Ahoj, pomalu se chystám na další výpravy na Ukrajinu a mám pro vás krátký shrnutí toho co se chystá.
- Do mého (a vašeho) portfolia českých vojáků přibyly dvě nové duše, a první z nich není nikdo jiný než Mac. Maca asi většina z vás zná, kdo ne, klikne třeba na tenhle odkaz. Budu se snažit sehnat mu vše, co bude v mých (a vašich) silách, a tentokrát nezůstane jenom u zdravotnického materiálu, jídla a powerbank, ale přesuneme se i k trošku těžším kalibrům ;)
- Druhá nová duše v příštích týdnech rozšíří řady jedné mezinárodní dobrovolnické jednotky. Ve volných chvílích s ním teď piluju manipulaci s puškou, základy taktického přebíjení, přesouvání z krytu do krytu, ladíme výstroj, atd. Až nadejde čas, seznámím vás.
- Jeden Čech naopak potřebuje čas na zdravotní zotavenou. Nejde o život ohrožující zranění, ale prdel to taky neni. Více informací sdělím zavčasu.
- V rámci Operace Kyseláč (opkyselac.cz) mě čekají v průběhu podzimu minimálně tři cesty na UA a rozšířím své pole působnosti krom Donbasu i na Chersonskou oblast.
- Jelikož mi byla svěřena péče a servisování ukrododávky, tak jsem koupil nové zimáky, vyměnil olej, filtry, přední brzdy, stěrače, a v nejbližších dnech mám před sebou doinstalování tempomatu, což je věc bez který se na Ukrajině fakt jezdí blbě :) Nesmim zapomenout taky na OSRAM homologovaný LED míst současnejch halogenovejch žárovčiček, takže snad už konečně něco v noci uvidim :)
- Dodávka taky dostane novej, méně nápadnej nástřik, protože se zvyšujícím se doletem FPV dronů se úměrně zvyšuje šance, že si nějaký z nich všimne toho křiklavýho pomalování v barvách ukrajinský vlajky a trefí se. Přestříkání bezúplatně provede kámoš, kterej profesionálně renovuje historický vojenský auta a nenávidí rusáky stejně jako já a vy.
- Nejbližší supply run je naplánován na první polovinu října a obsáhne jak Doněckou, tak Chersonskou oblast. Budu moc rád když mi s ním opět pomůžete. Prioritu má tentokrát jen a pouze zdravotnický materiál. Hlavní část nákladu bude elektronika pro dronaře kterou právě teď domlouvám s jedním štědrým sponzorem, jenž si nepřeje být veřejně znám. Z aukcí mi ještě zbylo cirka 35 tisíc které použiju na nákup zdravmatu, ale abych nakoupil vše co je potřeba, tak mi zhruba ještě 30 tisíc chybí.
- Pokud vám po letních dovolenejch nějaká kačka zbyla, budu rád když mi pomůžete s financováním této bohulibé činnosti :) Přikládám QR pro rajfku a Revolutku a dopředu děkuju všem, co přispějí, i kdyby to mělo bejt blbou padesátikorunou.
Можеш воювати — воюй.
Не можеш воювати — допомагай.
Не можеш допомагати — мовчи.
Můžeš bojovat — bojuj.
Nemůžeš bojovat — pomáhej.
Nemůžeš pomáhat — mlč.
Díky všem za pozornost ;)