ONDRAT: no nevim jak teda nazvat to co pises
nize... fnukanim? ;-) Cim nas tedy mel ten tvuj diskuzni prispevek obohatit?
Co se te "rutiny" tyce, ono si muzes pocinat sebebezpecneji, ale proste nikdy neovlivnis ty bezmozky kolem sebe. A ne, neni to o zameru dotycnych, ze te sejmou, to je prosta nepozornost. Koukni se kolem sebe do tech aut, kolik lidi tam jede s mobilem u ucha nebo s ocima zaborenych nekam do dovnitr auta. Nehod, kdy auto sejme kolo a nebo cyklistu je pomerne dost a obe kategorie jsou snadno zranitelne - na motorku aspon koupis hadry/vybaveni, co te trosku ochrani, ale na kole bys v tom oblecenej jet nechtel. Snizeni rychlosti je v tomhle ohledu prave to kontraproduktivni... i v tom aute se ti pak ti lidi chovaj tak, ze prece jede tricet, nemuze se nic vaznyho stat... a tim spis do toho mobilu cuci. Je to logicky, s vyssi rychlosti mozek zpravovava vice vjemu, kdyz se plazi... tak se "nudi". Za svuj zivot jsem potkal lidi, co treba za jizdy odepisovaly na emaily a vubec jim to neprislo blby. A to, ze z nehody odejdes jenom se silnicnim lisejem a ne s prerazenejma hnatama opravdu neni vec, co te zrovna uspokoji. Ostatne v tech rannich spickach ty rychlosti jsou beztak pomerne nizky - realne moc kam snizovat beztak neni, tech sotva tricet se to plazi i bez znacky... ale podivej se, jak v tech kolonach lidi stoji - nekdo prilepeny ke kraji, nekdo naopak vytrceny doprostred, takze s rozumnym odstupem to objet dost dobre nejde. Na to, aby mi riditka tesne lizala dodavka nebo nedejboze nakladak ci 18,5 metru dlouhej kloubovej autobus v cyklopruhu sdilenym s buspruhem (
kterej je hromada, protoze se holt "honej" namalovany kilometry za kazdou cenu) jsem fakt uz moc starej. Ale jiste, pro tebe to je mozna nejaky zabavny adrenalinek... a ne, v relaci ktere mam rozumna cesta vyhybajici se provozu neni, vzdycky tam je nejaky soubeh. A nebo by z toho vzniklo totez, co se nam predvadi v MHD - "chalupoida" (
coz beztak delam - ale ono je rozdil jestli jedes 12 km nebo 18 jen proto, abys objel ty fakt debilni mista). Zrovna takova "znacena" A24 je misty fakt bozi, uzka silnice bez poradny krajnice s intenzivnim (mistnim) provozem v obou smerech a obcas tam potkas i ten autobus :D Aneb jiste, muzes od Skalky do Kolodeji zkusit pres Horni Pocernice, ale je to trosku... zajizdka. Tohle ti normalni lidi moc delat nebudou.