• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Ještě že tyhle widgety nemám :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Jinak po desáté se už sova zlobí fakt mocně :D

QUANTI
    QUANTI --- ---
    VIDA: Já v půl jedenácté 😁 příště zkusím vydržet do půl dvanácté 🤭
    VIDA
    VIDA --- ---
    CROSS: Začala sem včera kolem jedenáctý. Dneska se zdráhám začít učit, abych nevypadala jako Hujerová.

CROSS
    CROSS --- ---
    NELLAS: 18k jsem nedal snad nikdy, spíš tak kolem deseti, za poslední týden šest.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    CROSS: To tak sedí na tvoje týdenní průměry, ne?
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CROSS: U nás má lídr 1151. Konečně snad trocha klidu 😅
    CROSS
    CROSS --- ---
    V mojí skupině má první teď ráno 5700, a koukám týdenní skóre 18k. A taky jsem začal včera večer někdy ve čtvrt na deset.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: To se mi přesně stalo minulej tejden
    TUILE
    TUILE --- ---
    zapla sem to kolem paty. a koukam, ze uz me nekdo vytlacil z prvniho mista

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Jsem čekal, že když to zapnu v 21:30 v pondělí, že to bude poklidný... :-/

GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    Já začala dělat němčinu. Učila jsem se jí na vysoký, mám z ní nějaký Basic zkoušky. Potrebuju si ji oživit, protože doufám že nastoupim na doktorát a myslím, že tam po mě chtějí zkoušku, možná dokonce prezentaci. Což bych nerada. Nebude to jediná příprava, ofc, mám v plánu si zaplatit online kurz v Goethe, ale vidím to jako oživení znalosti a slovíček zábavnou a motivující formou, protože bez tohohle bych spadla na kurz A1.b a to mi přijde marnost.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Ble, takhle vypadá spodek naší tabulky. Právě jsem dojela poslední lekcí s triplem, jsem těsně 16. s 3166 a doufám.

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATOMINATOR: Aha, to sem ani netušil, že to tak fakt má bejt :⁠-⁠)
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    SALVATOR: Jo, to mám blbě. .)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    ATOMINATOR: Zajímavý, u toho číslování bych čekal spíš závorku zleva: (1, (2, (3...
    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    MAR_TINA: Mě nedávno potěšilo, že moje ručně psané hebrejské písmo už začíná vypadat celkem čitelně (alespoň pro mě) a alespoň trochu uspořádaně. Kdyby si to někdo překládal, tak je to jen takový domácí úkol. :)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    Tyjo, dělala jsem asi čtvrt hodiny lekce odpoledne, teď jsem si udělala ještě jednu večer kvůli noční truhle a o pět minut později mi přijde nudge z friends streaku?! Nějak jim to blbne.

Jo a už asi třikrát se mi stalo, že jsem udělala chybu (i dvě) a přesto mi to hlásilo perfect lesson…
    VIDA
    VIDA --- ---
    OOHN: Ad donucovací prostředky, gamifikace a motivace. Asi se rozepíšu. Východisko: učím se ráda, ale učení se pro zábavu chci denně věnovat maximálně hodinu. Na Duolingu jsem měla letos průměr 13 minut denně, ale učím se i z jiných nástrojů a nejen jazyky.

DuoCards - zkusila sem na rok. Sympatický systém zaměřený na slovíčka a jejich výslovnost. K udržení streaku bylo potřeba každý den aspoň pět minut a protože Duolingo mám jako primární appku, částo sem streak ztratila. Z jejich nabídky slovíček sem si moc nevybrala, ale mohla sem si tam doplňovat svoje. Jenže na to můžu používat bezplatnou aplikaci Anki. Takže motivace moc velká nebyla. Žádný velký pruzení, ale taky nic moc odměny.

ELSA - výslovnost. Pořád baví. Nijak extra neprudí. Když se neučím, ztratim streak a basta. Ten navíc je schovanej, takže ani nevim, kolik teď mám. K jeho udržení je potřeba jen jedna lekce denně. Hlavní motivací sou pokroky. I s ne úplně skvělým sluchem si uvědomuju rozdíly ve výslovnosti svojí a očekávané a pomalu se zlepšuju.
    Je tam systém lig jako v Duolingu. Už sem se dostala do nejvyšší, ale zase sem padla o dvě níž. Přece jen je to pro mě sekundární appka na učení, takže sova má přednost.
    Nemaj žádný triply a pod., ale je tam zase vidět, v jakých oblastech se zlepšuju. Jsou tam nějaký achievementy, ale schovaný a moc je nepropagujou. Nemám tam žádný kamarády (to zní strašně), takže nevím, jak funguje gamifikace s nima.

Mimo Duolinga sem léta používala Memrise. Asi sem byla i jedna z prvních a mám lifetime PRO membership. Prošla sem s nima různýma fázema vývoje, pokusů, omylů až to před časem dokurvili tak, že sem to vypla a vrátila sem se k tomu až nedávno, kdy to zas vypadá relativně stabilně. Tam sem měla tři pobídky. 1. Bavilo mě koukat na videa. Na začátku tam byli lidi z ulice a byla to fakt sranda. Dávala sem to školeních k dobrýmu jako příklad, jak motivovat k učení. 2. Viděla sem pokroky. Jak se posunuju v lekcích, věty sou komplikovanější a já se zlepšuju. 3. Dalo se tam posunovat do nových levlů podle bodů. Zavedli sice takovýho úchylnýho maskota, proti kterýmu se komunita bouřila, ale šlo to. Bohužel mezi levly byl potřeba dvojnásobný počet bodů k přechodu vejš, takže sem jednoho dne zjistila, že abych se dostala do dalšího levelu, musim hrát/učit se každej den další tři roky. Takže tahle motivace odpadla a se zkurvenim sem to opustila.

Appky mám ráda. Před spoustou let sem FCE a CAE udělala hlavně díky appce Mnemosyne, kam sem si dávala slovíčka a věty z učebnic a ze seriálů.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    QUANTI: asi na tebe počkám a budu jen opakovat :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam