• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHNyx typing brigade
    IORETH
    IORETH --- ---
    RAB1T: Pošli prosím admin práva WADER23ovi a ALDARIONovi, ať se to někam pohne :).
    Pro účely závazných objednávek:
    - Velikost patche neřešíme, bude jedna, nějaká "standardní"
    - Velikost nálepek taky ne, bude jedna "větší", kterou lidi budou objednávat, a pak se zbytek poslední A2 vyplní "malými", aby byla plocha využita. Těchto malých nevíme, kolik jich budeme mít, takže navrhuju přijímat na ně objednávky, ale ne peníze a doprodat je později metodou kdo dřív objedná, ten dřív mele. Pokud by velké nálepky vyšly přesně a na malé se nedostalo místo, tak navrhuju malé oželet.
    - Cena je daná, patch 500,- Kč, nálepka 100,- Kč. Malé nálepky budeme řešit, až budeme vědět, kolik jich bude, ale počítám, že cena 50,- Kč by mohla být dobrá.

    Chtěla bych, aby si lidi mohli nejpozději zítra začít objednávat, pokud bude formulář, bude to nejlepší, pokud by to nějak drhlo, udělám zítra obyč sdílený sheet podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    WADER23: Smetymu jsem posílal predbezne hotovy objednávkový form o víkendu od té doby řeší otázky, které z toho vzešly aby se to dalo publikovat a začít závazně objednávat jako je cena, velikost…
    Vcelku mi přijde ze tu spousta lidi ví jak by se to mělo dělat jen se do toho nikomu nechce. Sám se hlásím k této skupince protože na to aktuálně nemám silu ani čas. Pokud někdo chce rad mu dam admin práva.
    WADER23
    WADER23 --- ---
    Myslim, ze dost lidi cekam na nejakej objednavkovej system. IMHO si nalepku koupi kazdej druhej, co prispiva do treti svetove. Akorat lidi cekaj, az budou jasne ceny a objednavkovej system nez vyjadri svuj zajem a tady se zase ceka, az bude jasne kolik bude zajemcu.

    Na vyjadreni predbezneho zajmu by imho stacil sdileny google docs. Ctyri sloupecky, NYX ID, pocet patch, pocet nalepek, komentar. To neni IMHO nic, co by se nedalo sdilet verejne. Naopak se lidi muzou hecovat, kdo toho koupi vice :)

    Pristup pres verejnej link kterej hodime do treti svetove, kazdej si zapise svuj radek, svuj predbeznej zajem. Verejnej link bude v rezimu suggest, takze fakticky kazdej muze udelat jen navrh sveho radku. Admin, to pak jen zkontroluje a odmackne, takhle bych to udelal, protoze se nevyhnutelne najde nejakej troll co bude zaskodnicit. Kontrola bude jednoducha, akceptuji se jen nove radky, mazani a prepisy se zamitnou.

    Jestli Vam to prijde jako dobrej napad, tak ja to klidne zalozim a budu administrovat (rad predam admin pristupy i dale). Jinak bych si vzal taky 1 patch 5 nalepek.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    já ty peníze fakt potřebuju někomu poslat paypalem. za převod na účet bych zaplatila tolik co za objednávku.
    MASAJS
    MASAJS --- ---
    1 patch, 5 nálepek. prosím.
    KOBDA
    KOBDA --- ---
    mohlo by být v záhlavý aktuální info? jako komu psát předobjednávky a předběžný ceny? děkuju
    SMETY
    SMETY --- ---
    Trochu teď zas nevím co se tady děje? Řešili jsme textil/PCC a pak velikost, tady už se rozděluje jeďte neuloveny medvěd?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nejsem úplně fanda transparentních účtů - nevidíme totiž na ně jenom my, ale i kdy kdokoli další a banky posílají dost infa na doxing…
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Přijde mi to jako dobrý nápad a jsem rád, že nám Zetor připomněl, abychom nezapomněli na manžela Iry a jeho jednotku.
    Myslím, že nejpraktičtější by bylo:
    Lidi si do nějaký deadliny závazně objednaj merch (třeba už i pošlou prachy na ten transparentní účet a může začít výroba a distribuce merche). Budeme teda mít představu, s jakou částkou můžeme počítat.
    Naši guruové co to rozjeli se můžou zeptat jak mezinárodních dobrovolců, co by jim v týhle cenový relaci nejvíc prospělo - možná to bude koupit nějaký gear v EU, možná to bude poslat peníze, protože se zrovna skládaj na nový auto, to prostě uvidíme. Bude to transparentní, bude to jednoznačný, ty peníze na to půjdou přímo z toho transparentního účtu, nikdo, kdo to organizuje, z toho nebude muset mít špatný spaní.
    Hotovo.
    Pokud by někomu pomohla sekretářka, která by něco počítala, evidovala, vyzvedávala, oběhávala, distribuovala, tak se hlásím - už jsem se něco anorganizoval a chápu, kolik hodin opruzu s tím bude a nemusí to všechno spadnout na toho jednoho člověka, co se na začátku provinil tím, že měl dobrý nápad. ;)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    GEKONZPRAHY: já se do toho montuju jen aby se to někam posunulo už.
    Trvá to déle než si u mě nechat zrekonstruovat boty. Rozhodně to nemyslím tak že bych někomu něco vyčítal..
    Jen se mi zdálo že příslušné osoby jsou už jednou nohou ve dveřích vyšivkářské dílny,...
    Takže co teď? Postup stejný jen se pošlou peníze na transparentní účet a pak se si odhlasujeme asi, co se kam pošle?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Ahoj, jsem momentálně v Albánii a podařilo se mi utopit (údajně voděodolný/vodotěsný) mobil, takže vůbec nestíhám sledovat co se děje... Tahle iniciativa jde absolutně mimo mě, dohodněte se jak uznáte za vhodné, já jsem určitě pro to, aby výtěžek šel primárně na naše chlapce a manžela IRY, a peníze pro větší transparentnost vůbec nemusí přijít ke mně, ale dají se poslat na transparentní účet Víta Samka (nebo jakýkoliv jiný ofkóz), už takhle chlapcům dva nyxáci posílali peníze přímo tam a zároveň obdrželi potvrzení o daru.

    Projevené důvěry si nesmírně vážím a věřte mi, že hlavně ze začátku jsem z toho neměl klidné spaní... ale pro klid všech zúčasastněných a větší přehlednost mi přijde Zetorova varianta šikovnější :) A rozhodně je potřeba podpořit i IRU!
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZETOR_13: můžeme udělat nějakou další vlnu výběru třeba. Třeba ty patche s jednorožcem.
    Nevím jestli to nějak rozmělňovat, nejsem odborník na vojenské technikálie ale mám pocit že čím víc se jednorázově pošle do oběhu tím kvalitnější gear může daná jednotka dostat. Asi je lepší mít (teď plácnu) kvalitní night vision rovnou než pozdě.

    #nyxtypingbrigadecaptain
    KEB
    KEB --- ---
    Ok, jeden patch, 5 nálepek, nevyjebat se pračka mohlo to být víc...
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    WAMP_ELF: Ja nezpochybuji Gekona. Napsal jsem, ze to ma byt in house. Ale pochybuji o tom, ze bude chtit delat ucetnictvi, kdo co poslal, kolik si objednal jakych kousku, co se komu ma poslat. To by resil prave transparentni ucet...
    Osobne, byl bych velmi rad, kdyby nejaka cast sla pro IRA_Palmovka, protoze podporuji underdogy. Gekon napise do fora a instantne ma na uctu desetitisice. Me se vic libi jeji model, kdy za podporu nabizi znamky (ano jsem filatelista). Vzdy kdyz jeji manzel vyrazi z fronty do mesta, nejake koupi a posle sem. Verte, ze to neni moc casto. Uz mam spolehlivejsi zdroj. Ale to mi nebrani ji stale podporovat. Uz rok nevidela manzela, ktery narukoval. Za tu dobu jsem ji trochu poznal osobne, je spolehliva, ale malo prubojna.
    Muzeme se jich napriklad zeptat, co a za kolik by potrebovali. Podle toho pak navrhnout rozdeleni financi. Ale ve chvili. kdy se zverejni oficialni vyzva, tak by to mela obsahovat.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZETOR_13: Myslím že mluvím za většinu když řeknu že tu všichni věříme panu G. a nemáme s tím problem. Doteď to takhle fungovalo, bylo to na tom založené a tak bych to i nechal.
    Posílání pomocí pro jiné organizace a skupiny se děje řekl bych individuálně a simultánně s touto ryze nyxí akcí.
    Nekomplikujme to.
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    dohanim dovolenou, objevuji nove auditko, bookuji,
    nestihl jsem ankety, tak jen ze cena zde navrzena je pro me priblizne limitni, beru to jako charitu, 5ks latkovych nasivek se suchacem za 500 a 5ks nalepek za 100 je celkem za 3k OK. Nepracujicim studentum a bezdetnym ITakum se omlouvam. ;-)
    velikost: standard na rameno, libovolny patch v libovolnem army shopu poslouzi za vzor. Spis pujde o to, aby se to tam dalo vysit. Priblizne 7,5 cm vyska na 5 sirka? Klidne 10 na 7,5, pokud to bude vyzadovat technologie. Nalepka podobne.

    Jeste bych chtel zminit navrh, ktery jsem psal (ale nepochybne zapadl), ze by patch a nalepku meli ze zisku dostat i "nasi hosi". At uz jde o Gekonovi kluky, vcetne tech penzionovanych, vzhledem k okolnostem pripadne i pozustalym, pokud dohledame kontakt, nebo manzela ID IRA_PALMOVKA a jeho spolubojovniku. Pujde o jednotky kusu, ktere se do rozpoctu 100% vejdou.

    A pak jsem se chtel zeptat, kam vlastne pujde vytezek? Nechci mirnit mistni nadseni, jen poskytnout nejakou zkusenost. Jestli ho rozdelime mezi nase stalice, pripadne posleme na darek pro putina, ucet UA ambasady nebo neco podobneho. Osobne se klonim k tem nejblizsim. Mozna se z objednavek uz da odhadnout kolik to bude. A podle toho navrhnout, co se z toho da poridit. I to by asi chtelo vcas rict. Potencialne je v tom pomerne hodne penez a sel by nekomu splnit nejaky vyjimecny sen. Minimalne by to chtelo zridit transparentni konto, jde to zdarma. Klidne se obetuji, ze to u KB zaridim, mam to pres ulici. Nejde o neduveru, jenze nejspis budou potreba penize predem, aby se zaplatila vyroba, takze zavazne na objednavky. Pripadne tam nejaky darce muze poslat do zacatku castku, ktera se mu postupne vrati... Lide z toho vseobecne mivaji lepsi pocit, ze vi, co se s jejich penezi deje.
    SMETY
    SMETY --- ---
    IORETH: vyřešeno
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    IORETH: Rád vezmu obojí, PVC i textil.

    IORETH: Teď se už dělají a nosí rozměry a tvary snad úplně jakékoli. :D IMHO je konzervativní třeba obdélník 7,5x5 cm (3x2 palce), to je ten standardní rozměr vlaječky.
    IORETH
    IORETH --- ---

    Materiál patche preferuju:

    61 hlasy od 61 respondentů
    • 9.8% / 6 hlasů
    • 47.5% / 29 hlasů
    • 42.6% / 26 hlasů
    IORETH
    IORETH --- ---
    SMETY: Myslím, že anketa tady bude stačit, tu minulou kliklo 73 lidí... To je jako vzorek docela cajk..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam