• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    rozbalit záhlaví
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    JENDULUS: já napnutě čekám na romštinu ale tam to ještě dlouho nevidím. Hlavně že tam je High valyrian :D
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    ATOMINATOR: Za mě naprosto zbytečné kurzy, možná dobré pro amíky, nevím. Raději kdyby mířili energii někam jinam. Už 10 let čekám na thajštinu a pořád nic. Přitom ENG pro Thajce dávno mají a spustu dalších obskurních jazyků (třeba češtinu ;) a na fóru je po tom také celkem poptávka.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ta matematika je tak do konce 3. třídy, takže ta mě přestala bavit rychle. Hudbě ještě dám trochu šanci.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Akože hej, keď som nemala jeden týždeň náladu na precvičovanie slovíčok, tak som si pár lekcií spravila alebo popreskakovala, ale za mňa je to na palec dolu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Jojo, je to take divne.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Mne to bralo, ale tie kurzy mi prídu hrozne zbytočné a nevhodné :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak beriem spat. Klasicka chyba, kedy to nefunguje ani normalne. 🙄
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    ATOMINATOR: Vyzera to, ze sa mi tam nepocita dvojnasobok bodov.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    ATOMINATOR: zkousel jsem to asi pred rokem. Hudbu teda ne, na to jsem ulne mimo. Matiku jsem pouzival na zachranu streaku. Je to desne easy. Ztim teda :D logaritmy jsme tam nedelal. Nebo napriklad rezy teles (coz by me bavilo)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATOMINATOR: Nedávno jsem si všimla, nějak jsem to nakousla a nedoporučuju.
    Matematika je taková divná a třeba to chce, abys vybral, kolik je 5x5 a v pravém sloupečku máš počet čtverečků. Ale třeba jsem nedojela dost daleko.

Co se hudby týče, jedná se o výuku, která nota je na které klavírové klávese. Plus jsou tam pak cvičení, abys přesně ťukal do rytmu, ale zároveň to nehodnotí délku ťuknuté noty a tak vůbec... přijde mi to dost divné a nanic.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Co říkáte na kurz matematiky a hudby? (Už ho mám i na androidu, takže předpokládám, že ho teď mají všichni.)
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    Narazil jsem po čase na chybu v aplikaci. Ve cvičení na slovíčka bylo v levém sloupci dvakrát "to return" a v pravém "devolver" a "regresar". Když jsem označil první "to return" a k tomu naproti "devolver", sova mě pokárala za chybu, protože k tomu přece patří "regresar". Ještě několikrát během cvičení se obdobná situace opakovala.

Měl jsem za to, že podobné školácké chyby jako nemožnost vybrat libovolný z více shodných překladů už programátoři za tu dobu odladili…
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    E42: ano, je to přesně tak...jen pro nás začátečníky si to dovedu představit jednoznačnější :-)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Taky to ve francouzstine obcas neslysim, a to jsem ji v duolingu trikrat dokoncil a pred x lety udelal dvoje statnice. Pravda, zas tolik ji nepouzivam, ale stejne se clovek sekne, pokud v zemi nezije.
    E42
    E42 --- ---
    SUCHRE: To myslím úplně nesedí. Pokud tedy slyším dobře, varianty jsou "voy" a "hoy", tedy první s méně znělým V [voj] a druhé úplně bez konsonanty [oj].
    CROSS
    CROSS --- ---
    Na téma výslovnosti jsem tu už myslim psal, že ke konci kurzu ruštiny tam je pár hodně divnejch věcí (někde i chybí skloňování jestli si dobře pamatuju, takže to sice vyslovujou dobře, ale pro nesprávný tvar).
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SUCHRE: no tipnul jsem to napoprvé špatně, tak pak v opakování už jsem to měl dobře, ale to nic nemění na tom, že mi to přijde jako rána pod pás :-)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    to je u romanskejch jazyku normalni. obcas je pro nas rozdil skoro neslysitelnej, ale tady jedno trochu do o a druhy do u
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Já teda občas taky nevěřím svým uším - respektive je to pro ně poněkud matoucí

Kvůli velikosti dávám radši jen odkazem
    https://nyx.cz/files/000/028/2838892_8ac77897b0ec10a7f928/original.mp4?name=Screen_Recording_20240923_121848_Duolingo.mp4
    TRIX_XIRT
    TRIX_XIRT --- ---
    Některá rána nevěřím svým uším.

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Každou blbost si ukládám a tady bezmyšlenkovitě kliknu na "dál". Aspoň jsem to našla na internetech 🤣

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam