• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    rozbalit záhlaví
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    VSICHNIMAME: Screenshot pls? Na Androidu mi to pro EN-DE ukazuje B1, pro EN-EN a CZ-EN mi to neukazuje nic.
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    LAUNCHER: tak duolingo ale tvrdí, že angličtinu má přes češtinu do B2. Němčinu, zda se, má jen do B1.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NELLAS: JN, jenže pak člověk přejde do praxe a dostane hroznej kotel se slovickama, protože v práci si o Spargelfest moc nepokecam.

Ale stavět se na tom dá. K tomu pojedu ty opakovačky, leckdy spletu sloveso i z Duolingo B1 levelu. Nebo nad tím dlouze přemýšlím.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: Mě baví i slovíčka o žabácích. I ta chrestova sezóna mě pobavila. Ale já to dělám, abych si němčinu trošku osvěžila a mám radost i z toho, když si vzpomenu, jak se řekne dopadnout zloděje :D... nebo na správnou stavbu vedlejší věty (pořadí slov).
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NELLAS: DE - Ty pohádky s tim žabákem, to jsem měl krizi a i jsem to odinstaloval. Jako já potřeboval slovíčka do práce a oni na mě s pohadkama.

Ale zásadní princip pro mě je nechtít po (malých) dětech něco co nedělám no a protože jsem od dětí potřeboval aby jeli EN (nejen) v Duo, tak co se dalo dělat.

Jen je teda pro mě hrozně nepraktické, viz níže, že ty kurzy konci na B1. Nemám aspirací na více jazyků, potřebuji jen EN a DE.

EN v Duo viz níže pro mě mmnt nemá smysl, ale DE budu ještě dlouho zrychlovat a ladit i rozsahu B1 v Duo.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: Jinak teda já mám už od gymplu Mittelstufe, což by mělo být B2. Myslím, že jsem svého času mohla klidně tvrdit, že jsem cca na C1 a nekecala bych. Teď to nepoužívám, takže mi němčina hrozně upadla, ale zase nějak vím, že kdybych musela, rychle se rozmluvím.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LAUNCHER: No však říkám, že němčinu jen přeskakuju. Ale já jen někdy, když se mi chce, tak si dám přeskakovací lekci na konec. Někdy udělám blbý překlep, někdy mi ujede člen, někdy neznám slovíčko nebo mi to neuzná synonymum. Takže mi to trvá déle, ale normální lekce nedělám.
    Jako jo, mám tam i pohádky, princezny, zábaly, krále a prince bojující s medvědy. A taky snad celou Karkulku. Ale ti cajti se mi taky furt opakují. A taky žádosti o pracovní povolení a pád Berlínské zdi :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Dojedu ještě tu sekci opakování a dojdu for lols and giggles na Goethe a zkusím test na B1. Myslím že zajimavá zkouška, jestli to Duo reálně funguje.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LAUNCHER: Tak ta moje hraje spíš Roblox, jinak sedí 🤣
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NELLAS: Každá unit má jedno nebo dvě témata konverzace. Která je napsáno u té unit.

Konkrétně němčinu mám projetou celou bez přeskakování, takže lupiče mohu potvrdit i empiricky. Unit jsem dělal něco pod týden, takže max dva týdny (aktuální, opakování minulé unit), pokud nepočítám občasné náhodné připomenutí.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    QUANTI: Haha, tak to by na místní sedělo. Tady druháci a třeťáci okolo furt řeší, kdo si koho vezme.

A jak málo jim stačí - prý: Klárka (jméno redakčně změněno) hraje Minecraft, ráda kouká na Wednesday, sbírá jedničky a jde jí EN. Takhle se tu prý pozná wife material.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já teda teď v němčině pár týdnů až měsíců opakuju i konverzaci s policisty. Kdo koho s čím přepadl, koho chytili a odhalili, jak vypadal zločinec a podobně.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LAUNCHER: Dětská témata?? Moji páťačce tam furt skáčou věty o tom, kdo je čí manžel a přítel :D
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    VIDA: :D nade mnou už asi zlomila hůl, když jsem duolingo teď kvůli tý mámě po půl roce otevřela, viny zkoušela vzbudit jen asi čtyři dny, než to zklamaně vzdala. To už mi na shaming přijde promakanější tindr (kde jsem schovaná, neaktivní, a nesmazala jsem ho zatim jen proto, že jednou dvakrát za rok si potřebuju připomenout, že žít jen s kočkou je fakt výhra), ten mi pravidelně - a dycky ve chvíli, kdy například odkládám daňové přiznání - píše, že jsem "master of procrastination" a že tim se nikdy nikam nedostanu:D A ten to teda nevzdává ani po roce. (konec slutího osobního okénka, pardon, už budu přispívat jen až se někdy odhodlám zas sovu krmit:))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Ale abych jen nehejtil, CZ - EN jede můj druhák a pro tuhle cílovku je to super. Pak tomu i sluší ta dětská témata.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    VIDA: mě ta sova ráno fakt nasrala, a už je to marný : D

se budu raději učit na filmech s titulkama, na hudebních textech a tak

ale sovu vám přeju! ; )
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    CROSS: ja to nemyslel konkretne na tebe, spis tak obecne, az se budu necemu divit, tak ted uz vim aspon cemu. .)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Moc mě zklamala Intermediate English. Nejspíš to opět končí jen B1. Takže jsem to proletěl přes závěrečné testy sekcí a hotovo. Herdek ale. Přitom Duolingo English Test tvrdí, že umí testovat až do C2. Však do práce chtějí všude alespoň B2, pokud možno C1. Přidat lekce pls, však EN - EN to nemusí být tak složité, jako podporovat X různých jazyků.

CROSS
    CROSS --- ---
    KOZLIKK: tak jako já si tim ten jazyk pořád procvičuju, že jo, hrát to vysloveně jen na body smysl nemá
    VIDA
    VIDA --- ---
    HRAFNAIN: Asi sem někde zaklikla, že sem mluvčí čj a přepíná se mi to do aj, když se du učit třeba francouzštinu.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    ELISEBBAH: CROSS: E42: chapu, takze tam jednoduse existuji praktiky pro exploit a grind, no tak tohle jsem nedelal ani u her, kde by mi to davalo vetsi smysl. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam