• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHNyx typing brigade
    Platby spuštěny

Plaťte prosím na stejný účet jako loni:
    Číslo účtu: 670100-2203936772/6210 (mBank)
    Zpráva pro příjemce: Nyx_Vaše nyxí id, např. Nyx_Ioreth

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1POACG_xsHKdkyTVGqh5zF-uEZwiAfE0dFeQQZmcEhNs/edit?usp=sharing

QR kód:

rozbalit záhlaví
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    BANKABANATA: to by bylo skvělé. Já bych to asi taky byla schopná koupit, ale čistě dle instrukcí, takže to ráda přenechám někomu sofistikovanějšímu
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IORETH: Ok, pokud se do toho nechce někomu jinému, zkusím se toho chopit. Možná se to nakonec povede i bez dph.
    IORETH
    IORETH --- ---
    BANKABANATA: Já v tom budu úplně nevinně :-). Pošlu odhlasované peníze tomu, kdo ho koupí. Budu ráda, pokud ten člověk bude vědět, co dělá, případně bude mít velmi podrobné instrukce. Ale já ho kupovat nechci.
    SATAI
    SATAI --- ---
    PRAASHEK: Jesenka byla?
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IRA_PALMOVKA: Mohla bys, prosím, ještě zjistit, jestli se má dron aktivovat v ČR, nebo je to jedno?
    A pak teda otázka, kdo drona reálně koupí - tady bych poprosil o názor IORETH.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SATAI: polívčička byla?
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    Tak zatím mám info k tomu, jak to bude s dronem probíhat na Ukrajině. Až ho Vláďa dostane do ruky, odešle ho na velitelství, kde si ho zaregistrují a "modifikují" pro potřeby ZSU a a zpátky mu ho nejspíš přiveze rovnou instruktor, takže i ta instruktáž by k tomu měla proběhnout.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BANKABANATA: to zní jako hodně Jesenky a PePoa. Nebo nějaké náhradní díly?
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    DJI Telink fibreglass překvapil, Mavic 3T se třemi bateriemi navíc a nabíjecím hubem (a Care na 1 rok - dvě výměny) nabízí za 133 081 včetně DPH. Kdyby to někdo uměl koupit s odpočtem DPH, tak je to za 109 984.
    Uvidíme, jak Dronpro.
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    Tak jsem obvolal Dropro i DJI Telink, zatím jen standardní cestou. Uvidíme, jakou dají nabídku, případně si s nimi ještě zavolám ohledně detailů.
    Určitě pak bude třeba pořešit, na koho bude psaná faktura atd, ale teď bych počkal, jestli přijde s nějakými novými informacemi Vláďa.
    SATAI
    SATAI --- ---
    MASAJS: pošlu ti do soukromé zprávy

KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    MASAJS: končí to dneska o půlnoci, informace budou zítra ráno :)
    MASAJS
    MASAJS --- ---
    Jsou již známé instrukce k platbě prosím?
    ZETOR_13
    ZETOR_13 --- ---
    uff tak tuhle objednavku jsem stihnul hodne tesne, zkurvenej RL. Konecne ponozky, ktere si poznam a nikdo mi je neukradne. :-D
    IRA_PALMOVKA
    IRA_PALMOVKA --- ---
    BANKABANATA: Baterky navíc by to nejspíš chtělo. Odkaz na YT jim pošlu, nebo ať si sami zkusí najít nějaký instruktážní videa předem ... oni se je nejspíš najdou v ukrajinštině. Manžel zkusí zjistit, jak bude ten výcvik probíhat, ale určitě až v týdnu. Dám vědět.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    KEB: S DJI létá moje 9 leté dítě. Má to obstacle avoidance system + return to home. Všechny které jsem kdy viděl jsou relativně bytelné a jsou na to široce dostupné náhradní díly. Není vhodnějších dronů pro naprosté začátečníky.

To samé dítě neřídí osobní auto a nemusí s útočnou puškou v ruce řešit friend or foe, případně ošetření střelných zranění. Tzn myslím že tam mají i složitější úkoly než zrovna pilotáž DJI.
    KEB
    KEB --- ---
    Trochu mě straší představa, že se za mavic utratí 150k a oni to pak rozjebou při třetím letu, protože s tím neumí. Při vší úctě.

Nebylo by lepší za ty prachy koupit auto?
    BANKABANATA
    BANKABANATA --- ---
    IORETH: Ovládání je v podstatě stejný, ale simulátor moc nenahradí reálně nalítaný hodiny. Ano, levný typ na učení dává smysl, ale tohle by asi měl probrat Vláďa s někým z armádních dronařů (stejně jako info, jestli kupovat baterky navíc, nebo jich tam mají hromady).
    IRA_PALMOVKA mohla bys přidat tohle témata k zjištění?
    SATAI
    SATAI --- ---
    IORETH: Je tam na dost Jesenky? ;-)
    IORETH
    IORETH --- ---
    Na straně příjmu už jsme překonali minulý rok. Jste super :-)

KUBZ
    KUBZ --- ---
    IORETH: DJI Mavic neznam, ale obecne to ma simulator, kde si to jde vyzkouset.

DJI Flight Simulator | Basic flight Training, First Flying Exercises, Stick Controls for Beginners
    https://www.youtube.com/watch?v=tjLyHsTGnKQ

DJI Flight Simulator - Download Center - DJI
    https://www.dji.com/cz/downloads/softwares/dji-flightsimulator-launcher
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam