• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: to já mám už měsíce a bývá tam hodně moc těch gems. Docela motivační :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Problém ne. Ale podívej se úplně dolů :))
    Večer to zkusím dohrát až tam, když se mi bude chtít...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: co tohle? kde je problém?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tohle se mi ráno ukázalo.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LIA09: dik za info. Nejdřív to vypadalo, že si můžu triple vybrat kdy budu chtít, jakkmle jsem ale otevřel první lekci, tak se mi automaticky aktivoval

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: tak to máme s nemčinou podobně, naštěstí jsem měla jen 4 roky a pak nějaké spolubydlící.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Ja som mala rozumnejsie ucenie az na vyske, ale stejne mi najviac dali az hodiny serialov v originali na koleji. Ale aj u toho sa na mna ta anglictia lepila fakt pomaly. Spanielcina ide nejak sama od seba. Ale jako nestazujem si, je to celkom prijemne. :)

Taka nemcina ma trapila uz od 3. triedy na zakladke, celkovo vlastne 10 rokov na skolach, k tomu par rokov u babicky a neviem z nej prakticky nic. A este som na nu vyslovene alergicka, len sa k nej priblizim.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: jo, taky se hlásím k levým :)

Ale může tam být i efekt blok učení se jazyků z češtiny. Všechno, co jsem absolvovala v našem školním systému bylo dementní technikou učení se jazyků "článek, slovíčka, výklad gramatiky, cvičení, vyzkoušet, jedeme na další".
    Krom dvou let angličtiny na gymplu s osvícenou paní Lindnerovou, nejskvělejší učitelkou, co se v devedasátkách jela školit do Dánska a přivezla boží styl výuky. To mi naštěstí dalo základ pro zvládnutí angličtiny nasáváním z okolí a pak už to šlo.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Je pravda, ze ja som bola na jazyky vzdy uplne lava a jak som sa zacala ucit spanielcinu z anglictiny, tak mi to slo az nezvyklo moc lahko. Nieco na tom asi bude. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MAR_TINA: ruština-angličtina rozhodně chrání před false friends, které by v češtině hrozilo (proč je válka mírová a proč jsme zabili sešit? :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: mně se stejně cizí jazyky lépe učí z angličtiny, nevím proč. Od té doby, co jsem se nějaký cizí jazyk učila prvně z angličtiny, se mi otevřel svět, že mi to jde a že chápu.
    Netuším proč. I skloňovací jazyky jako je ruština.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LIA09: dik za info, budu rano na pozoru :-D
    LIA09
    LIA09 --- ---
    LORD_DE_SEIS: Včera se mi to taky stalo, do rána jsem na to zapomněla a aktivoval se hned, jak jsem si začala dělat lekci, že tam jednu šoupnu před devátou na boost z questu. Se splněnými questy se to ještě prodloužilo, tak těch lekcí bylo nakonec asi 6, nech si utéct trojnásobek, že.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Tak to už je ale vážně drzost IMHO
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    FISHIE: ovšem co je zajímavé je, že se přesunul do obchodu, takže předpokládám, že ho zejtra, až budu chtít, jen odkliknu

FISHIE
    FISHIE --- ---
    LORD_DE_SEIS: včera se mi to stalo poprvé a byla jsem z toho v tu chvíli v rozpacích
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Ted jsem dodělal třetí quest a prej si mam přijít pro triple později

QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Lepší než ten strašnej sopel tenkrát...
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Asi tím chtějí naznačit, že to zas mají nějaké porouchané :-)

NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: Děkuju za potvrzení, že nejsem rozhozená zbytečně :D
    Já nějaký základ ruštiny měla právě asi ze 3 nebo 4 semestrů na vysoké, tak některé věci mi neseděly na to, co jsem si chabě vybavovala, navíc mi přijde, že někdy to tam je správně a jindy špatně... možná časem zase otevřu svou starou Radugu, až nějak dojedu ten Duolingo kurz :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: to ti nepřijde, to tak je, a dost mě to dráždí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam