• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELISEBBAH: Hudební sluch mám, ale tohle je tak blbě orientované jen na klavír a zároveň tě to hrát na klavír vůbec nenaučí... ale já noty umím, dokonce je dovedu identifikovat na klaviatuře. Akorát mi to přijde jako promarněná příležitost, mohli tam fakt dát spíš něco z teorie, nějaké intervaly, akordy, stupnice, víc se zaměřit na délku not a tak.
    ELISEBBAH
    ELISEBBAH --- ---
    NELLAS: tohle info me nadchlo, dokud jsem se nedocetla, ze to je jen v duolingu max, ktery je fakt neuveritelne predrazeny.

Jinak ja osobne jsem z ty hudby nadsena. Hudebni sluch mam a kdysi jsem umela precist i par not, takze mam radost, ze se je ted muzu zase naucit.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Duolingo’s Video Call Offers Realistic Conversation Practice
    https://blog.duolingo.com/video-call/
    TUILE
    TUILE --- ---
    a nebo to ted musi zaplatit.
    a nebo bude dalsi porce kachny az za tejden.
    a nebo se tam po cely kachne uz nevejde rizek!
    duvodu proc bejt po kachne smutnej muze bejt vic...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: Pokud není Tuile, tak ji očividně tlačí žaludek.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    NELLAS: tak jestli dela telo na plavkovou sezonu, tak je pravda, ze by ji mohla takova vec trochu rozhodit sandal :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    RUTHLESS: Tohle je (tuším) Lily. To je takový věčně načuřený puberťák, kterého prudí úplně všechno.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    MAR_TINA: proc je tak smutna? ja bych byl nadsenej!
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: mně se moc líbí. Na dovolené tě klidně zastoupím.
    TUILE
    TUILE --- ---
    MAR_TINA: libi se mi, ze nepouzivaj osobni zajmena, ale podle koncovky poznas osobu (stejne jako v cestine), ale do ty gramatiky fakt pronikam velmi tezko a alfabeta tomu fakt nepridava.
    rectina me nebavi, ale moc nevim, jakej jinej jazyk ted jet, pac zadnou jinou dovcu naplanovanou nemam, abych se naucila objednat si kafe.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: jo, trefilas. Ty samohlasky, to je něco
    TUILE
    TUILE --- ---
    tró mia olókliri pápia?

ta alfabeta je sileny pismo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Kde je TUILE?

GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    JENDULUS: já napnutě čekám na romštinu ale tam to ještě dlouho nevidím. Hlavně že tam je High valyrian :D
    JENDULUS
    JENDULUS --- ---
    ATOMINATOR: Za mě naprosto zbytečné kurzy, možná dobré pro amíky, nevím. Raději kdyby mířili energii někam jinam. Už 10 let čekám na thajštinu a pořád nic. Přitom ENG pro Thajce dávno mají a spustu dalších obskurních jazyků (třeba češtinu ;) a na fóru je po tom také celkem poptávka.
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    Ta matematika je tak do konce 3. třídy, takže ta mě přestala bavit rychle. Hudbě ještě dám trochu šanci.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Akože hej, keď som nemala jeden týždeň náladu na precvičovanie slovíčok, tak som si pár lekcií spravila alebo popreskakovala, ale za mňa je to na palec dolu.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Jojo, je to take divne.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SHARKIE: Mne to bralo, ale tie kurzy mi prídu hrozne zbytočné a nevhodné :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak beriem spat. Klasicka chyba, kedy to nefunguje ani normalne. 🙄
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam