• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    ALESH
    ALESH --- ---
    ONDRAT:ano je tam zakazany vjezd a je to Lucca a byla to samozrejme ironie. U nas jsou na historickych namestich vetsinou parkoviste.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XCHAOS: Já jsem tam byl, auto musíš nechat před branami města, ale samozřejmě jako místní budou mít nějakou výjimku, ale parkují taky mimo to vnitřní město.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ONDRAT: tu informaci o zákazu vjezdu aut nemůžu najít, ale na fotkách auta dost viditelně chybí.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    XCHAOS: Vskutečnosti je to obestavěnej amfiteátr.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEJML: jo pardon, už jsem si to našel.
    KEJML
    KEJML --- ---
    XCHAOS: Jak píše kolega, je to Lucca v Itálii
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ALESH: to je moc hezký náměstí, znáš jméno města?
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    ONDRAT: Vsechno jde.
    Driving in Lucca, Italy | Top Gear
    https://youtu.be/c_eLViH7_YI?si=icn1DhSDih7e0gL6
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    ONDRAT: Taky proto je ten majitel auta hrdina, protože tam stejně vjel a v klidu zaparkoval. Not the hero we need, but the hero we deserve.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    ALESH: Zajimava dedukce, pokud se nepletu, tak je to italske puvabne mestecko Lucca, kam maji auta zakazany vjezd.
    BESH
    BESH --- ---
    Proč Praha NEUMÍ řešit tyhle přestupky?
    https://www.youtube.com/watch?v=3SpQjUOT1nQ
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jedinny pravicovy hrdina, na levicovem namesti. Tedy pardon, parkovisti.

KUTAS
    KUTAS --- ---
    ALESH: Zrovna na Barrandaku to chytaji policajti docela casto chytaji…
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    CEEFA: Dík, sorry, já jsem v poslední době extra vysazenej na internetový nepravdy

ALESH: To proto, že to měšťáci nemůžou pokutovat na místě a muset to předávat do právního magistrátu, které na to nemá kapacitu a státní na to serou.

Ale zrovna Praha 6 má v plánu si rozjet tenhle rok slušnou rotačku na prachy a myslím, že jestli se jim to povede, Uber z a na letiště vyhrazený pruhem už jezdit moc nebude.
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    CEEFA: Ale však v pořádku. To že uber je taxislužba nikdo nezpochybňuje. Ale pokud ti značka limituje vjezd pouze na vozidla taxislužby s nálepkou taxislužby a vybavená střešní svítilnou a my tu máme zcela legálně i vozidla taxislužby s nálepkou a bez střešní svítily, znamená to, že tam můžou legálně jen ty co střešní svítilnu mají.

A co na tý evropský uvidím? Buspruh plnej aut co tam nemaj co dělat a když je volno, jedoucí 50km/h nad limit? A to znamená co? Že je to legální?
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    ale teda nedalo mi to a googlim a mas asi fakt pravdu, a uber atd do taxi pruhu nemuzou, jen teda to je litera zakona a praxe vypada naprostio jinak :D ok, tak to cermifoxovi klido proplatim, dva litry me nezabijou :D
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    BEEBLEBROX: no ja vychazim, z toho ze do pruhu mohou vozidla licencovane taxisluzby a ustavni soud v roce 2020 rozhodl ze uber JE taxisluzba...

jinak se bez nekdy podivat na evropskou, bus pruh je plnej uber airport taxi uz par let
    BEEBLEBROX
    BEEBLEBROX --- ---
    CEEFA: Tak si k tý novele přečti i metodiku. To, že je vozidlo označený nálepkou a je evidovaný jako vozidlo taxislužby nikterak neimplikuje, že může využívat vyhrazenej pruh. Nálepka se nerovná svítila.

Ministerstvo dopravy ČR - Taxislužba
    https://md.gov.cz/Dokumenty/Verejna-doprava/Taxisluzba/Shrnuti-zmen-v-taxisluzbe-k-1-cervenci-2020
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    BEEBLEBROX: a zakaznik ve vozidle uz byl soucasti otazky
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam