• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NELDE: to nedokážu posoudit. Potřeboval bych odjet nějakých končin do Jizni Ameriky, kde neumí anglicky, aby mě to donutilo nepřejít do angličtiny.
    E42
    E42 --- ---
    LORD_DE_SEIS: Moje zkušenost je teda jiná. Na Tenerife jsem teď myslím angličtinu skoro nevytahoval, a to ji mám samozřejmě o flotilu parníků lepší. A španělštinu mám taky prakticky výhradně jen z Duolinga.
    VANEK
    VANEK --- ---
    teď jsem viděl reklamu “Like Duolingo, but for logic”. no nevim…
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já jsem se po dvou letech s duo ruštinou přistihla u toho, že své vlastní české dceři nadávám rusky!
    ale čeština holt nemá tak dokonalé slovo, jako je почемучка (ten, kdo se neustále ptá proč) :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Takže úroveň (3+roky s Duo) letého dítěte?
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    Tak jsem ve Španělsku... po letech trénování španělštiny pouze na Duolingu jsem byl zvědavej, jak na tom budu...
    Přečtu nápisy, pozdravim, objednám si bez poťíží...ale to je tak asi všechno :-)
    Pokud mám čas si to promyslet, tak něco řeknu (třeba jako když jsem ve frontě přemejšlel jak se zeptal u kasy, zda-li můžu platit platební kartou - jasně, ptal jsem se spíš protože jsem to chtěl zkusit - měl jsem hotovost a dokonce jsem viděl i terminál u kasy, ale tak musel jsem se zeptat, že jo :-D )
    Pokud však potřebuju řešit něco složitějšího, automaticky přecházím do angličtiny, aniž bych to nějak ovládal - ta potřeba se v tu chvíli domluvit je důležitější, než si něco zkoušet.

Je to samozřejmě tím, že v duolingu se konverzace netrénují, ale i tak jsem rád za těch pár drobností (dneska jsem třeba v recepci řešil, že bych potřeboval vyměnit mince, které automat nechtěl vzít a podařilo se :-)

Konec OT okénka - jen jsem se chtěl podělit o dojmy z několikaletého trénování se sovou :-)
    HELIUM
    HELIUM --- ---
    no, me cislovky u norstiny proste nedava. zkousel jsem to horem dolem, ale jak je ve vete cilso, tak ho nepozna
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Asi jsem přirozený talent :D
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: Zvláštní, mně to japonštinu bere i s plnou pusou.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NELLAS: já se nepletu, fakt tady stížnost byla :-)
    [MACSKA @ Duolingo]
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Však proto to zmiňuju - že myslím, že si plete ruštinu a japonštinu :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NELLAS: ruština a číslovky jsou známej bug :-(
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    LORD_DE_SEIS: Japonštinu mi to bere, ale u ruštiny to třeba odmítá brát číslovky.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELDE: Jojo, však jsem to psala, že na to spoléhám, ale baví mě to míň než lekce.
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NELDE: jak u kterého jazyku (u španělštiny určitě, ale vim, že si tady někdo stěžoval třeba na japonštinu, že to nedává i když se snaží sebevic)
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUANTI: Hmm, když dáš speak cvičení, tak tam je 100% skoro vždy.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Říkám, jak komu :))
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    QUANTI: ano, ubyde ti 20 diamantů, ale to je pořád v kategorii "nic to nestojí" ;-)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LORD_DE_SEIS: Stojí to diamanty, ne? Jakože já jich mám dost, ale třeba děti to občas docela vysává...
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    QUANTI: tak já to hraju tak různě, jak mám náladu a čas - taky se mi stane, že se ráno naboostuju triplem, noční sovou, prvnim druhym questem, mám hodinu triple a přijde šéf, že je potřeba něco řešit nebo někam dojet nebo tak něco :-)

Taky to reálně málokdy "využiju" ale tak nic to nestojí, tak to posílám :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam