• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    CROSS
    CROSS --- ---
    LORD_DE_SEIS: u nás jsem zlomil odpor už v úterý.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    KUHL: základ je, se připojovat až v pondělí večer, ale ani to neni žádná jistota, že nepotkáš magora, kterej udělá 40k
    KUHL
    KUHL --- ---
    LORD_DE_SEIS: v naší by jsi byl 4, s 5000 mankem na třetího. Na bednu jsem to teď ani nezkoušel.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: Má..goooor! :D
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Vypadá to nadějně

KUHL
    KUHL --- ---
    SHARKIE: děkuji za pomoc. Zkoušel jsem, nepomohlo..
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    KUHL: Sem tam na to pomoze zabit a pustit znovu apku
    KUHL
    KUHL --- ---
    Tak teď mi úplně zmizel a nenacetl se tripl, a nenacetla se ani další odměna za denní úkol. Do frasa!
    KUHL
    KUHL --- ---
    NELLAS: čím dřív tam budes, tím bude vic diamantů. Ale není to úplně pravidelný, spis podle toho, jak se sova vyspí :))
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: je tam třeba 60 - 90 diamantíků.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Pro mě je to poprvé :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: to já mám už měsíce a bývá tam hodně moc těch gems. Docela motivační :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    MAR_TINA: Problém ne. Ale podívej se úplně dolů :))
    Večer to zkusím dohrát až tam, když se mi bude chtít...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    NELLAS: co tohle? kde je problém?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Tohle se mi ráno ukázalo.

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    LIA09: dik za info. Nejdřív to vypadalo, že si můžu triple vybrat kdy budu chtít, jakkmle jsem ale otevřel první lekci, tak se mi automaticky aktivoval

MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: tak to máme s nemčinou podobně, naštěstí jsem měla jen 4 roky a pak nějaké spolubydlící.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Ja som mala rozumnejsie ucenie az na vyske, ale stejne mi najviac dali az hodiny serialov v originali na koleji. Ale aj u toho sa na mna ta anglictia lepila fakt pomaly. Spanielcina ide nejak sama od seba. Ale jako nestazujem si, je to celkom prijemne. :)

Taka nemcina ma trapila uz od 3. triedy na zakladke, celkovo vlastne 10 rokov na skolach, k tomu par rokov u babicky a neviem z nej prakticky nic. A este som na nu vyslovene alergicka, len sa k nej priblizim.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: jo, taky se hlásím k levým :)

Ale může tam být i efekt blok učení se jazyků z češtiny. Všechno, co jsem absolvovala v našem školním systému bylo dementní technikou učení se jazyků "článek, slovíčka, výklad gramatiky, cvičení, vyzkoušet, jedeme na další".
    Krom dvou let angličtiny na gymplu s osvícenou paní Lindnerovou, nejskvělejší učitelkou, co se v devedasátkách jela školit do Dánska a přivezla boží styl výuky. To mi naštěstí dalo základ pro zvládnutí angličtiny nasáváním z okolí a pak už to šlo.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Je pravda, ze ja som bola na jazyky vzdy uplne lava a jak som sa zacala ucit spanielcinu z anglictiny, tak mi to slo az nezvyklo moc lahko. Nieco na tom asi bude. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam