• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUANTI: Šlo by dát screenshot? Pokud možno z Listen? Menší display neznamená nutně menší písmo - může být stejně velké jako na větším, pokud byl programátor líný.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (ale dítě má nějaký starý SE a tam je DL v pohodě, jakože občas za ni dělám lekce, když nemůže, a problémy s velikostí textu nepozoruju, abych se teda vrátila aspoň částečně k tématu)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jako je to OT, ale já bych iPhone taky nechtěla :D když se na tom něco snažím udělat u muže, bere mě čert
    CADDY
    CADDY --- ---
    FRK_R23: to jsme, ale je to pravda...maloco me dokaze vytocit tak, jako boje s iPhonem a jeho "logika" :-D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    CADDY: Možná si zajdi na terapii, jestli tě používání smartphone nutí k agresivitě. Zdravě to nevypadá.

Ale to jsme OT :)
    CADDY
    CADDY --- ---
    LAUNCHER: swiftkey... sice je to kvuli applu stejne o tretinu osekany a podelany, ale furt aspon pouzitelny... ale i tak bych to rozcakl o zed, muset to pouzivat jako hlavni telefon, nastesti ten sluzebni tolik nemusim :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    FRK_R23: Ha! Gboard na iOS? Když jsem to zkoušel, tak to ještě nebylo. To by mohlo pořešit můj problém. Budu muset vyzkoumat, jak nějakou pohodlnou cestou dat iPhone další šanci. Diky 👍
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LAUNCHER: Gboard se docela chytá (cz-en-esp)
    CROSS
    CROSS --- ---
    LAUNCHER: Tak hlavně iOS má problémy poznat, jakým jazykem zrovna píšu. (Mac OS totéž, ani podle momentálně aktivní klávesnice to nepozná.)

Na druhou stranu Duolingo si dynamicky přepíná klávesnice třeba mezi angličtinou a francouzštinou i v rámci jednoho cvičení.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LAUNCHER: Snadná kontrola pravopisu v Duolingu na iPhonu mi také docela chybí (na Androidu si mohu vybrat doplnění slova). On to není ve skutečnosti problém iPhonu, ale Duolinga, že to ve verzi pro iPhone neumí/nedělá.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    NELDE: K mému šoku iPhone neumí kontrolu pravopisu pro 3 jazyky naráz. Myšleno bez přepínání. Apple má nějaké omezení na velikost klávesnice v RAM.

No já potřebuji EN + CZ + DE. Takže pro nějaké aktivní polygloty to úplně není.

* Pls jestli se tohle vyřešilo, dejte mi vědět, nebránil bych se to zkusit znovu, jinak se mi tam dost věcí líbilo - např Apple Watch Ultra 2 (nefungují s Androidem a Samsung Watch 5 Pro mám, ale pro mé účely o dost horší).
    NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Myslel jsem, že na něj přejdu, protože můj stávající je pomalý, ale přeci kvůli tomu nepřijdu o zábavu. To není moje vina, že jsem postaven před výběr iPhone nebo Duolingo. A neříkám, že si vyberu Duolingo.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Vybírat si telefon podle aplikace Duolingo - tomu řikám srdcař :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    RUTHLESS: Mám brýle na čtení, ale fakt si nebudu pořizovat silnější jenom na Duolingo in iPhone, to asi raději nechám Android. Nebo neprodloužím placenou verzi.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELDE: hele no offence, ale t osi zajdi na ocni :D todle je fakt uplne v klidu citelne. I ty mrnavy, stava se mi, ze mam nekdy i 4 radky slovicek a nikdy jsem nemel problem, ze bych to nevidel. Iphone 14 pro a predtim XR, zadny obri padla.

TUILE: co myslis? musis psat konkrétně, davaji to postupne, vetsina z nas netusi o cem mluvis :-)
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Když jsem si v neděli vybírala, tak jsem tě v možnostech neviděla. Já teda nemám rodinu, takže když zůstanu na ocet, tak zůstanu na ocet úplně :D
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: Kdyby byla na světě spravedlnost, dostal bych dnes večer hned další 🍽️ a nemusel bych čekat zase celý dlouhý týden. Nebo by mě mohli posílat na pomoc disfukčním friends quest párům👨‍⚕️🧐
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    QUANTI: * Měl 👨‍🏫🇩🇪🦉

QUANTI
    QUANTI --- ---
    TUILE: To už se mi myslím taky jednou stalo, prostě jsem tam nebyla na výběr a mě si taky nikdo nevybral...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRISSIE: Já si stěžovala na svůj! 😆 On má 35 perfektních.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam