• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORDuolingo
    Prostě Duolingo. Perly, "užitečné" fráze k pobavení, otázky, snad i odpovědi, prostor pro navázání kontaktu, tipy, triky...

kontakty:

trissie - Lucie (trissieCZ)
    kasumi - kasumisha
    nellas - Nellas (Nellas_)
    quanti - Jana (Quanti)
    sargo - Daioni
    elsinor - Petra (shilohova)
    salvator - Salvator84
    vida - lucy (lucy_new)
    elisebbah - Eli (elielib)
    kazuo_kiriyama - Steppenwolf (Karel59867)
    macska - macska
    cross - cross (vonkreuz)
    caddy - Caddy (Caddy0257)
    gegi - Anna (anvduo)
    moirain - Trirain
    atominator - Nator Atomi (natoratomi)
    francine - Kuukkeli
    troglodyt - Alenash (alenash8)
    indian - Exit:code (ibt23sec5)
    ruthless - Petr1369
    cubeek - aaaaaaabaaacaaad
    aprilmouse - Aprilmouse
    b3da - b3daa
    aether - Aetherix
    hoezo - hoezo (hoezo1)
    proste_lo - Proste_lo
    sheala - ShealaCz
    kral_karel_iv - herbart.j.f.
    s_v_e_t_y_l_k_o - PetuleKudrata
    genevieve - AnnaGenevieve17
    sharkie - Sharkie (Trusttuli)
    durdin - durdin
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TUILE, NELLAS: ruské číslovky, to byl absolutní mor. To prostě nešlo vyslovit tak, aby to appka vzala, a přitom jinde v ruštině mi to klidně uznalo i úplně jiné slovo (typu sabaka místo charošije, jako fakt úplně blbě).
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TUILE: Ten problem jsem měla v ruštině.
    TUILE
    TUILE --- ---
    mne to nebere cislovky. at se snazim jak chci, tak v zadnym jazyce, kterej sem zatim zkousela, sem nebyla schopna rict spravne cislovku. imho tam musi mit nakou chybu, pac ty ostatni slova prznim uplne stejne.
    CADDY
    CADDY --- ---
    QUANTI: ahaa... ja mam jen zmatek v tech anglickych nazvech, spatne jsem si to sparoval :)

Ja taky mam moznost mluvit jen tak v pulce pripadu, ale co me u tohto stve vic, ze se u nekterych slov muzu snazit, jak chci, ale proste mi nerozumi..zejmena ta jednoslabicna... ale ve slovickach to mam zatim furt normlane postaru :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    TUILE: řecký pexeso mě ba :)
    TUILE
    TUILE --- ---
    QUANTI: ahaaa, my s jazykama, kterejm se nikdo nevenuje, mame stale pexeso :)

QUANTI
    QUANTI --- ---
    CADDY: V sekci Words bylo dřív takový to, že musíš přiřadit slovo a překlad, nebo audio a překlad, ve stylu Match Madness. Teď je to jako Flashcard frenzy, tj. že vidíš jedno slovíčko ve zdrojovém jazyce a musíš ho vyslovit v tom, který se učíš. Mě to sere, protože podobně jako Aether jsem ne vždycky v situaci, kdy můžu mluvit a doteď to bylo 30 XP skoro zadarmo.
    CADDY
    CADDY --- ---
    QUANTI: asi nerozumim, mne to tak prijde celou dobu, jediny rozdil byl jen, ze u slovicek neni casovy limit a bylo prolozene audiem... nebo co se zmenilo?

Me tam spis stve, ze nekdy chteji preklad slovicka, ktere ale je vytrzene z kontextu a samostatne by ho tak clovek nikdy neprelozil...
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUANTI: na tom je nejhorší, že musíš vydedukovat, kterou formu slova chtějí v případě, že existuje více možností :( je to o něco lepší v mluvené formě, ale já 99% duolinga dělám v metru a tam je to tedy na houby :(
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Bůhů, oni (mi) změnili podobu cvičení Words - dřív se přiřazovaly slova nebo nahrávky k překladu a teď je z toho další Flashcard frenzy :((
    NELDE
    NELDE --- ---
    ELIZABETPACKARD: Tady jsi chtěla, jestli už nechceš, nabídnu to dalšímu.
    MAAJAA
    MAAJAA --- ---
    Ahoj, sháním pro kamarádku místo v rodinné skupině 😉
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Ahoj, vracím se k učení, nemáte někdo volné místo v rodince?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Presne tak :) Nellas mi potvrdila, ze moj odhad na blby preklad bol spravny.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    TRISSIE: ono to ale rata, kolko slov som povedala celkovo, co je vidiet z tej anglictiny a sedi tak nejak s tym, ked to funguje normalne a tych viet je 10. :) Ten cesky preklad je proste nezmysel,
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AETHER: Ano, to si myslím taky, dávám to tu jako referenci k té Sharkie a blbému překladu do češtiny :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    NELLAS: možná, že jsi v těch mluvících cvičeních vyslovila 24600 slov?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SHARKIE: vzhledem k tomu, že to považuje za jiné slovo dost často i jiný tvar, tak jedno sloveso se ti ve španělštině jednoduše vygeneruje 85 nových slov :-)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    NELLAS: Jo, takze to words spoken fakt blbo prelozili :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Já teda postupně dostala dvě gratulace..

LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    SHARKIE: tomu řikám hec!

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam