• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RANO: Smysl mého působení zde je mimojiné zjistit, jak to doopravdy třeba Makroušek myslí, já bych mu rád porozuměl, bohužel po té cestě člověk musí setřást mnoho předsudků, které o mě zcela zbytečně má. Podsouvání nepravd je už tak nějak koloritem.
    RANO
    RANO --- ---
    ONDRAT: já jsem vlastně spíš fascinován:)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    RANO: Promiň, jestli tě to sere, stačí napsat, já se do těchto dobrodružství pouštět nemusím.
    RANO
    RANO --- ---
    Tyvole tahle diskuze měla skončit nejpozději ve chvíli, kdy auto v klidu podla Makrouska zabere 4m2, jakkoliv dál debatovat s těmhle dojmy je naprosto zbytečný.
    A to bylo před hodinou a půl.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ne, nemáš pravdu.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Jako ze je jedno, jak se cemu rika. A "citliveji" znamena "vyjimky pro kamarady'".
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nerozumím otázce.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Co je ve jmene?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Ne, citlivěji. Ale alespoň vím, že chceš také "trestat".
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Ale vzdyt navrhujes uplne to same, co ja. Zpoplatnit auto. Akorat ti prijde dobry napad to udelat co nejsloziteji.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Nikoliv, nikoho nechci trestat, to jsou tvoje dojmy, které nejsou správné. Čím tedy budou mnou navrhovaná opatření trestat? Prosím konkrétně, třeba se mi podaří ti to vysvětlit.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Kdyz to je totiz ten problem. Tobe moc o regulaci dopravy nejde, jde ti o to - potrestat ostatni co nejvic tak, aby se to tebe dotklo co nejmin. A v tom nejsi sam, takhle to chteji vsichni politici.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Tak nevím jak si znalý urbanismu měst, ale máloco je tak odlišné jako město Evropské a město Asijské nebo město Americké. Z logiky věci není možné aplikovat stejné požadavky a řešení.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Jo aha, to je jasny, Asie, tam zijou mimozemstani, to nejsou lidi, to jsou roboti. Pro Evropu je potreba veci co nejvic zeslozitit, protoze jak jinak bychom udelovali vyjimky kamaradum?
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Promiň nemám sílu vysvětlovat různé časové horizonty. Přirozeně to co platí pro města asijská asi nebude platit pro města evrospká. Tedy logicky se ptám, co se stane, když to nebude fungovat?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Jak kratkodobe? Jakmile se zacne pocet aut zvysovat, zvysi se i poplatek tak, aby pocet aut zustal na cilove urovni. Co muze byt dlouhodobejsi? Vzdyt presne takhle to reguluje treba Singapur nebo Hong Kong nebo treba Tokio. A tam je mnohem vic lidi a funguje to krasne.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: To je krátkodobé, ale nějaké dlouhodobější řešení pokud to nebude fungovat bys neměl?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Vzdyt to pisu. Jednoduche - jeden den auta v Praze = treba 200 Kc. Nebo treba 1000 Kc. Nebo 10000 Kc. Chce to zaexperimentovat, dokud nebude cilovy pocet aut v Praze dosazen. Zrusit veskere modre zony a nezavadet emisni a myta a jine vymyslenosti. KISS.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Slovicka? Ta slova maji svuj vyznam mimojine legislativni. To neni semanticky problem. Tak napis jak bys reguloval IAD v Praze ty? Jak bys motivoval ridice volit jiny prostredek? Prosim kraktodoby i strednedoby horizont.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ONDRAT: Ano, slovicka. Stejne jako s tim poplatkem a pokutou. Princip je to same a to je, oc tu bezi. Dokud se budou lidi hadat o slovickach, nebudou pro stromy videt les a IAD v Praze nezreguluji.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    MAKROUSEK: Legislativne je, v tom je ten rozdil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam