tom, ze jizni korea existuje prave v souvislosti s JE
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Strasne me fascinují reklamy na duolingu. Pochopitelne temu. Jo a taky
    - inkovlozky
    - rude růže na metrové stopce
    - korejská jaderná elektrárna.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Nam se ta pearl liga nejak rozjela

PROSTE_LO
    PROSTE_LO --- ---
    Ahoj, tak jsem začala se španělštinou na Duolingo a stala se z toho závislost ;)
    Mám tam přezdívku Proste_lo ;) Kdybyste si mě někdo chtěl přidat do kontaktů, budu ráda.
    Jinak aktuálně na prvním místě v safírové lize.. Pokud mě někdo dohání s body, začínám intenzivně studovat ;))
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KASUMI: Jj, taky mi řekli, že kdybych se moc nudil, že by mě přehodili, ale pro mě je to hlavně o rozmluvení, takže nudit se fakt nebudu. .)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ATOMINATOR: Mne nabidli, ze kdyz to bude moc easy, preradi me do dalsiho levelu
    Ale ja si to rada projdu cely, i kvuli lepsi vyslovnosti a pokud budu mit min domacich ukolu, tim s miminem lip :)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    KASUMI: Jsem na tom podobně. Po 13 měsících hebrejštiny jsem se přihlásil na Ulpan, abych se nějak zabavil, protože mě štve absence konverzačních cvičení v Duolingu.
    Paní mi volala, abychom se domluvili, kam mě teda zařadí a po krátkém ujasnění, kdo volá, na mě spustila pomalu hebrejsky. Což jsem teda tak trochu čekal, ale doufal jsem, že ne. Navíc jsem byl v práci, takže jsem jí občas nerozuměl. Ale asi bylo vidět, že něco přece jen ovládám, protože to zhodnotila: „Je vidět, že to ze sebe dost taháte, ale občas to zase proložíte něčím dost pokročilým.“
    Tak jsme se domluvili na jemně pokročilých, s čímž jsem souhlasil, protože si asi chvíli budu muset navyknout na to, že se mnou vůbec někdo mluví. Ale zpětně si říkám, že jako první hovor to nebylo tak špatné. :))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... a B3da je další takový. Ale včera jsem si taky trošinku zlomečkem přispěla, jsem zvědavá, jestli dneska večer zvládnu něco přihodit nebo už nebude kam :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CROSS, TUILE: no vy dva si můžete podat tlapku! :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SHEALA: a za pár lekcí po tobě navíc bude chtít, abys nejedla mravence :D
    CROSS
    CROSS --- ---
    TUILE: Mě to nijak nepohoršuje :-]
    TUILE
    TUILE --- ---
    CROSS: brzy me nikdo nebude na friendquesty chtit :/
    CROSS
    CROSS --- ---
    TUILE: no děkuju pěkně :-]
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: To jsem nekde zahlidla, ale zatim to zmizelo
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TRISSIE: Já tě naprosto chápu, moje matka je vino a mliko. (Min mor ar vin och mjolk), první lekce no :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    (fonetickej přepis je příšernej, ale jsem líná hledat správnej :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HELOUN: já se učím ruštinu takhle od základů. a přesně, učím se ji jako dítě. vím, jak se co řekne, nevím proč, možná se to jednou doučím, ale ze svých absurdních vět o tom, že tohle není moje krev, ale tvoje krev, a že můj kůň je architekt, jsem schopná po roce obstojně vyjádřit svoje myšlenky vlastními slovy v přítomném, minulém i budoucím čase. Dodnes nevím, kolik má ruština pádů, ale popravdě, zas až tak mi to nechybí, když vím, že u tvojej dočeri nět karandašej :-)
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Quell/quello
    HELOUN
    HELOUN --- ---
    QUANTI: Ty jo, to je zajímavý, protože já taky jedu řečtinu, ale učila jsem se jí před pár lety klasicky s lektorkou, a celou dobu si říkám, že někdo řečtinou nepolíbený se v tom vůbec nemůže orientovat :)
    Každopádně je fakt, že taky celou dobu přemýšlím, jestli mi naopak ty pracně naučený tabulky teď celou věc nekomplikují. Stále mám totiz tendenci si v duchu správný tvar hledat v tabulce, kterou mám v hlavě, místo abych si to vybavovala z těch konkrétních spojení z Duolinga. Přičemž mám dojem, že právě na memorování už konkrétních tvarů v konkrétních spojeních je celý Duolingo postavený. No uvidíme, k čemu to povede až pokročím k něčemu složitějšímu, co vubec neznám :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    RUTHLESS: jaky slova?

hele ja mela desnej problem s piacce.. gli piaccino gatti.. proc je tohle kurva ma rad kocky :D
    a dost bojuju se zajmenama.. ti le ci.. ale uz pomalicku pronikam
    ale kdyby mi to nekdo vysvetlil na zacatku, bylo by to lepsi.. a jak pises.. koupila jsem si IT pro samouky a trochu si tam ty zajmena nacetla, aby mi to davalo smysl..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam