• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALESHDoprava v Praze
    Nikdy nekončící diskuze o (ne)regulaci dopravy v Praze.
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADAMIRA: Gehl je urbanista, co dělal projekt na humanizaci magistrály

Jak by mohla v roce 2050 vypadat pražská magistrála? Tady jsou návrhy světoznámého urbanisty | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/jak-mohla-v-roce-2050-vypadat-prazska-magistrala-tady-jsou-navrhy-svetoznameho_1706280832_pj
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ALESH: to vypadá na hodně brisktní dedukci, tipuju že někdo chtěl narvat kočárek s dítetem do Alzaboxu, ten se tam nevešel a poroto nenávidíme děti :D
    BESH
    BESH --- ---
    Tohle je taková beznaděj. Místo abychom tu provoz hodili nějak do normálu, aby jím třeba projela sanitka, tak vybavíme policii motorkama, který kdyžtak projedou i po chodníku (pokud nebude taky ucpaný auty).

Do pražských ulic míří policejní motorky, důvodem je dopravní situace v centru města - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/do-prazskych-ulic-miri-policejni-motorky-duvodem-je-dopravni-situace-v-centru-mesta-248697/
    ALESH
    ALESH --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAKROUSEK: mohli by tam jezdit vlozene spoje z z Ccka od Holesovic... na Olbrachtovu... a pak se vratit zpet na Pankrac :D Jen ten navrat by byl trosku slozitejsi. Nebrat vazne, samozrejme je to picovina. Technicky jedina spojka tras, co by mela tenhle "linkovy" potencial je C-A - od Kacerova na Skalku ... tam jsou dve koleje, akorat jsou zas jiny duvody, proc to nejde. C-B je jednokolejka, tam je to no-go...

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    DANYSEK: Zase by to bylo super, mit linku metra se dvema stanicema, to bychom byli v Guinessove knize rekordu!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    FRK_R23: A zaplat prirodo za ty dary. Ja jel dneska ve stejnou dobu jako Ondrat metrem z Kobylis do centra, a cecko narvany az po strechu. Pokud by do nej chteli vlezt i ty lidi z aut, s kterejma stal Ondrat v zacpe, tak na to budou kratky i nacpavaci z Tokia.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: no hlavne se stavi pomalejc, nez by bylo zadouci... pomaly je to uz dlouho, ale od dokonceni V.A se to... prakticky na par let uplne zaseklo. A sice se jede mohutne PR o tom, jak se na Dcku "dari" - ale v realu i tam to nabira zpozdeni. Prvni dve stanice fajn a borci pod zemi odvadej skvelou praci... ale ty samotny nezprovoznej. A dalsi pokracovani i smerem od centra je furt tak trochu v mlze. To je jedna z veci... a ta druha, ze neni moc dlouhodobejch vizi... x-krat i zde reseno, ze v mnohem proste zijeme v hranicich "stare" Prahy a presne tyhle prdele na hranici Prahy se az tak moc neresi - ani koncepcne, na papire.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Focus je ted jinde, ale reseni by to bylo, protoze dnesni situaci jen tak neco nezmeni.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: jako ano, smer to ma "spravnej".... podkopat PVA, mozna trosku vic zahloubit... ale asi se toho nedozijem.

ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    DANYSEK: Snad by prece nebyl takovej problem dve stanice (klidne povrchovy) pridat, dneska je ta aglomerace (letnany, kbely, cakovice) uz na to velka dost.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    GHOSTDOGG: To jsem si vedom, ale holt nemel jsem tu cest v tu kritickou hodinu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    GHOSTDOGG: takova vize kdysi byla... jen teda zas minuli Prosek :D

GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    CHOBOT: Zrovna Letnany jsou ale uplne padly na hlavu. Misto toho, aby to metro bylo uprostred v zastavbe, tak je uprostred pole. Dojizdel jsem tam a socka mi zabrala 55 minut vs skutr 14. To je neco asi hodne spatne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: tam je hlavne epicky, jak lidi nekoukaj na znacky... resp. maj tam kyble varovani, ze tam nemaj jet... a stejne se tam snazej procpat :) A neprekvapive se vraci.
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    ONDRAT: Oni se ty lidi kupodivu v letnanech sypou z autobusu a jdou rovnou pod zem.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    CHOBOT: Jako chapu, ale stejne, kazdy rano hodina v tahu, to by se mi moc nelibilo.

DANYSEK: Uplne se stydim rict, ze jsem nejak vytesnil ze je i druhy koncert vcera a ja jel zrovna do toho Tesca, kdybych tam cekal v aute tak vyjizdim ven tak 2/3hodiny, ja teda vyndal kolo z kufru a byl doma za tech 12min (cesta dolu)
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ONDRAT: moje anecdotal evidence od několika kolegů a kamarádů z letňan a okolí je taková, že jezdit bus+metro+tram "zabere moc času", takže raději trčí každej den 2x v zácpě. Že to trvá dýl než tim mhd jim zjevně nevadí.

O kole sice všichni pořád mluvěj, ale ještě ho z tý garáže nikdy nikdo nevytáhl.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ONDRAT: no jo, kombinace tranzitu vdaka chybejici D0 a dojizdejicich za praci/nakupy ze sirokeho okoli udela holt sve. Vlak z toho smeru je spis turisticka atrakce.... jednokolejka, casto jeste s "retro" vozitky a tratovejma rychlostma 70-100km/h zadna hitparada take neni.
    ONDRAT: ale dostat se k nemu... mimochodem ted s Imagine Dragons v Letnanech kolega teda radsi tim vlakem domu jel vlakem oklikou pres ty Cakovice. Sice delsi, ale ve finale za dany dzungle v okoli vlastne rychlejsi.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    FRK_R23: Letnany maji metro, ale na to jaky bych tam cekal rano provoz, jsem tam skoro nikoho nevidel, ale vazne tezko rict, ze sidlaku je to daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam